Sunday, September 08, 2013

Μιλάμε για ακρίβεια στην ενημέρωση...

Γράφω αυτή τη φορά μια μέρα νωρίτερα στο blog. Υπάρχει λόγος γι' αυτό που τον εξηγώ παρακάτω.
Σε ένα πρόσφατο post (http://polyk.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8.html) έγραφα πως οι συνδρομητικές online εφημερίδες είναι καταδικασμένες στην αποτυχία, γιατί το ευρύ κοινό θα προτιμήσει την τζάμπα είδηση στο Ίντερνετ από κάποια άλλη πηγή, κι ας είναι κατώτερης ποιότητας.
Μια που μιλάμε λοιπόν για κατώτερης ποιότητας ενημέρωση: χθες στο Ευρωμπάσκετ η Σουηδία  κέρδισε την Ρωσία.
Δεν υπήρξε ούτε ένα ελληνικό site από αυτά που διάβασα (και διάβασα όλα τα μεγάλα sites γενικής ενημέρωσης και αθλητικής ενημέρωσης) που να μην οικτίρει τους Ρώσους για τον αποκλεισμό τους από την συνέχεια της διοργάνωσης.
Μόνο που... οι Ρώσοι ΔΕΝ έχουν αποκλειστεί! Αλλά για να το ανακαλύψουν αυτό οι διαδικτυακοί μας αθλητικογράφοι θα πρέπει να ασχοληθούν για 10 λεπτά με την βαθμολογία, το πρόγραμμα και το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων. Δύσκολα πράγματα...
Γράφω λοιπόν σήμερα, με την ελπίδα το μεσημέρι να κερδίσει η Ρωσία την Φινλανδία.
Μετά, οι ίδιοι αθλητικογράφοι θα αρχίσουν να γράφουν για τον "τελικό" που θα παίξει την Δευτέρα η ("αποκλεισμένη", μην το ξεχνάμε) Ρωσία με την Τουρκία για να... προκριθεί!
Δεν έχω αμφιβολία ότι οι δημοσιογράφοι στα ενημερωτικά sites στο Ίντερνετ πληρώνονται ελάχιστα χρήματα. Όμως όσοι εξ αυτών δεν διασταυρώνουν την ακρίβεια όσων γράφουν δείχνουν έλλειψη φιλοδοξίας να γίνουν καλύτεροι, να διαμορφώσουν πιο έξυπνο και "ψυλλιασμένο" κοινό, και τελικά να ανέβει έτσι και το οικονομικό επίπεδο όλων. Όποιος έχει την σωστή πληροφορία, έχει δύναμη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του σχολίου, Δευτέρα 9/8: Μπορεί η Ρωσία να αποκλείστηκε, χάνοντας μέσα από τα χέρια της το παιχνίδι με την Φινλανδία στη 2η παράταση, αλλά το μπαράζ ακρίβειας στην ενημέρωση συνεχίζεται. Τα περισσότερα sites (με εξαίρεση το in.gr) γράφουν ότι το Ισραήλ έχει αποκλειστεί, ότι έκανε χθες Κυριακή μια νίκη χωρίς αντίκρυσμα. Αν σήμερα στον όμιλο του Ισραήλ έρθουν τα αποτελέσματα "λογικά" (κερδίσουν οι ισχυρότεροι) και το Ισραήλ κερδίσει την Γερμανία, το Ισραήλ προκρίνεται!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του σχολίου, Τρίτη 10/8: Τελικά, τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήρθαν "λογικά" αλλά το Ισραήλ που "καιγόταν" για νίκη έχασε από την αδιάφορη Γερμανία και αποκλείστηκε. Βρε λες να μην είναι τεμπέληδες οι ιντερνετικοί αθλητικογράφοι; Λες να είναι απλώς μέντιουμ;

No comments:

Post a Comment