Monday, October 03, 2016

Φάε όσο θες, μόνο φύγε

Θα ξεκινήσω με τα καλά νέα, σήμερα. Αποφάσισα να αναλάβω, μέσα στους επόμενους μήνες, όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις στον νομό Χανίων. Σε όλα τα μέρη του σώματος, απ’ την κορφή ως τα νύχια. Αν έχετε πρόβλημα, σε μένα θα’ ρθείτε. Τι εννοείτε «πώς θα κάνω τα χειρουργεία, αφού δεν είμαι γιατρός;». Α, όλα κι όλα, για να μην τσακωθούμε. Δεν θα με κρίνετε επειδή δεν είμαι γιατρός. Θα με κρίνετε από το έργο μου, όταν τελειώσω το χειρουργείο πάνω σας, και από το ήθος μου, επειδή είμαι καλό παιδί.
Έτσι ακριβώς όπως θα κρίνετε και τον Νίκο τον Φίλη. Που όταν του ετέθη στην Βουλή το μικρό προβληματάκι ότι δεν έχει πανεπιστημιακό πτυχίο, οπότε πώς ας πούμε προΐσταται των πανεπιστημίων της χώρας, αλλά και των υπόλοιπων βαθμίδων αφού δεν έχει γνώσεις στο αντικείμενο, απάντησε πως δεν έχει κανένα κόμπλεξ που δεν έχει πτυχίο και θέλει να τον κρίνουμε από το έργο του και από το ήθος του.
Εγώ νομίζω πως όλα αυτά αποδεικνύουν ένα πράγμα και αυτό είναι πως, αντίθετα από τα φαινόμενα, ο Νίκος ο Φίλης είναι βαθιά θεοσεβούμενος άνθρωπος. Πιστεύει πως θα τον επισκεφθεί το Άγιο Πνεύμα και θα τον φωτίσει, ώστε να πάρει τις γνώσεις που του λείπουν για την Παιδεία.
Οπότε, αφού είναι θεοσεβούμενος, κακώς τσακώνεται μαζί του η Εκκλησία. Κι όταν μιλάω για την Εκκλησία εδώ, μιλάω για τον αρχιεπίσκοπο, φυσικά. Δεν μιλάω για τον άλλο, τον μητροπολίτη του Μίσους, που επιτέθηκε στον Φίλη επειδή είναι παχύς! Και έδωσε την δυνατότητα στον καταστροφέα της ελληνικής Παιδείας να κλαφτεί («κοιτάξτε που με κοροϊδεύουν για τα κιλά μου») και να γίνει πιο συμπαθής, σε μερίδα του κόσμου – να αρχίσουν να σκέφτονται πως μπορεί ο καημένος να μην είναι και τόσο κακός υπουργός.
Ναι, δεν είναι τόσο κακός. Είναι o χειρότερος που έχει περάσει ποτέ. Διότι υπάρχει μόνο ένα είδος ανθρώπου που είναι χειρότερο από τον άσχετο γύρω από ένα αντικείμενο: ο άσχετος που νομίζει πως ξέρει. Κι έχει και ισχυρή άποψη για το πώς πρέπει να γίνουν όσα δεν γνωρίζει.
Εγώ πάντως έχω μια ιδέα να ρίξω στον Νίκο τον Φίλη. Αφού στην καινούργια ύλη των Θρησκευτικών της Α΄ Λυκείου τα παιδιά θα διδάσκονται το τραγούδι “Umbrella” της Ριάννα, νομίζω ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία να γίνουν τα Θρησκευτικά το πιο in μάθημα σε όλη την Ελλάδα. Να καλέσουμε την Ριάννα να κάνει περιοδεία στα σχολεία της χώρας, να το τραγουδάει live και να χορεύει κάνοντας twerking (https://www.youtube.com/watch?v=-pA-QHQ9Snc), μπροστά στους έφηβους. Έτσι θα εμπεδώσουν καλύτερα και τους στίχους από το άλλο τραγούδι της ύλης των Θρησκευτικών, την «Δίψα» του Ν. Πορτοκάλογλου: «Δεν είν’ η Κίρκη, η μάγισσα, του σεξ η θεά», και θα ανακηρύξουν τον Νίκο τον Φίλη σε εθνικό ευεργέτη.
Λοιπόν, για να εξηγηθούμε: Νίκο Φίλη, δεν έχει καμία σημασία πόσο χοντρός είσαι. Μακάρι να ήσουν, αν το γούσταρες, 400 κιλά, αρκεί να βοηθούσες αντί να καταστρέφεις την Παιδεία της χώρας. Μην χρησιμοποιείς το βάρος σου και την αρρώστια των λίγων που σε κράζουν γι’ αυτό ώστε να δικαιολογηθείς για τον εφιάλτη που φέρνεις στα σχολεία:
- λιγότερες ώρες μάθημα για τα παιδιά του δημοτικού από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο
- κατάργηση ωρών Πληροφορικής και Μαθηματικών
- κατάργηση ωρών δημιουργικής δραστηριότητας
- ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ εθελοντισμός για να μπορεί ένα παιδί να πάρει απολυτήριο λυκείου. Υποχρεωτικός εθελοντισμός. Χωρίς να έχεις ιδέα ότι οι λέξεις αυτές είναι αντίθετες μεταξύ τους. Άλλη μια καταπληκτική ιδέα, ώστε τα παιδιά να μισήσουν και τον εθελοντισμό από μικρά.
- σταδιακή κατάργηση των αρχαίων Ελληνικών, ώστε να μην καταλαβαίνουν τα παιδιά από πού προήλθε η γλώσσα τους
- εξευτελισμός των ανασφάλιστων γονιών που θέλουν να πηγαίνει το παιδί τους στο ολοήμερο (http://polyk.blogspot.com.au/2016/05/blog-post_26.html)
- εξευτελισμός εκείνων των πανεπιστημιακών σχολών όπου οι φοιτητές θα μπαίνουν χωρίς εξετάσεις
- απαγόρευση ομιλιών, εκδηλώσεων, θεατρικών και μουσικών παραστάσεων στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας για 4 μήνες, την προηγούμενη χρονιά
- μεγάλη προσπάθεια διάλυσης και της ιδιωτικής εκπαίδευσης
- «χώσιμο» των κομμάτων στα σχολεία
- προετοιμασία ενός συστήματος που θα αναγκάζει τους αδύναμους μαθητές να σταματάνε το σχολείο στα 16 τους.
Αυτά είναι τα προβλήματα, αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να πας σπίτι σου ΣΗΜΕΡΑ. Όχι το βάρος σου.

No comments:

Post a Comment