Monday, September 11, 2017

Greek Καμάκι

Είδα και άκουσα τον Τσίπρα να λέει, με αγγλικά επιπέδου καμακιού στο λιμάνι των Χανίων, “Ι hope to come back” στην Μπριζίτ Μακρόν, εννοώντας ότι ελπίζει να επιστρέψει εκείνη στην Ελλάδα. Τον είδα, και η πρώτη μου σκέψη πήγε σε όσους ακόμα υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και έχουν παιδιά από δέκα χρονών και πάνω, τα οποία σίγουρα τα στέλνουν σε φροντιστήρια αγγλικών. Αναρωτήθηκα αν τους φαίνεται φυσιολογικό το παιδί τους να ξέρει καλύτερα αγγλικά από τον πρωθυπουργό της χώρας. 
Η δεύτερη σκέψη μου ήρθε όταν είδα την αντίδραση της Μακρόν, που ευγενικά είπε στον Τσίπρα κάτι μέσα από τα δόντια της και τον ξεφορτώθηκε, και θυμήθηκα την παρακάτω αστεία ιστορία, που θα διηγηθώ χωρίς ονοματεπώνυμα για λόγους που θα γίνουν ευνόητοι.
Πριν πολλά-πολλά χρόνια, δυο φίλοι στα είκοσι-κάτι τους που ήταν ελεύθεροι και ωραίοι, πήγαν στα Μάλλια με στόχο να βρουν δύο (ή περισσότερες) ωραίες τουρίστριες και να περάσουν καλά. Ο ένας από τους δύο ήταν πιο παλιός στο κουρμπέτι, ο άλλος πιο ανίδεος στο συγκεκριμένο σπορ.
Τα έπιναν λοιπόν σ’ ένα μπαρ και ο ανίδεος είδε, γύρω στη μία το βράδυ, να μπαίνει μια πολύ όμορφη τουρίστρια με την φίλη της. Γύρισε στον «παλιό» και του είπε: «να η ευκαιρία». Ο «παλιός» του εξήγησε πως οι δύο τύπισσες, που χοροπηδούσαν χορεύοντας σε στιλ «τρενάκι» με όσους ήθελαν να μπουν στην παρέα τους και έπιναν χύμα τα σφηνάκια κερασμένα από τους μπάρμεν, μόλις είχαν ξεκινήσει το βράδυ τους στα μπαρ της περιοχής και αν κατέληγαν με κάποιους αυτό θα γινόταν στις 5-6 το πρωί, τύφλα στο μεθύσι, με όποιον ήταν ακόμα μαζί τους μέχρι τότε.
Ο «νέος» ένιωθε πολύ σίγουρος για τον εαυτό του, οπότε αγνόησε την προειδοποίηση του «παλιού», πλησίασε την τουρίστρια, της πρότεινε να την κεράσει ένα ποτό κι εκείνη αρνήθηκε ευγενικά και τον ξεφορτώθηκε περίπου όπως η Μακρόν τον Τσίπρα. Η ιστορία θα τελείωνε εκεί, μόνο που ο «παλιός» την είπε και σε άλλους φίλους από την παρέα τους, και, όπως μετέφερε ο ένας την ιστορία στον άλλον η ιστορία απέκτησε μυθικές διαστάσεις με απίστευτους φανταστικούς διαλόγους ανάμεσα στον «νέο» και στην τουρίστρια, από τους οποίους ο καλύτερος ήταν:
-        “Can I buy you a drink?”
-        “Go! Go back! Go home!”
      Τελικά, είναι διαχρονικά σκληρή η μοίρα για τα Greek καμάκια.

No comments:

Post a Comment