Friday, September 02, 2016

Και αν έχεις πορτοφόλι, θα σε προσκυνάμε όλοι (το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας)

Βγήκαν λοιπόν τα αποτελέσματα για τις τηλεοπτικές άδειες. Μετά το Mega, κλείνει και ο Alpha, κλείνει το Star, κλείνει το Epsilon. Χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στον δρόμο – εκτός αν αποφανθεί διαφορετικά η δικαιοσύνη ή η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υποτίθεται ότι όλο αυτό το (επιτρέψτε μου) ζωώδες σκηνικό με τον εγκλεισμό ανθρώπων επί 2,5 μέρες μέσα σε έναν χώρο έγινε για να χτυπηθεί η διαπλοκή. Να δούμε λίγο πόσο χτυπήθηκε; Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά το Mega το επόμενο πιο διαπλεκόμενο κανάλι που χτυπούσε μανιασμένα την κυβέρνηση τόσο καιρό, ακόμα και τις ώρες που γινόταν η διαδικασία για τις άδειες, ήταν ο ΣΚΑΪ. Που πήρε άδεια.
Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ήταν σκάνδαλο που παρά την καθυστερημένη του υποβολή εγγυητικής συνέχισε να συμμετέχει στην διαδικασία ο κ. Καλογρίτσας, που κινείται επί χρόνια (σύμφωνα με τα ρεπορτάζ) στον χώρο της αριστεράς. Ο κ. Καλογρίτσας είναι και κουμπάρος του κ. Καμμένου, που συγκυβερνά, και ο ίδιος ο κ. Καμμένος είχε ζητήσει να μην του δοθεί άδεια επειδή είναι εργολάβος, οπότε έτσι θα ξεκινήσει μια καινούργια διαπλοκή. Στον κ. Καλογρίτσα τελικά όχι μόνο επετράπη να μείνει στην διαδικασία, αλλά πήρε και άδεια.
Σύμφωνα πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο κανάλι που τα τελευταία χρόνια δεν ήταν διαπλεκόμενο και φερόταν καλά στην νυν κυβέρνηση ήταν ο Alpha (εξάλλου εκεί έκανε εκπομπές-κηρύγματα υπέρ ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαζόπουλος και μεσημεριανάδικες εκπομπές η κυρία Μενεγάκη την οποία λατρεύει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Καρανίκας). Ο Alpha δεν πήρε άδεια και κλείνει.
Οπότε, όποιος θέλει να κοιτάξει την πραγματικότητα κατάματα, καταλαβαίνει ότι η διαδικασία δεν είχε να κάνει καθόλου με την πάταξη της διαπλοκής.
Με τι είχε να κάνει;
Μα, μας το έχει πει ο νούμερο 2 της κυβέρνησης, ο κ. Παππάς, από τον Ιούλιο στην Βουλή. Είπε: «Το μόνο που στέκεται μεταξύ ενός καναλιού που λειτουργεί και μιας νόμιμης άδειας είναι το πορτοφόλι του επιχειρηματία». Και σήμερα ο κ. Παππάς συμπλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Το Σύνταγμα είναι ισχυρό, οι νόμοι μας είναι απαιτητικοί από όσους θέλουν να μπουν σε αυτή την δραστηριότητα».
Έχουμε λοιπόν τον καινούργιο ορισμό του ελληνικού Συντάγματος: στην Ελλάδα το μόνο που μετράει είναι το πορτοφόλι.
Αυτό θα είναι το νέο μας Σύνταγμα. Θα έχει ένα άρθρο μόνο. Το πορτοφόλι.
Στην χώρα αυτή δεν αρκεί πια να έχεις μια υγιή επιχείρηση, να μην χρωστάς, και να μην είσαι διαπλεκόμενος. Μόνο το πορτοφόλι μετράει. Όσο πιο μεγάλο, τόσο πιο καλά θα τα πηγαίνεις με την κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Παππά.
Αυτή είναι η δήθεν αριστερά που κυβερνάει αυτό τον τόπο, αυτό είναι το ήθος που διδάσκει στους πολίτες. Είναι οι χειρότεροι όλων, το ξέρουν και είναι αποφασισμένοι να επιβληθούν.

3 comments:

  1. Μπορείτε αν είναι εύκολο να μας πείτε ποιό άλλο κριτήριο θεωρείτε εσείς ότι μπορεί να συντελέσει ώστε να δοθεί μια τηλεοπτική άδεια, πέραν του πορτοφολιού; Σημειωτέον ότι αυτό το κριτήριο πρέπει να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού εν μέσω κρίσης, ικανοποιώντας τις μηνιαίες του δαπάνες και να εγγυάται ότι οι εργαζόμενοι του δεν θα είναι άνεργοι σε 1 ή 2 χρόνια. Γιατί αν το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς, μπορούμε να εκλέξουμε μια κυβέρνηση για παράδειγμα της ΝΔ ή του Ποταμιού που θα το κάνει έχοντας το ιδεολογικό υπόβαθρο.

    ReplyDelete
  2. Βεβαίως να σας πω. Μπορούσαν να δοθούν άδειες σε όλους τους ενδιαφερόμενους καναλάρχες, ζητώντας 4-5 εκ. Ευρώ ετησίως ώστε η άδεια να ανανεώνεται. Αυτό θα έδινε περισσότερα έσοδα στο δημόσιο, θα έδινε την δυνατότητα ετήσιου ελέγχου (με βάση κανόνες όπως π.χ. να μην χρωστάει η επιχείρηση, να τηρεί τις συμβάσεις εργασίας, να υπάρχει όριο στην επιχειρηματικότητα του καναλάρχη με το δημόσιο) ενώ τώρα για δέκα χρόνια κάνουν όσοι πήραν τις άδειες ότι γουστάρουν, και δεν θα έμεναν στον δρόμο και χιλιάδες οικογένειες. Απλά πράγματα, τα οποία όμως προϋποθέτουν μια κυβέρνηση που δεν θέλει να ελέγξει τα ΜΜΕ προς όφελός της. Επίσης, μην μπερδεύεστε. Δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση της αριστεράς στην Ελλάδα. Καμία αριστερή κυβέρνηση δεν θα έστελνε χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία χωρίς κανένα λογικό επιχείρημα.

    ReplyDelete
  3. Συμφωνώ με τον Πολυχρόνη.
    Επίσης ένας σοβαρός θεσμός ποιότητας, όχι ΕΣΡ της διαφθοράς και ένας σύγχρονος (τώρα με τα ψηφιακά γίνεται ευκολότερα) φορέας μέτρησης της τηλεθέασης και όχι η παρωδία της AGB (που ουσιαστικά αυτός κατανέμει την πίτα της διαφήμισης).

    ReplyDelete