Monday, September 26, 2016

Λίγη βοήθεια, παρακαλώ

Χρειάζομαι την βοήθειά σας σε κάτι, θα δείτε παρακάτω τον λόγο.
Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει πόσο παράλογο, στα όρια του κλαυσίγελου, είναι αυτό που θα συμβεί τώρα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν μιλάω για την σταλινικού τύπου απόφαση ότι οι άδειες θα είναι τέσσερις, αυτά τα έχω γράψει εδώ: (http://polyk.blogspot.com.au/2016/09/blog-post_12.html).
Μιλάω για την απίθανη προκήρυξη με την οποία στήθηκε ο διαγωνισμός. Προσέξτε τι θα γίνει τώρα, που αποδείχτηκε ότι ο κ. Καλογρίτσας είτε δεν είχε, είτε δεν ήθελε να δώσει τα χρήματα που έταξε πως θα έδινε: ο κ. Καλογρίτσας πήρε την άδειά του κερδίζοντας τον κ. Μαρινάκη, που βγήκε δεύτερος. Ο κ. Μαρινάκης θα μπορούσε κάλλιστα να πει τώρα ότι αφού πρόσφερε 46 πραγματικά εκατομμύρια και αυτός που τον κέρδισε πρόσφερε 52 φανταστικά εκατομμύρια, η άδεια πρέπει να κατακυρωθεί στον κ. Μαρινάκη για 46, οπότε έτσι ο κ. Μαρινάκης θα γλιτώσει 27 εκατομμύρια (την δική του άδεια την πήρε, αργότερα στον διαγωνισμό, για 73).
Εκτός από τον κ. Μαρινάκη, επιχείρημα έχει και ο Alpha. Που μπορεί να πει ότι, αφού ο δεύτερος (Μαρινάκης) ήδη έχει άδεια, την άδεια του Καλογρίτσα πρέπει να πάρει ο τρίτος σε εκείνη την διαδικασία, δηλαδή ο ίδιος ο Alpha.
Όμως η προκήρυξη λέει πως αν κάποιος τάξει λεφτά, όπως ο κ. Καλογρίτσας, και δεν τα δώσει, την άδειά του θα την πάρει ο πρώτος επιλαχών ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του διαγωνισμού, κάποιος δηλαδή που μπορεί να έκανε μεγαλύτερη προσφορά σε ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ του διαγωνισμού.
Είναι σαν να τρέχουν τρεις σε ένα γήπεδο, να τελειώνει ο αγώνας, να ανακαλύπτουμε ότι ο νικητής ήταν ντοπαρισμένος και μετά την αποκάλυψη το χρυσό μετάλλιο να μην το παίρνει ο δεύτερος, ούτε ο τρίτος, αλλά κάποιος άλλος, που έτρεχε σε ένα διπλανό γήπεδο!
Αυτό δεν είναι διαγωνισμός, είναι ταχυδακτυλουργικό τρικ. Εδώ η άδεια, εκεί η άδεια, πού είναι η άδεια; Νομίζω υπάρχει και ένα παιχνίδι τέτοιο που το παίζουν διάφοροι επιτήδειοι στον δρόμο, αλλά δεν θυμάμαι πώς το λένε… αν μπορεί κάποιος να μου το θυμίσει…

No comments:

Post a Comment