Friday, April 08, 2016

Σεβασμός, γαϊδούρια

Δεν μου αρέσει να σας βρίζω, αγαπητοί αναγνώστες μου, αλλά σήμερα πρέπει να το κάνω. Διότι μετά τα δύο κείμενα που έγραψα αυτή την εβδομάδα («Ο τύπος δίπλα στον τύπο δίπλα στον τύπο που πετούσε τις γάτες στον αέρα» και «Κάτω απ’ το βρακάκι, νιώσε με λιγάκι») πήρα πολλά μηνύματα από αναγνώστες που αναρωτιούνταν: μα γιατί, γιατί να διορίζει και μετά να κρατάει ο Τσίπρας όλους αυτούς τους τύπους σαν τον Μπαλτά στα υπουργεία;
Η ερώτηση αυτή αποδεικνύει ένα πράγμα, αγαπητοί αναγνώστες, και αυτό είναι ότι είστε γαϊδούρια. Ότι δεν έχετε την παραμικρή αίσθηση σεβασμού μέσα σας. Σεβασμού όπως αυτόν που διαθέτει άφθονο (μπορεί να χαρίσει κιόλας) ο πρωθυπουργός μας. Διότι, αγαπητοί αναγνώστες, όπως βλέπετε από τον παρακάτω πίνακα και μπορείτε να δείτε και από το παρακάτω link, ο πρωθυπουργός μας όταν ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο σπουδάζοντας Πολεοδομία-Χωροταξία έκανε μια ωραία διπλωματική εργασία πάνω στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα, με εστίαση στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Αν σας φαίνεται άσχετη η διπλωματική με το αντικείμενο των σπουδών είναι επειδή δεν ξέρετε τι σας γίνεται και είστε και κομπλεξικοί επειδή ο άνθρωπος είναι σπουδαγμένος.
Είχε λοιπόν τέσσερις καθηγητές στην επιτροπή του. Ας δούμε ποιοι ήταν οι τρεις.
Η κυρία Μαρία Καραμεσίνη, διοικήτρια σήμερα του ΟΑΕΔ και υποψήφια ευρωβουλευτής πρόσφατα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυρία Ντίνα Βάΐου, υποψήφια ευρωβουλευτής πρόσφατα του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια βουλευτής επίσης στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κύριος Αριστείδης Μπαλτάς. Χωρίς άλλα σχόλια.
Αυτό σημαίνει, ρε, σεβασμός στους ακαδημαϊκούς σου δασκάλους. Αυτό σημαίνει σχέση ζωής με τους ανθρώπους που σου έδωσαν τα φώτα τους. Αλλά πού να ξέρετε εσείς από τέτοια.
Καλό Σαββατοκύριακο.




No comments:

Post a Comment