Monday, February 26, 2018

Ο Τσίπρας είναι η Ρόουζ

Διάβαζα με απελπισία τα ρεπορτάζ που ανακοίνωσαν πως ο μαστρο-Κώστας ο Γαβρόγλου ετοιμάζεται να ανοίξει άλλη μία Νομική Σχολή στην Ελλάδα, όπου η ανεργία των δικηγόρων ήδη βρίσκεται στα κόκκινα. Μετά, μόλις άρχισε να τρώει κράξιμο, ο μαστρο-Κώστας σκέφτηκε πως αυτός είναι έξυπνος κι όλοι οι υπόλοιποι στην χώρα Μάο-Μάο, οπότε είπε πως δεν εννοούσε ότι θα βάλει περισσότερους εισακτέους στην Νομική, αλλά ότι θα ανοίξει την καινούργια Νομική σε μια άλλη πόλη για να αποσυμφορήσει τις υπάρχουσες Νομικές σχολές. Δηλαδή, αντί να φτιάξει π.χ. νέες αίθουσες ή να προσλάβει 2-3 επιπλέον καθηγητές σε μια ήδη υπάρχουσα σχολή, του φαίνεται πιο οικονομικό να ιδρύσει μια ολόκληρη καινούργια σχολή (κτίρια, υποδομές, καθηγητές, υπάλληλοι) σε μια άλλη πόλη. 
Αυτό εξηγεί γιατί ο προκάτοχός του, ο Νίκος ο Φίλης, είχε φροντίσει ώστε τα παιδιά στα δημοτικά της χώρας μας πλέον να κάνουν λιγότερες ώρες μάθημα από τα παιδιά οποιασδήποτε άλλης χώρας του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Αφρικής. Το έκανε επειδή οι δικαιολογίες που μας πλασάρουν οι Συριζαίοι μπορούν να γίνουν πιστευτές μόνο από αμόρφωτους ιθαγενείς – ή από ανθρώπους που απλώς αποφάσισαν (από φόβο ή εγωισμό ή προσδοκία κέρδους ή προσωπικό μένος ενάντια σε άλλα κόμματα) να αφήσουν στην άκρη το μυαλό τους και τυφλά να ακολουθήσουν την κυβέρνηση, οτιδήποτε κι αν κάνει. Εδώ φτάσαμε στην έσχατη κοροϊδία να δώσει έκτακτη συνέντευξη τύπου από το υπουργείο Παιδείας ο πρωθυπουργός για να ανακοινώσει την κατάργηση των πανελληνίων και λίγες μέρες μετά ο υπουργός να λέει πως δεν ξέρει πώς θα γίνει αυτό, ενώ ακόμα και σήμερα μας λέει πως η κατάργηση θα γίνει το 2020, που δεν θα είναι πια ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Εντωμεταξύ, ο μάστρο-Κώστας αποφάσισε μέχρι το 2020 να τις διπλασιάσει. Όλα αυτά για να εξασφαλίσουν την μικρότερη δυνατή έκθεση των ανθρώπων στην παιδεία. Χρειάζονται πολίτες αδύναμους, που νιώθουν έρμαια του μεγάλου ηγέτη και της παρέας του, έτοιμοι να δεχτούν τα πάντα.
Κάθε μέρα που περνάει και επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα ζει τον Τιτανικό της, σκέφτομαι πως αυτοί οι άνθρωποι που κυβερνούν και νοιάζονται μόνο να επιβιώσουν πολιτικά, με πρώτο τον Τσίπρα, μοιάζουν με την Ρόουζ, τον χαρακτήρα που υποδύθηκε στην ομότιτλη ταινία η Κέιτ Γουίνσλετ. Ο Τσίπρας και η παρέα του είναι η Ρόουζ και η Ελλάδα είναι ο Τζακ, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο. Και πολύ φοβάμαι πως βρισκόμαστε στην τελευταία σκηνή, εκεί που η Ρόουζ αφήνει τον Τζακ να βυθιστεί, ώστε να σώσει το τομάρι της πάνω στην σχεδία. Η μόνη διαφορά είναι πως η δικιά μας Ρόουζ του πατάει και το κεφάλι για να βεβαιωθεί πως δεν θα ξαναβγεί στην επιφάνεια.


5 comments:

  1. Αγαπητέ κύριε Πολυχρόνη,

    Με στεναχωρεί πολύ που βλέπω έναν καθηγητή μου, τον οποίο εκτιμούσα ιδιαίτερα για τη δουλειά του, να μην επιδυκνύει την ίδια κριτική στάση στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Μόλις είδα την κατά τη γνώμη μου (και πρέπει να τη σεβαστείτε) ατυχέστατη ανάρτηση σας στο facebook για τις παραιτήσεις των δύο υπουργών, που κατά τα λοιπά η προσφορά τους είναι γνωστή στα πλαίσια των καθηκόντων τους. Καλό θα ήταν να ψάξετε πριν μιλήσετε. Βέβαια δεν είναι αυτό το θέμα μου.
    Με λυπεί όμως που δεν είδα ούτε μισή ανάρτηση για το σκάνδαλο Novartis, για το σκάνδαλο της κας Μητσοτάκη και για πολλά άλλα. Είναι πολύ βολικό κύριε Κουτσάκη το "εγώ δεν είμαι με κανέναν, τους κρίνω όλους". Απλά μετά το όλους, ξεχάσατε να συμπηρώσες "που είναι αντίθετης ιδεολογίας από εμένα".
    Άγιος ο Μητσοτάκης, Άγιος ο Σαμαράς, Άγιος ο Άδωνις...

    ReplyDelete
  2. Δεν νομίζω ότι εκτιμούσατε ποτέ ιδιαίτερα τη δουλειά μου. Τους ανθρώπους που εκτιμούμε δεν τους ειρωνευόμαστε ακόμα και αν έχουμε δίκιο. Πόσο μάλλον που εσείς μπαίνετε και σχολιάζετε στο blog μου μια ανάρτηση που είδατε στο FB (διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους) και εκτίθεστε (ανώνυμα) μιλώντας για ένα blog το οποίο αν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τις αναρτήσεις 2 ολόκληρων ετών (2013, 2014, δεξιά στην σελίδα σας) έκραζε ανελέητα την Νέα Δημοκρατία και έχω γράψει και προσωπικά εναντίον του Σαμαρά και εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη για συμπεριφορές τους. "Αντίθετης ιδεολογίας από μένα"; Γιατί, ποια είναι η ιδεολογία μου, πείτε μου να μάθω κι εγώ γιατί είχα την εντύπωση πως δεν έχω καμία, αλλά κάτι περισσότερο θα ξέρετε. Ναι, δεν είμαι με κανέναν. Υπάρχουν, ξέρετε, και άνθρωποι που είναι γνησίως ανεξάρτητοι.

    ReplyDelete
  3. Καλησπέρα σας.

    Δε νομίζω να σας ειρωνεύτηκα. Εξέφρασα τη λύπη μου για ένα γεγονός.
    Επίσης κύριε Κουτσάκη, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν αρκεί να έχετε πει κάτι, κάποτε, κλπ κλπ. Όταν κάποιος ασκεί κριτική πρέπει να την ασκεί αμερόληπτα.
    Ποια η άποψη σας λοιπόν για το σκάνδαλο Novartis, για την κυρία Μητσοτάκη, για τις απειλές Σαμαρά, Βενιζέλου, Γεωργιάδη; Για τα τόσα σκανδαλα.
    Ομολογώ ότι θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας.

    ReplyDelete
  4. Δεν νομίζετε να με ειρωνευτήκατε. Αυτό τι είναι; "Άγιος ο Μητσοτάκης, Άγιος ο Σαμαράς, Άγιος ο Άδωνις..."
    Δεν έχω πει "κάτι, κάποτε". Έχω γράψει εκατοντάδες πράγματα εις βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση (τότε δηλαδή που μετρούσε περισσότερο, γιατί ήταν εξουσία) και εξακολουθώ να γράφω ακόμα (κείμενα 2015-2018). Υπάρχουν στο blog, υπάρχουν στο FB, υπάρχουν σε κείμενά μου σε άλλα sites. Μπορείτε να τα βρείτε, είναι μπροστά σας. Επίσης, έχω εξηγήσει ότι αυτοί οι άθλιοι που μας κυβερνούσαν επί 40 χρόνια αποδείχτηκε πως ήταν απείρως καλύτεροι από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που αποτελούν όνειδος για τη χώρα. Την γνώμη μου αν θέλατε να την ακούσετε θα μου την ζητούσατε επώνυμα με ένα μήνυμα στο FB, αφού προφανώς είμαστε "φίλοι" εκεί για να διαβάζετε τις αναρτήσεις μου. Με επίθεση και ειρωνείες, δεν ενδιαφέρεστε για την γνώμη μου.

    ReplyDelete
  5. Κύριε Κουτσάκη, αυτό δεν είναι ειρωνεία και πόσο μάλλον ειρωνεία προς το πρόσωπο σας. Είναι για να τονίσω την, για μένα ελειπέστατη, αμεροληψία σας.
    Επίθεση; Όχι δα.
    Θα με ενδιέφερε μία σύγκριση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - ΝΔΠΑΣΟΚΟΣΚΑΝΔΑΛΑ πάντως. Είτε από εσάς, είτε από κάποιον άλλον.
    Πάντως, η κριτική που κάνετε μου θυμίζει πολύ τους δημοσιογράφους του Πρώτου Θέματος κι αυτό είναι κάπως ανησυχιτικό.

    ReplyDelete