Monday, December 30, 2013

Τεστ

Στο σημερινό Ημερολόγιο σας έχω ένα τεστ δικής μου κατασκευής. Είναι αρκετά απλό, για να μην σας κουράσει και ταυτόχρονα πολύ ακριβές. Αρχίζουμε με την παράθεση δηλώσεων από πολιτικούς και γραφεία κομμάτων. Διαβάστε τις και το τεστ ακολουθεί.
Πρώτη δήλωση, του 2012, από τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη:
«Ο κύριος Βενιζέλος αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου, για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους. Δέσμευσε το Δημόσιο να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά σε τακτές ημερομηνίες, χωρίς όμως να δεσμεύσει την κατασκευάστρια εταιρία για αντίστοιχη πρόοδο των εργασιών και χωρίς να προβλέψει εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης ή έγκαιρης παράδοσης. Οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, ως υπουργοί Εθνικής Άμυνας, με τις δύο αυτές συμβάσεις, πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να έχουμε πληρώσει πάνω από δύο δισ. ευρώ, αλλά να έχουμε παραλάβει, μετά από 12 χρόνια, μόνο ένα υποβρύχιο αντί οκτώ».
Αντίστοιχη δήλωση είχε κάνει και ο νυν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για “αμαρτωλά υποβρύχια”.
Επόμενη δήλωση, από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, φέτος, πριν λίγους μήνες, όταν ο κ. Πολύδωρας πρότεινε συνεργασία της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή: «Μία ημέρα μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ ο κ. Πολύδωρας ανέλαβε το έργο της αποσαφήνισης του περιεχομένου της. Φαίνεται πως από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία η «Νέα Ελλάδα» θα χτιστεί χέρι – χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής».
Σε παλιότερες δηλώσεις του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τα «ΜΑΤ του Πολύδωρα» που συγκρούονταν με φοιτητές και εργαζόμενους σε πορείες και διαδηλώσεις, καθώς βέβαια και την περιβόητη δήλωση του κ. Πολύδωρα το 2004 ότι πρέπει να απολυθούν χιλιάδες υπάλληλοι από το δημόσιο για να μπουν στις θέσεις τους «γαλάζια παιδιά».
Επόμενη δήλωση, από τον κ. Πολύδωρα για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Τα «παιδιά του πολυτεχνείου» συνταξιοδοτήθηκαν. Άλλα είναι στη φυλακή, άλλα κρυμμένα στις βίλες τους να τρώνε τα κλοπιμαία, άλλα περιφέρονται στα «στέκια» και  αυτοεπαινούνται στα παραμύθια τους με έναν ήρωα (τον εαυτό τους, εννοείται) και δυο ψευδομάρτυρες κομπάρσους, άλλα πιάνουν στασίδι στην Κουμουνδούρου για την επόμενη μέρα. Αυτοί είναι οι συνταξιοδοτούμενοι που εμπορεύθηκαν το «πολυτεχνείο» και τα συμπαρομαρτούντα. Που κόλλησαν σαν βδέλλες στα αριστεροσοσιαλίζοντα κόμματα και κινήματα της εποχής. Ήξεραν πως ο χώρος ήταν πρόσφορος για μαρξιστομισθοφόρους. Και έζησαν έτσι, στρατολογούντες τα θύματά τους, τους δήθεν διανοούμενους επαναστάτες, με το αζημίωτο. Αυτή ήταν η μεταπολίτευση. Σήμερα τα παιδιά τους παίρνουν τη σκυτάλη που εκείνοι ολοπόνηρα τους παρέδωσαν».
Δηλώσεις είχαν κάνει και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όταν αποκαλύφθηκε ο διορισμός της κόρης του κ. Πολύδωρα στη Βουλή και ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία του.
Θυμίζω τώρα όσα έγιναν μέσα στον Δεκέμβριο. Η ΝΔ θεώρησε ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο για τα υποβρύχια, και καταψήφισε την πρόταση για εξεταστική εις βάρος του κ. Βενιζέλου. Ο κ. Πολύδωρας καταψήφισε τον νόμο για τον φόρο στα ακίνητα, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων τον αποθέωσαν στη Βουλή, χειροκροτώντας και αγκαλιάζοντάς τον. Ο ίδιος ο κ. Πολύδωρας, περιχαρής, ανταπέδωσε τις χειραψίες και τις αγκαλιές.
Ήρθε η ώρα για το τεστ, που περιλαμβάνει μια ερώτηση μόνο, και τρεις πιθανές απαντήσεις. Η ερώτηση είναι: Τι σκέφτεστε για τα παραπάνω:
α. Και τι να κάνει η ΝΔ; Να παραπέμψει σε εξεταστική τον Βενιζέλο και να πέσει η κυβέρνηση, να καταστραφούμε μετά από τόσες θυσίες; Εδώ η χώρα με το ζόρι κρατιέται ζωντανή, οι εξεταστικές για τα παλιά σκάνδαλα μας μάραναν;
β. Και τι να κάνει η αντιπολίτευση; Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση που λεηλατεί τον τόπο, που τα έχει δώσει όλα στην τρόικα και κάνουμε «αμάν» να την ρίξουμε, το χειροκρότημα και οι αγκαλιές στον Πολύδωρα μας μάραναν;
γ. Οτιδήποτε ξεστομίζουν οι περισσότεροι βουλευτές και τα γραφεία τύπου των κομμάτων είναι κομμάτι ενός άθλιου, αντιαισθητικού θεάτρου. Όσα λένε δεν έχουν την παραμικρή αξία, δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι λέξη απ’ όσα ξεστομίζουν. Ακόμα και «τι ώρα είναι» αν τους ρωτήσεις, το πιθανότερο είναι να σου πουν ψέματα, από συνήθεια. Μετά, θα σε αγκαλιάσουν.
Αν απαντήσατε το (α) ή το (β), το πόρισμα του τεστ για σας λέει ότι είστε παραδοσιακοί τύποι. Μπορεί να έχουν περάσει τριάντα χρόνια από τότε που η χώρα χωριζόταν σε γαλάζια και πράσινα καφενεία, αλλά εσείς νοσταλγείτε εκείνη την περίοδο. Έχετε πιάσει στασίδι στα νέα «καφενεία» που έχουν δημιουργηθεί (τα περισσότερα στο Ίντερνετ). Έχετε βάλει τα μνημονιακά ή αντιμνημονιακά γυαλιά σας, γνωρίζετε κάθε πτυχή της αλήθειας και δεν σηκώνετε αρνητική κουβέντα για την παράταξή σας.
Αν απαντήσατε το (γ), το πόρισμα του τεστ για σας είναι: «μπράβο και καλό κουράγιο».
Ότι κι αν απαντήσατε, να έχετε ένα πολύ ευτυχισμένο 2014.

No comments:

Post a Comment