Tuesday, October 10, 2017

Θαύμα, θαύμα!

Για το θέμα της αλλαγής φύλου στα 15, που είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το σχετικό πρόβλημα και τις οικογένειές τους, έγραψα εδώ: http://polyk.blogspot.com.au/2017/10/15.html
Αλλά υπάρχουν και τα κομμάτια της υπόθεσης που ξεπερνούν κάθε όριο πολιτικής γελοιότητας, σε σημείο που να μην πιστεύει κανείς ότι διαβάζει αυτά που διαβάζει. Χθες λοιπόν, στην Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας εξήγησε το «κατέβασμα» του ορίου ηλικίας για δήλωση αλλαγής φύλου στα 15 χρόνια λέγοντας ότι αρχικά κι ο ίδιος υπήρξε αμετακίνητος στην μείωση του ορίου ηλικίας, ωστόσο μετέβαλλε την στάση του μετά την ακρόαση των φορέων, των αμέσως ενδιαφερόμενων προσώπων και ιδίως των γονέων των έφηβων που επιθυμούν να προβούν σε φυλομετάβαση.
«Αυτές οι συγκλονιστικές τοποθετήσεις οι οποίες περιέγραφαν μια κατάσταση η οποία φτάνει στα όρια ορισμένες φορές του οικογενειακού δράματος δεν μπορεί να αφήσουν την κυβέρνηση χωρίς πρωτοβουλία, δεν μπορεί να αφήσουν την Βουλή χωρίς να πάρει μέτρα», δήλωσε.
Δηλαδή, για να το κάνουμε λιανά: ο υπουργός Δικαιοσύνης μπαίνει στην συζήτηση για το νομοσχέδιο που ο ίδιος καταθέτει και είναι ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ, όπως δηλώνει στο να μην μπορούν ανήλικοι να κάνουν δήλωση αλλαγής φύλου. Για να είναι ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ προφανώς έχει συμβουλευθεί γιατρούς, διεθνή βιβλιογραφία, όλες τις διαθέσιμες πηγές. Αλλά όταν εμφανίζονται οι γονείς των εφήβων που έχουν το πρόβλημα, γίνεται το θαύμα και ο ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ μετακινείται! Διότι προφανώς ο ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ όταν έφτιαχνε το νομοσχέδιο πίστευε ότι στα σπίτια των παιδιών που έχουν το πρόβλημα γίνεται πάρτι κάθε μέρα, χαίρονται και γλεντοκοπούν μέχρι τελικής πτώσεως. Οπότε, όταν εμφανίστηκαν και του είπαν ότι δεν γλεντοκοπούν αλλά ζουν ένα δράμα, αμέσως ο ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ έκανε μια στροφούλα 180 μοιρών (όχι 360 μοιρών, όπως είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός, που δεν ξέρει την διαφορά των 180 από τις 360 και είναι και μηχανικός) και ξέχασε όλους τους λόγους που δεν τον άφηναν να μετακινηθεί.
Επίσης, μάθαμε χθες ότι όποιος εμφανιστεί στη Βουλή και έχει ένα υπαρκτό πρόβλημα, αρκεί να κάνει μια «συγκλονιστική τοποθέτηση» ώστε η κυβέρνηση να νομοθετήσει αυτό που ζητάει ο πολίτης, χωρίς να λάβει υπ’ όψιν της καμία άλλη πληροφορία για το ζήτημα.
Αν υπήρχε σοβαρή αντιπολίτευση στη χώρα, δεν θα ήξεραν οι κυβερνώντες πού να κρυφτούν με αυτά που λένε και κάνουν. Αν.  

No comments:

Post a Comment