Wednesday, September 09, 2015

Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα – Μέρος 1ο : Ανεξάρτητοι Έλληνες



Παρατηρώντας τους Έλληνες πολιτικούς, έχω καταλάβει πως τους αρέσουν οι διαφημίσεις. Ας πούμε, λάτρεψαν εκείνη την διαφήμιση του ΕΟΤ, που έλεγε «ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα». Την λάτρεψαν σε σημείο που ζουν για να την κάνουν πραγματικότητα, για τους εαυτούς τους. Διότι αυτές οι εκλογές, της 20ης Σεπτεμβρίου, περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες, συνταιριάζουν την απελπισία του Έλληνα πολίτη με την ελπίδα των πολιτικών να ζήσουν τον προσωπικό τους μύθο.
Θα ξεκινήσω λοιπόν, όπως εξήγησα προχθές, να γράφω την γνώμη μου από σήμερα για τα κόμματα που παλεύουν να μπουν ή μπαίνουν στην Βουλή βάσει των δημοσκοπήσεων. Και θα ξεκινήσω παίρνοντας τα κόμματα με αντίστροφη σειρά (διαφαινόμενης) εκλογικής δύναμης.
Έτσι, σήμερα ξεκινάω με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον κ. Πάνο Καμμένο.

Η εικόνα του κ. Καμμένου δεν μου ήταν ποτέ συμπαθής, από τον καιρό που ήταν ακόμα στη ΝΔ. Ένας ακόμα πάμπλουτος που δεν είχε δουλέψει στη ζωή του (εξελέγη βουλευτής στα 28 του και από τότε δεν έχει λείψει ποτέ από την Βουλή) και αποφάσισε, με την μηδενική εμπειρία του σε οτιδήποτε, να σώσει το έθνος. Έχοντας βέβαια ως βασικό ατού τον ορμητικό τσαμπουκά που του πρόσφεραν η οικονομική του άνεση και η μακρά θητεία του στην ΟΝΝΕΔ την δεκαετία του ’80. Αυτές οι κομματικές νεολαίες είναι μεγάλα σχολεία, τύφλα να’ χουν τα πανεπιστήμια.
Τα τελευταία χρόνια η αρνητική γνώμη μου για εκείνον είχε φθάσει σε σημείο να μην μπορώ ούτε να παρακολουθήσω τα αφρισμένα διαγγέλματά του από την τηλεόραση. Τους ανθρώπους που κηρύσσουν το μίσος, βαπτίζοντας προδότες όσους διαφωνούν μαζί τους, δεν τους μπορώ – και στην Ελλάδα αυτό το είδος ανθρώπων ευδοκιμεί. Τον είδα, όμως, σε βίντεο, να λέει στην Βουλή χαμογελαστός, ως άντρακλας και πατριώτης εκείνος, το ρατσιστικότατο «στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα» στους βουλευτές της ΝΔ που είχαν ψηφίσει το προηγούμενο μνημόνιο. Από την δήλωση αυτή καταλαβαίνω πολλά για την ανεκτικότητα του κ. Καμμένου απέναντι στους ομοφυλόφιλους, αλλά και για την πεποίθησή του πως το μόνο σεξ που επιτρέπεται μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι το ιεραποστολικό.
Στο εξωτερικό, για την δήλωση αυτή θα είχε επέμβει εισαγγελέας. Εδώ επενέβη η θεία δίκη. Λίγες μέρες αργότερα, με την ουρά στα σκέλια, κάνοντας πίσω σε όλες τις «κόκκινες γραμμές» του, ο κ. Καμμένος πρώτος-πρώτος ψήφιζε το καινούργιο μνημόνιο. Και τώρα ζητάει από τους Έλληνες να τον επιβραβεύσουν για την συνεπή του στάση. Να του επιτρέψουν να συνεχίσει να ζει τον μύθο του στην Ελλάδα. Τον μύθο του βουλευτή που δεν χάνει την εκλογή του σε καμία εκλογική αναμέτρηση εδώ και 22 χρόνια.
Επιτρέψτε μου να μην του ευχηθώ καλή επιτυχία.
Αύριο θα μιλήσουμε για την Ένωση Κεντρώων και τον κ. Βασίλη Λεβέντη.

2 comments:

  1. βαλε βρε πολυχρονη και ενα facebook button να σου κανουμε κανα λαϊκ!

    ReplyDelete