Monday, February 27, 2017

O Φώτης ήταν Αστέρας (Τρίπολης) από μικρός

Σίγουρα το έχετε δει: παίρνει μεταγραφή ο Χ ποδοσφαιριστής, που μπορεί να είναι από τον Καλό Αγρό Δράμας ή από το Λουμπουμπάσι του Κογκό, για μια ομάδα Α΄Εθνικής, π.χ. τον Αστέρα Τρίπολης, και στις πρώτες του δηλώσεις λέει ο Έλληνας: «α, εγώ ήμουν με τον Αστέρα από μικρός, πάντα τον στήριζα, ήταν το όνειρό μου να παίξω εδώ» και ο ξένος: «α, εμείς στο Κογκό παρακολουθούμε φανατικά το ελληνικό πρωτάθλημα, και η αγαπημένη μου ομάδα ήταν πάντα ο Αστέρας».
Τα γράφω αυτά για να εξηγήσω, σε σας που δεν το καταλάβατε, το νόημα των δηλώσεων του Φώτη του Κουβέλη (που θυμίζω, ήταν ανάμεσα σ’ εκείνους που είχε υπερασπιστεί την δεκαετία του ’80 την «Αυριανή» όταν έβριζε εμετικά τον Μάνο Χατζιδάκι). Του Φώτη λοιπόν, που του ξέφυγε μες τον ενθουσιασμό του, προχθές, και δήλωσε πως όχι μόνο θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, αλλά και πως ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, πως ψήφισε «όχι», όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο δημοψήφισμα, και (ουπς!) πως ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Λεπτομέρεια: στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ο Φώτης ήταν αρχηγός άλλου κόμματος, της ΔΗΜΑΡ, και είχε κατέβει υποψήφιος στις εκλογές. Δηλαδή, μας είπε ότι δεν ψήφισε ούτε τον εαυτό του (μετά διέψευσε τον εαυτό του και είπε πως δεν εννοούσε αυτό που εννοούσε). O Φώτης είπε κι άλλα, ήταν ασταμάτητος, δήλωσε πως ο λόγος που έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ότι ήθελε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, πως ο μόνος λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σήμερα πτώση στις δημοσκοπήσεις είναι επειδή έχει φοβερά προβλήματα να αντιμετωπίσει αλλά μπορεί να ανακάμψει, και πως δεν πειράζει καθόλου που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ, αυτό δεν αλλοιώνει καθόλου την ιδεολογική και πολιτική του ταυτότητα.
Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Ο Φώτης, ελπίζοντας ότι θα τον πάρουν πίσω στο κόμμα από το οποίο έφυγε βρίζοντας και βριζόμενος το 2010 και θα του δώσουν κάποιο υπουργείο, θα πει σε λίγο καιρό ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 2012, το 2009, το 2007, το 2004, το 2000, το 1996, το 1993, το 1990, το 1989, το 1985, το 1981, το 1977, το 1974 καθώς και κάθε χρόνο, ανελλιπώς, μέσα στη χούντα, γιατί έβαζε τακτικά το αυτί του στην κοιλιά της μαμάς του Τσίπρα και ήξερε ότι σύντομα θα γεννούσε τον ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΚΛΑΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ.
Βλέπετε, ο Φώτης ήταν Αστέρας (Τρίπολης) από μικρός.

No comments:

Post a Comment