Friday, June 16, 2017

Ούτε με ενέσεις (α, ρε Σάκη)

Έγραψα πριν λίγες μέρες ότι μερικοί άνθρωποι, όπως εκείνοι στο υπουργείο Παιδείας, χρειάζονται ενέσεις ντροπής μήπως και ανακαλύψουν τι σημαίνει η λέξη. Τελικά, μετά το χθεσινό Eurogroup, πιστεύω ότι ισχύει εκείνη η έκφραση που λέγαμε μικροί: «ούτε με ενέσεις». Δεν υπάρχει ελπίδα γι’ αυτή την κυβέρνηση.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι μια ιδιαίτερη ράτσα ανθρώπων. Ότι κι αν δηλώσουν πως έχουν ως στόχο, μόλις αποτύχουν θα το αλλάξουν και θα πουν ότι ήθελαν κάτι άλλο, μετά κάτι άλλο, μετά κάτι άλλο, κατεβάζοντας τον πήχη διαρκώς, ώστε τελικά ότι κι αν πάρουν θα δηλώσουν πως αυτό ακριβώς ήθελαν και είναι απολύτως επιτυχημένοι. Δεν είναι οι μόνοι που ζουν έτσι τη ζωή τους, αλλά είναι οι μόνοι που ζουν έτσι τη ζωή τους εις βάρος της πατρίδας τους.
Θα θυμάστε πως από τότε που ήταν ακόμα στη αντιπολίτευση, ένα ήταν το μεγάλο τους ζητούμενο: θα έσβηναν το χρέος. Το οποίο ακόμα και σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρωθυπουργός έλεγε πως είναι μη βιώσιμο. Πριν ένα μήνα λοιπόν ο πρωθυπουργός είπε πως θα βάλει γραβάτα, δηλαδή θα πάρει από τους Ευρωπαίους απόφαση μείωσης του χρέους. Επειδή φυσικά ούτε χθες δεν πήραν τίποτα για το χρέος, πέρα από μια υπόσχεση ότι «θα δούμε, του χρόνου, αν είναι βιώσιμο», η κυβέρνηση δήλωσε πως η συμφωνία «μετατρέπει τους ευρωπαίους εταίρους, σε συμμάχους στο στόχο της ανάπτυξης, αφού όσο περισσότερο μεγεθύνεται η ελληνική οικονομία, τόσο λιγότερο θα χρειαστεί να απομειώσουν το χρέος». Άρα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ! Θα αναπτυχθούμε τρελά! Αλλάξαμε στόχο! Πώς θα αναπτυχθούμε τρελά; Βάζοντας, όπως ανακοινώθηκε χθες ως νέο μέτρο, διπλές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες: αν δουλεύουν κάπου ως μισθωτοί θα πληρώνουν τις εισφορές τους ως μισθωτοί και μετά ξανά εισφορές ως ελεύθεροι επαγγελματίες – αλλά θα παίρνουν μία σύνταξη, παρά τις διπλές εισφορές. Τρελή ανάπτυξη θα φέρει αυτό.
Α, και μην ξεχνάμε τα άλλα τεράστια κέρδη της κυβέρνησης από το χθεσινό Eurogroup: πήραν λιγότερα λεφτά από αυτά που ζητούσαν, δέχτηκαν ως στόχους πλεονάσματα που ο ίδιος ο Τσίπρας λέει πως είναι ανέφικτα, το ΔΝΤ έμεινε στο πρόγραμμα για να μας σκίζει χωρίς να βάζει πλέον λεφτά! πήραν μια μούτζα στο θέμα των συμβάσεων εργασίας, και του χρόνου φαίνεται πως θα βγούμε στις αγορές ώστε αντί να δανειζόμαστε με 2% επιτόκιο, όπως τώρα, θα δανειζόμαστε με 6-7%. Οπότε όχι μόνο δεν θέλουμε μείωση χρέους, αλλά θέλουμε κι άλλο χρέος! Φορτώστε περισσότερες γενιές! Θρίαμβος. Θα βγουν στις τηλεοράσεις πάλι όλοι οι απίθανοι τύποι που δήλωναν «δεν ψηφίζω με τίποτα νέα μέτρα» και τα ψήφισαν όλα χωρίς τσίπα, και θα λένε πως είναι καταπληκτική η συμφωνία, πως «στο τέλος κερδίζουν οι καλοί» όπως δήλωσε και ο αρχηγός τους.
Το ερώτημα βέβαια είναι: γιατί τέτοια ξετσιπωσιά; Γιατί μετά από τα νέα εξοντωτικά μέτρα που ψήφισαν και το νέο διαπραγματευτικό Βατερλώ δεν παραιτείται ούτε ένας τους, αφού βλέπουν πόση ζημιά κάνουν στην πατρίδα τους; Την απάντηση, όπως έχω ξαναπεί, την ξέρει και την έχει δώσει τέλεια ο Σάκης Ρουβάς: http://polyk.blogspot.com.au/2016/05/blog-post_9.html


No comments:

Post a Comment