Monday, October 23, 2017

Τιμή και δόξα στους μεγαλύτερους και νεότερους ηγέτες

Είναι πολύ ωραίο να μαθαίνουν οι νεότεροι από τους μεγαλύτερους. Δείχνει σεβασμό, εκτίμηση, επικοινωνία ανάμεσα στις γενιές. Φανερώνει την αόρατη γραμμή που συνδέει τους μεγάλους του παρελθόντος με τους ηγέτες του σήμερα.
Έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας, ένας άνθρωπος που όλοι ξέρουμε ότι λατρεύει την μελέτη γι’ αυτό έχει τόσες πολλές γνώσεις, έχει μελετήσει τον τραγουδιστή Πασχάλη Αρβανιτίδη, που τόσο αγαπάει. Και εφαρμόζει στην εκπροσώπηση της χώρας μας παγκοσμίως την μέθοδο που έκανε τα τελευταία χρόνια ξανά διάσημο τον Πασχάλη. Την μέθοδο του «στιγμιαίου λάθους». Όπως ο Πασχάλης άφησε μια γυναίκα έγκυο από «στιγμιαίο λάθος» όπως είχε πει και μετά δεν αναγνώριζε το παιδί του, έτσι και ο Αλέξης όταν έκανε την καινούργια του κωλοτούμπα μπροστά στον Τραμπ και μπροστά στα ΜΜΕ όλου του πλανήτη, κάνοντας ρόμπα την χώρα μας, έκανε απλώς «δηλώσεις της στιγμής». Στιγμιαίο λάθος κι αυτός. Ευτυχώς, μας το εξήγησε ο άνθρωπος-σύμβολο για την Παιδεία της χώρας, ο Νίκος ο Φίλης, που βγήκε και δήλωσε ότι «όσα είπε ο πρωθυπουργός δεν είναι υποχώρηση και αλλοίωση από βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός για τον κ. Τραμπ είναι δηλώσεις της στιγμής».
Μία μέρα μετά τις δηλώσεις Φίλη ήρθε και η υπουργός Τουρισμού, η Έλενα Κουντουρά, και μας είπε ότι οι Έλληνες ζουν πια αξιοπρεπώς, ότι δεν υπάρχουν πια άνθρωποι που τρώνε από τα σκουπίδια (μας το είχε πει και ο Φλαμπουράρης αυτό), ότι κανένας υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έκοψε συντάξεις ούτε έβαλε φόρους. Άρα όποιος ξέρει ανθρώπους που υποφέρουν πολύ, όποιος έχει δει στην πόλη του ανθρώπους που τρώνε από τα σκουπίδια και όποιος έχει δει την σύνταξή του να μειώνεται και τους φόρους του να αυξάνονται (και έχει διαβάσει το νέο μνημόνιο που έρχεται από το 2019 με υπογραφή του Τσίπρα) είναι τρελός ή κάνουν πουλάκια τα μάτια του ή δεν ξέρει ανάγνωση.
Αν ρωτάτε πώς είναι δυνατόν να τα λένε όλα αυτά οι άνθρωποι που κυβερνούν χωρίς ίχνος τσίπας πάνω τους, την εξήγηση έδωσε ο εξαιρετικός δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης (ο «Καιρός» της παλιάς Ελευθεροτυπίας) σε πρόσφατο κείμενό του εδώ: https://www.facebook.com/Tetradis/posts/10155223107253370
«Ο Τσίπρας και οι συν αυτώ έχουν κάνει πράξη το κόλπο με τα στρατιωτάκια. Πώς να τους πολεμήσεις; Από ποια θέση, που έχουν κάνει όλες τις θέσεις σαν ερείπια; Είναι και δεξιοί και αριστεροί και κεντρώοι και αναρχικοί και κομμουνιστές και πανηδονιστές και με το θεό και με το δωδεκάθεο, όλα ένας άμορφος σωρός. Είναι οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν σε τίποτε γι αυτό μπορούν και πιστεύουν σε όλα! Παριστάνουν ότι δεν ξέρουν ότι είσαι αυτό που κάνεις κι όχι αυτό που λες. Και το παριστάνουν πολύ πετυχημένα. Γιατί, χαϊδεύουν τα αυτιά ενός λαού που από τη μια πλευρά έχει για ευαγγέλιο το «τι να κάνουμε βρε παιδάκι μου» ενώ από την άλλη ψάχνει να βρει να «τρουπώσει». Με κάθε μέσο. Κι αυτό το κομμάτι του λαού είναι πολύ μεγάλο».
Και, προσθέτω εγώ, όταν τους επισημάνεις ότι τελείως άλλα είναι αυτά που λένε από αυτά που κάνουν, σου το εξηγούν πολύ απλά: ήταν μια δήλωση της στιγμής. Τι ψάχνεις κι εσύ τώρα ρε αδερφέ;


No comments:

Post a Comment