Monday, September 28, 2015

O Ολυμπιακός και το Υπουργείο Παιδείας



Δεν θα σας μιλήσω σήμερα ως γαύρος. Εξάλλου, οι μπασκετόφιλοι του Ολυμπιακού είμαστε κάπως λιγότερο «γαύροι» από τους ποδοσφαιρόφιλους.
Θα σας μιλήσω ως ντετέκτιβ, γιατί ανακάλυψα μια μυστική, αόρατη γραμμή, ένα νήμα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν στο υπουργείο Παιδείας όσα χρόνια κι αν περνάνε. Μια γραμμή που κανείς ως τώρα δεν είχε παρατηρήσει, αλλά το εκπαιδευμένο μου μάτι δεν την άφησε να του ξεφύγει.
Θυμηθείτε τον υπουργό Παιδείας μας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Που διόρισε ως μετακλητό υπάλληλο στο υπουργείο τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού κ. Γιώργο Ανατολάκη, προφανώς με αξιοκρατικά κριτήρια, κι όχι ως ανταμοιβή επειδή πήρε μεταγραφή από τον τον ΛΑΟΣ στην ΝΔ. Ούτε βέβαια - προς Θεού - επειδή ο κ. Ανατολάκης είχε δύναμη λόγω Ολυμπιακού στον Πειραιά, όπου - τυχαία - εκλέγεται βουλευτής ο κ. Αρβανιτόπουλος.
Θυμηθείτε τον υπουργό Παιδείας μας κ. Λοβέρδο, που έκανε επί θητείας του και μετά από αυτήν μάλλον περισσότερες δηλώσεις για τον Ολυμπιακό παρά για την Παιδεία.
Και ας έρθουμε στον σημερινό υφυπουργό που διόρισε ο κ. Τσίπρας. Τον κ. Πελεγρίνη. Ξέρετε, αυτόν που το πανεπιστήμιο Αθηνών επί των ημερών του ως πρύτανη ήταν κλειστό για μήνες, με καταλήψεις τις οποίες με τις δηλώσεις του και τις πράξεις του υποστήριζε εξόφθαλμα. Άλλωστε, ενώ το πανεπιστήμιο ήταν κλειστό, αυτός έκανε τουρ στο Παρίσι και παρουσίαζε έναν θεατρικό του μονόλογο στον οποίο πρωταγωνιστούσε. Μετά, όταν άνοιξε το πανεπιστήμιο στα μέσα Δεκέμβρη, ο κ. Πελεγρίνης και η σύγκλητος απεφάνθησαν ότι κανένα εξάμηνο δεν είχε χαθεί (γιατί να έχει χαθεί; επειδή τελείωνε η χρονιά και δεν είχε γίνει ούτε ώρα μαθήματος; σιγά το πρόβλημα). Κι έτσι, το "εξάμηνο" προχώρησε κανονικότατα – ούτε γάτα ούτε ζημιά. Α, είχε ζητήσει ο κ. Πελεγρίνης και 1,7 εκατομμύρια Ευρώ για μπόνους στο διοικητικό προσωπικό – το ότι ο κ. Πελεγρίνης είχε εκλεγεί με τον προηγούμενο νόμο, που για πρύτανη ψήφιζαν οι φοιτητές και οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου ήταν βεβαίως τυχαίο, καθαρή σύμπτωση. Πριν λίγες μέρες λοιπόν, ο κ. Πελεγρίνης είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν είχε ιδέα πως θα αναλάβει υφυπουργός Παιδείας και ότι έβλεπε - τι άλλο; - τον Ολυμπιακό στην τηλεόραση όταν χτύπησε το τηλέφωνό του και έμαθε ότι θα αναλάβει τις τύχες της ελληνικής παιδείας.
Διότι – μην το ξεχνάμε ποτέ – ο κ. Τσίπρας έχει σχέδιο, είναι πια ώριμος για να κυβερνήσει, όπως μας τόνισε προεκλογικά. Ξέρει ακριβώς ποιους πρέπει να βάλει σε ποια πόστα, τα έχει συζητήσει μαζί τους διεξοδικά, έχουν καταλήξει σε όσα θα υλοποιήσουν, είναι τα πάντα έτοιμα για να εκτοξευτεί η χώρα προς το μέλλον. Ειδικά στην παιδεία, τα έχουν μελετήσει όλα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Το μόνο που έλειπε, για να προχωρήσουν, ήταν η ψήφος του ελληνικού λαού, για να υλοποιηθεί το μακρόπνοο σχέδιο Τσίπρα με τους καλά ενημερωμένους υπουργούς του. Ευτυχώς, η ψήφος του λαού ήταν αυτή που έπρεπε, για την χώρα. Η εκτόξευση έρχεται.

No comments:

Post a Comment