Monday, July 22, 2013

38799 - ούτε ένας λιγότερος

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες στο Ίντερνετ έναν καταιγισμό αρνητικών άρθρων και σχολίων για τον διορισμό ως εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα του κ. Χρήστου Παπουτσή, που αποτελεί τον ορισμό του παιδιού του κομματικού σωλήνα, που εδώ και 30 χρόνια δεν εργάζεται πουθενά (το 1984 διορίστηκε ευρωβουλευτής κι έκτοτε είναι αποκλειστικά και μόνο πολιτικός - δεν γνωρίζω μάλιστα αν εργάστηκε ποτέ).
Έψαξα λοιπόν λιγάκι τους σταυρούς προτίμησης στις εκλογές στην Α΄ Αθήνας μέσα στον 21ο αιώνα. Και βρήκα ότι ο κ. Παπουτσής είχε εκλεγεί πέμπτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2000, δεύτερος το 2004, τρίτος το 2007 και ξανά τρίτος τον Οκτώβρη του 2009, με 38799 σταυρούς! Σχεδόν 40000 άνθρωποι τον επέλεξαν για να τους εκπροσωπήσει στη βουλή των Ελλήνων, πριν από τριάμισι χρόνια!
Μετά τον καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ, το 2012, έμεινε εκτός Βουλής λαμβάνοντας όμως και πάλι πάνω από 6500 σταυρούς.
Δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς ότι ο κ. Παπουτσής είναι ένα από τα πλέον γνωστά και προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ των τελευταίων 30 χρόνων, έχοντας αναλάβει πλήθος σημαντικών θέσεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Με την ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ του ελληνικού λαού.
Οπότε, καλό θα είναι αυτός ο ελληνικός λαός να σταματήσει να είναι τόσο υποκριτής, να βροντοφωνάξει "εγώ φταίω" και μετά να αποφασίσει τι πραγματικά θέλει για το μέλλον του, σε επίπεδο προσώπων.

7 comments:

  1. Με τους 6500 σταυρους τι θεση κατελαβε στο πασοκ?
    Απο 39000 σταυρους στους 6500... αυτο λεγεται καταποντισμος. Τα πηγε χειροτερα και απο το πασοκ σαν συνολο.
    Τι αλλο να κανει ο κοσμακης? Τον μαυρισε. Το θεμα ειναι γιατι ανελαβαν να τον ασπρισουν παλι ενω ο λαος μιλησε...εστω και αργα ομολογουμενως... την επομενη φορα να μην παν με σταυρωμενο ψηφοδελτιο. Θα ειναι μια αρχη.

    ReplyDelete
  2. Καλησπέρα, ευχαριστώ για το σχόλιο.
    Με το τέλος του σχολίου συμφωνώ απολύτως, εξάλλου αυτό έγραψα κι εγώ. Όμως θα διαφωνήσω με την αριθμητική σας ανάλυση. Ο καταποντισμός αφορούσε συνολικά στο ΠΑΣΟΚ, που στην Α Αθήνας έπεσε από τους 108000 ψήφους στους 28000. Ο κ. Παπουτσής είχε πάρει το 2009 σε σταυρούς το 35% του συνόλου των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και βγήκε τρίτος σε ψήφους, και το 2012 πήρε το 24% του συνόλου των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και βγήκε έκτος. Υπέστη σε ποσοστό ψήφων και σε θέση μια μικρή μείωση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καταποντίστηκε. Αν το κόμμα του είχε παραμείνει στα ποσοστά του παρελθόντος, με αυτό το ποσοστό ψήφων και αυτή τη θέση κατάταξης θα είχε εκλεγεί άνετα, για μια ακόμα φορά.

    ReplyDelete
  3. Πόσο πραγματικά πίκρα πρέπει να βιώνει αυτός ο άνθρωπος που τη μέρα παραμυθιάζει και παραμυθιάζεται και το βράδυ ξαπλώνοντας στο μαξιλάρι του κλείνει τα μάτια γνωρίζοντας καλά την αλήθεια του. Εγώ τον λυπάμαι κι ας καλοπέρασε και καλοπερνά ακουμπώντας σε βελούδινα, γιατί από μέσα είναι δυστυχισμένος πολύ, ζαρωμένος από τα χάδια των 38799 και τα φτιασίδια της γυαλιστερής του επικάλυψης. Κι αν όλοι πιστεύουν ότι με το τίποτε τα κατάφερε, δεν είναι μάγκας ο καταφερτζής, είναι αδύναμος και άδειος και το χειρότερο... το γνωρίζει και ο ίδιος. Αστε τον άνθρωπο λοιπόν στην πίκρα του... ή μάλλον στην "πικρή αλήθεια του"!

    ReplyDelete
  4. Καλησπέρα, Μένιο - είναι βέβαιο ότι το γνωρίζει κι ο ίδιος. Την αλήθεια την ξέρουμε όλοι, μέσα μας, όσα κόλπα κι αν κάνουμε με το μυαλό μας για να την προσπεράσουμε αν δεν μας αρέσει. Αλλά δεν είμαι σίγουρος για την πίκρα και την αδυναμία του - νομίζω πως κάθε μία ψήφος που έπαιρνε τον έκανε να νιώθει και πιο δυνατός, ιδιαίτερα όταν έβλεπε και το επίπεδο των υπόλοιπων "αστεριών", δίπλα του.

    ReplyDelete
  5. Συγνώμη, δεν τον λυπάστε; Είναι άλλος ένας Έλληνας που έφυγε στο εξωτερικό. Για να μπορέσει να ζήσει. Πέρα από επαγγελματίας πολιτικός, υπήρξε στη ζωή του και κάτι άλλο επαγγελματικά;

    ReplyDelete
  6. Πολυχρονη συμφωνεις οτι καταποντιστηκε σε απολυτα νουμερα ο κυριος.
    Δεν ειπα κατι διαφορετικο, συμφωνουμε απολυτα.
    Ο κοσμος πρέπει να αλλαξει τον τροπο που ψηφιζει. Το παθημα δεν ειμαι σιγουρος πως του εγινε μαθημα. Δυστυχως.
    Τα περισσοτερα πραγματα ειναι προβλεψιμα σε αυτη τη ζωη, απλα ως συνηθως το βλεπουμε με μεγαλη καθυστεριση, τοσο μεγαλη που στο τελος δε λεγεται προβλεψη αλλα... μετα χριστο προφητεια.
    Αν κατεβει καποιος αγνωστος υποψηφιος που ετυχε να εχει ενα γνωστο επωνυμο σε εκλογες ενος χωριου, μονο απο το επωνυμο του θα παρει ενα 20%. Το ιδιο ποσοστο θα παρει περιπου αν κατεβει και στην πολη, με πολλαπλασιο πληθυσμο.
    Ο τροπος που ψηφιζουν οι περισσοτεροι, υπακουει σε πολυ ποταπα κριτηρια, οπως π.χ. Αν του θυμιζει τη μανα του, το παιδι του, αν το ονομα του ειναι ευηχο, γνωστο, νομιζε πως ηταν καποιος που ισως ειχε δει στο δρομο και του ειπε ενα 'γεια'. Δεν προκειται να ψαξει ουτε βιογραφικα, ουτε τροπο και σταση ζωης, ουτε ΤΙΠΟΤΑ.
    Δυστυχως. Ολα υπακουν σε μια ηλιθια ψυχολογια...

    ReplyDelete
  7. Προς ΠΑ.ΝΙΚΟΣ: φαντάζομαι ότι είναι ρητορική η ερώτηση, αλλά την απαντάω - δεν έκανε τίποτα άλλο επαγγελματικά. Συνδικαλιστής φοιτητής, επαγγελματίας πολιτικός.
    Προς Anonymous: συμφωνούμε, ναι. Απλώς σε αυτά τα κριτήρια πρέπει να προσθέσουμε και το προσωπικό όφελος, που έπαιζε για χρόνια τον κυρίαρχο ρόλο επιλογής υποψηφίου. Χωρίς να σκέφτονται όσοι λειτουργούσαν έτσι πως με το βραχυπρόθεσμο κέρδος έβλαπταν τελικά μακροπρόθεσμα τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους. Πολλοί δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, πιστεύουν πως δεν έχουν καμία ευθύνη, για όλα φταίνε οι πολιτικοί, λες και οι πολιτικοί ξεφύτρωσαν από το πουθενά.

    ReplyDelete