Monday, February 20, 2017

Μόνο σεξ, όχι Μαθηματικά – ο Κώστας ξέρει

Όσα θα διαβάσετε παρακάτω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κάποιου είδους «πειραγμένη» πλάκα που αποφάσισα να σας κάνω. Είναι αλήθεια.
Νομίζατε ότι είναι νωρίς να μάθουν για τις έμφυλες ταυτότητες τα παιδιά στα Γυμνάσια, συζητώντας με τους καθηγητές τους για γκέι, τρανσέξουαλ, και για ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες στα 12 ή στα 13 τους;
Νομίζατε λάθος. Διότι τα παιδιά είναι έτοιμα να συζητήσουν για τα θέματα αυτά σε ηλικία 5 και 6 ετών. Διότι η κυβέρνηση, με τον Κώστα τον Γαβρόγλου υπουργό Παιδείας, φέρνει ίδιας λογικής προγράμματα στα παιδιά του νηπιαγωγείου και της πρώτης δημοτικού. Και, ακριβώς όπως και στα γυμνάσια, υπεύθυνοι για να διδάξουν τα θέματα αυτά στα παιδιά είναι οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοί τους – οι οποίοι δεν έχουν εκπαιδευτεί πουθενά για να εφαρμόζουν τέτοια προγράμματα, πόσο μάλλον σε τόσο τρυφερές ηλικίες, αλλά μην κολλάτε σε λεπτομέρειες. 
Λοιπόν, στα πλαίσια του νέου προγράμματος τα παιδιά των 5 και 6 ετών θα μιλάνε με τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους τους για την διαφορά του βιολογικού φύλου (sex) από το κοινωνικό φύλο (gender), ότι δηλαδή μπορεί να είσαι αγόρι αλλά να συμπεριφέρεσαι κοριτσίστικα, ή να είσαι κορίτσι αλλά να συμπεριφέρεσαι σαν αγόρι. Τα παιδιά των 5 και 6 ετών θα μιλάνε με τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους τους για την αναπαραγωγή, θα διδαχθούν από τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους τους την ονομασία των γεννητικών οργάνων (φανταστείτε τον χαβαλέ των 5χρονων και 6χρονων που θα ξεγυμνώνονται μετά το μάθημα για να δείχνουν στο διάλειμμα ο ένας στον άλλο τα γεννητικά του όργανα). Τα παιδιά των 5 και 6 ετών θα διδαχθούν από τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους τους πώς να φροντίζουν τα γεννητικά τους όργανα. Άλλωστε, όπως γράφει το εκτενές κείμενο του φωτισμένου προγράμματος του υπουργείου Παιδείας: «Τώρα μπορεί να ξεκινήσει μια σταδιακή διαφώτιση του παιδιού μέσα σ’ ένα όμορφο και υγιές κλίμα ερωτικής αγωγής στο σπίτι ή στο σχολείο». Τι καλύτερο από μια όμορφη ερωτική αγωγή στο 5χρονο παιδί σου από έναν νηπιαγωγό ή δάσκαλο που έτυχε να το αναλάβει.
Τα παιδιά των 5 και 6 ετών θα πρέπει να μιλούν στους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους τους για την οικογένειά τους και για τις σχέσεις μέσα στην οικογένειά τους. Τα παιδιά των 5 και 6 ετών θα μάθουν από τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους τους (λες και οι άνθρωποι είναι ειδικοί) το ποια είναι η έννοια του «διαδικτυακού χώρου».
Πόσο χρόνο θα έχουν για να τα διδαχθούν όλα αυτά; Εδώ είναι που η παράνοια συναντά την γελοιότητα και κάνουν απίθανη παρέα. Όλα όσα σας ανέφερα παραπάνω, και πολλά ακόμα, θα τα μάθουν τα παιδιά από τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους τους κάνοντας μάθημα δύο ώρες κάθε μήνα!! Δηλαδή μέσα σε 7-8 μαθήματα τα έχουμε ξεπετάξει τα εύκολα θεματάκια αυτά.
Το πρόγραμμα αυτό έχει ήδη ξεκινήσει δειλά, μέσα στο 2016, σε κάποια σχολεία, επί υπουργίας Νίκου Φίλη – ναι, μιλάμε για τον άνθρωπο που κατάργησε από τα δημοτικά ώρες Πληροφορικής, Μαθηματικών και δημιουργικής δραστηριότητας, αλλά βρήκε ώρες και λεφτά για να διδάσκουν οι δάσκαλοι τα 5χρονα και τα 6χρονα πώς θα φροντίζουν τα γεννητικά τους όργανα. Και τώρα, επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου, το πρόγραμμα μεγαλώνει, αναπτύσσεται, βγάζει φτερά.
Θα μου πείτε, «αφού έχει ήδη ξεκινήσει σε κάποια σχολεία το πρόγραμμα, γιατί δεν έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν;». Η απάντηση, όπως σε πολλά πράγματα σε αυτή τη ζωή, είναι στο μάρκετινγκ. Ενώ στο πρόγραμμα για τα Γυμνάσια δεν υπήρξε καλό μάρκετινγκ, στα δημοτικά το μάρκετινγκ ήταν εξαιρετικό. Το πρόγραμμα «πουλήθηκε» στους δασκάλους και στους νηπιαγωγούς ως πρόγραμμα για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης. Ποιος εκπαιδευτικός θα πει πως δεν θέλει να βοηθήσει στην πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών; Ειδικά από τη στιγμή που, πολύ ευγενικά, το υπουργείο και οι υπεύθυνοι του προγράμματος ενημερώνουν τους δασκάλους πως θα τους κάνουν κάποια σεμινάρια για να το εφαρμόσουν το πρόγραμμα. Τα σεμινάρια γίνονται για να εμπεδώσεις γνώσεις που έχεις ή να χτίσεις πάνω σε ήδη υπάρχουσες γνώσεις, όχι για να μάθεις από το μηδέν πράγματα που δεν ξέρεις!!! Πόση κοροϊδία πια σε αυτή τη χώρα, εις βάρος των πιο αδύναμων. Άντε, με το καλό κι όποιος θέλει να γίνει γιατρός να πάει να κάνει 2-3 σεμινάρια και να αρχίσει τις εγχειρήσεις, τι χρειάζονται οι σπουδές και η εξειδίκευση;
Αφήστε που το πρόγραμμα ΔΕΝ επικεντρώνεται στην πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης (να μάθει δηλαδή το παιδί ότι το σώμα του του ανήκει, να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού μυστικού), αφού αυτό το θέμα είναι μόλις η τελευταία ενότητα του προγράμματος και βέβαια μέσα σε δυο ωρίτσες θα το ξεπετάξουμε και αυτό, αφού πρώτα έχουμε διδάξει στα παιδιά όλα όσα ανέφερα παραπάνω.
Για όσους εξακολουθούν να μην με πιστεύουν, ορίστε το link για την πρώτη συνάντηση που έγινε για το πρόγραμμα αυτό στην Παλιόχωρα πριν λίγες μέρες, (http://flashnews.gr/post/302085/synanthsh-gonewn-sthn-palaioxwra-gia-th-seksoyalikh-agwgh-se-mikroys-mathhtes) και να η σελίδα για ολόκληρο το πρόγραμμα, που έχει τον πολύ κατάλληλο τίτλο «Παίζω με τον Φρίξο», αφού όταν το διαβάσετε θα φρίξετε: http://frixos.weebly.com
Να κλείσω λέγοντας δύο πράγματα: το πρώτο είναι ότι αντίστοιχα προγράμματα, από ειδικά εκπαιδευμένους ανθρώπους, έχουν ξεκινήσει να γίνονται πιλοτικά, μετά από σχεδιασμό πολλών ετών, σε κάποιες χώρες του δυτικού κόσμου. Για παράδειγμα, στην Αυστραλία υπάρχει ο εξειδικευμένος οργανισμός “Sex Education Australiao οποίος παρέχει αντίστοιχα μαθήματα σε σχολεία. Όσα σχολεία επιλέγουν να συνεργαστούν με τους ειδικευμένους ανθρώπους του οργανισμού συνήθως οργανώνουν μαθήματα για την πέμπτη και την έκτη δημοτικού, ενώ ο οργανισμός δηλώνει πως δυνητικά θα μπορούσε να προσφέρει μαθήματα και σε τρίτη/τετάρτη δημοτικού. Παράλληλα, υπάρχει online βιβλιοθήκη για την διαρκή ενημέρωση των εξειδικευμένων στην σεξουαλική εκπαίδευση δασκάλων. Στην Αγγλία επίσης το βάρος της σεξουαλικής εκπαίδευσης στο δημοτικό πέφτει στην πέμπτη δημοτικού, όπου τα παιδιά μαθαίνουν για τις αλλαγές που θα γίνουν στο σώμα τους πολύ σύντομα, στην εφηβεία, καθώς και για την διαδικασία της αναπαραγωγής. Στην Ελλάδα, χωρίς να έχουμε εξειδικευμένους δασκάλους, θα ξεκινήσουμε την σεξουαλική εκπαίδευση των παιδιών πέντε χρόνια νωρίτερα από τις χώρες αυτές, γιατί είμαστε πρωτοπόροι.
Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να ξεκουμπιστεί αυτή η κυβέρνηση αύριο το πρωί. Ότι δεν μπορεί να το επιτρέπει ούτε το μυαλό μας ούτε η καρδιά μας να είναι υπουργοί Παιδείας ο Φίλης και ο Γαβρόγλου, που επιβάλλουν αυτά τα προγράμματα στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια με λογική «τσάτρα-πάτρα, κάντε το και ότι βγει» - και διατάζουν κι από πάνω (Γαβρόγλου, για τα γυμνάσια) ότι απαγορεύεται ο γονιός να αποσύρει το παιδί του από τα προγράμματα αυτά.
Τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα, και ποτέ ξανά δεν ήταν τόσο επιτακτική η ανάγκη μαζικής αντίδρασης από τους γονείς. Να μην στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία όταν υλοποιούνται αυτά τα προγράμματα – να δούμε τι ποινές σκοπεύει ο κύριος Γαβρόγλου να επιβάλλει στα παιδιά και στους γονείς για την απουσία. Σαν να μην έφτανε η τεράστια ζημιά που έχουν κάνει στην οικονομία, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν βάλει στόχο τα παιδιά της χώρας και βαράνε σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με κάθε τρόπο.  


No comments:

Post a Comment