Monday, December 23, 2013

Η χώρα του εδώ και τώρα

"Η χώρα του εδώ και τώρα" είναι ένα από τα πολλά υπέροχα και προφητικά βιβλία του Νίκου Δήμου. Το έγραψε το 1983, και παραμένει δυστυχώς απόλυτα επίκαιρο.
Σε αυτήν εδώ τη χώρα του εδώ και τώρα λοιπόν, που ζούμε μονίμως σαν να μην υπάρχει αύριο, το πρόβλημα των αστέγων μεγαλώνει διαρκώς, και η πολιτεία σε πολλές πόλεις μοιάζει να μην μπορεί ούτε να δώσει, ούτε να σκεφτεί καν λύσεις. Γιατί δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός. Γιατί και οι λύσεις που προσπαθούν να δώσουν είναι λύσεις φτιαγμένες στο πόδι, λύσεις του "εδώ και τώρα".
Στο παρακάτω άρθρο, από το "Good News Network", το Δίκτυο των Καλών Ειδήσεων δηλαδή, μπορείτε να διαβάσετε πώς η πολιτεία της Γιούτα, στην Αμερική, θα έχει σχεδόν εξαφανίσει το πρόβλημα των αστέγων μέχρι το 2015, φροντίζοντας ώστε όλοι να έχουν μόνιμη στέγη. Όμως για να το πετύχουν αυτό, στην Γιούτα, εκπόνησαν και εφάρμοσαν πλήρως ένα δεκαετές σχέδιο. Δεκαετές! Σκεφθείτε, αν μπορείτε, ένα έστω παράδειγμα δεκαετούς σχεδίου που εκπονήθηκε και εφαρμόστηκε ποτέ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση κάποιου κοινωνικού προβλήματος.
http://www.goodnewsnetwork.org/usa/usa/utah-on-track-to-end-homelessness-by-2015.html

No comments:

Post a Comment