Monday, April 14, 2014

Ζάρπα




Χαίρομαι πολύ που εδώ στα Χανιά έχουμε εφεύρει την ζάρπα για να κράζουμε όσους το χρειάζονται (για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι η ζάρπα, ορίστε μερικές λεπτομέρειες: http://www.slang.gr/lemma/show/zarpa_6732/).
Πριν μια βδομάδα, η προπαγάνδα της κυβέρνησης, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τον κ. Μπαλτάκο, προώθησε στα ΜΜΕ κι αυτά αναδημοσίευσαν ότι τάχα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στην σχέση του κ. Μπαλτάκου με τον πρωθυπουργό, πολύ πριν γίνει γνωστό το σχετικό βίντεο. Για να γίνει μάλιστα πιο πιστευτή η προπαγάνδα, και να φανεί πόσο έξαλλος ήταν ο πρωθυπουργός εδώ και πολύ καιρό με τον κ. Μπαλτάκο, οι κύριοι του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού προώθησαν υποτιθέμενες συγκεκριμένες φράσεις του πρωθυπουργού προς τον κ. Μπαλτάκο («αν δεν κόψεις την πλάκα θα σ’ την κόψω εγώ») και φράσεις του πρωθυπουργού για τον κ. Μπαλτάκο όταν μιλούσε σε τρίτους («γραψ’τον», «με αυτόν τον μ… δεν θέλω να ξαναμιλήσεις»). Το σχετικό ρεπορτάζ εδώ: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=281678&catid=9
Με άλλα λόγια, η κυβερνητική προπαγάνδα μας λέει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας προτιμούσε να έχει δίπλα του ως έναν από τους στενότερους συνεργάτες του και ως γενικό γραμματέα της κυβέρνησης έναν άνθρωπο που τον θεωρεί μ…, που τον βρίζει σε τρίτους, που αναγκάζεται (ο πρωθυπουργός) να «του την λέει» με πολύ έντονο τρόπο. Μας λέει η κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα παραπάνω φαίνονταν πολύ λογικότερα στον πρωθυπουργό, από τον να τον αντικαταστήσει με κάποιον που θα εκτιμούσε.
Έτσι δεν κάνετε κι εσείς με τους πιο στενούς συνεργάτες σας; Τους επιλέγετε και τους κρατάτε δίπλα σας όσο άθλια γνώμη κι αν έχετε γι’ αυτούς, σωστά; Όσο χειρότεροι είναι, τόσο πιο στενά θέλετε να συνεργάζεστε μαζί τους.
Όπως ίσως να ανέφερα ξανά, χαίρομαι πολύ που εδώ στα Χανιά έχουμε εφεύρει την ζάρπα.

No comments:

Post a Comment