Tuesday, June 21, 2016

H Ιστορία έχει πάντα δίκιο (μέρος 2ο)

Πριν δυο μήνες περίπου είχα γράψει εδώ στο blog ένα κείμενο για το ΝΒΑ, για το πώς η Ιστορία έχει πάντα δίκιο: http://polyk.blogspot.com.au/2016/04/h.html
Και στα σχόλια που ακολούθησαν, στο Facebook, είχα γράψει πως δεν πίστευα καν ότι οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ήταν η καλύτερη ομάδα φέτος, και ότι κατά την γνώμη μου δεν θα έπαιρναν το πρωτάθλημα. Βέβαια, εγώ περίμενα να χάσουν από τους Σπερς, όχι από το Κλίβελαντ, αλλά η ουσία είναι ότι θεωρούσα τους Γουόριορς πολύ καλούς μεν, αλλά υπερεκεκτιμημένους.
Αυτό που δεν περίμενα ήταν ότι η Ιστορία εκτός από το ότι έχει πάντα δίκιο, έχει και χιούμορ. Διότι μόνο έτσι εξηγείται ότι οι Γουόριορς έχασαν από τον Λεμπρόν Τζέιμς. Αν οι Γουόριορς έπαιρναν το πρωτάθλημα φέτος, έχοντας κάνει και το ρεκόρ νικών στην κανονική περίοδο, θα ξεκινούσε η ηλίθια συζήτηση για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία, οι Γουόριορς ή οι Μπουλς του Τζόρνταν. Τώρα που το έχασαν, δεν τίθεται πια καν τέτοιο θέμα. Οι Μπουλς είχαν ισοπεδώσει τους πάντες και στην κανονική περίοδο και στα πλέι-οφς.
Αλλά οι Γουόριορς το έχασαν συγκεκριμένα από τον Λεμπρόν, έναν καταπληκτικό παίχτη που δεν είναι βέβαια Τζόρνταν ούτε σε στιλ ούτε σε «φονικό ένστικτο» (έχει χάσει περισσότερους τελικούς απ’ όσους έχει κερδίσει, έχει «κρασάρει» πολλές φορές σε κρίσιμα παιχνίδια τελικών) αλλά πολλοί είχαν δοκιμάσει να τον συγκρίνουν με τον Τζόρνταν στο παρελθόν. Ε, μόλις ξεκαθαρίστηκε ότι ο Λεμπρόν δεν είναι στην κλάση του Τζόρνταν (επειδή κανείς δεν είναι), φρόντισε ο ίδιος ο Λεμπρόν να μην αποκαθηλωθεί ούτε η ομάδα του Τζόρνταν από τον θρόνο της, στην Ιστορία.
Ταυτόχρονα, είναι μια τεράστια δικαίωση για τον ίδιο τον Λεμπρόν, που τόσο κράξιμο είχε φάει στην πόλη του επειδή είχε φύγει πριν λίγα χρόνια για να πάει στο Μαϊάμι. Επέστρεψε και τους έστεψε για πρώτη φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές. Είναι ακόμα δίκαιο επειδή πέρυσι το Κλίβελαντ έχασε στους τελικούς, αποδεκατισμένο από τραυματισμούς, και φέτος κέρδισε επειδή το Γκόλντεν Στέιτ είχε κρίσιμους τραυματισμούς και αποβολές παικτών.
Τόσο τέλεια τακτοποίηση, ούτε αν υπήρχε ένα μαγικό χέρι που κινεί τα νήματα δεν θα μπορούσε να γίνει.

No comments:

Post a Comment