Monday, September 25, 2017

Γιατί πανηγυρίζουμε ακριβώς;

Κατέβηκε λοιπόν ο Τσίπρας στην Κρήτη, έκανε και την βόλτα του στο λιμάνι των Χανίων κι έβγαλε selfies.
Οι αυτοδιοικητικοί του νησιού πολύ καλά έκαναν και συναντήθηκαν επανειλημμένα μαζί του, μπας και πάρουν κάτι για τον τόπο, μια που έτσι είναι στημένο το κράτος ώστε να ελέγχονται υπερβολικά πολλά πράγματα από την Αθήνα.
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πανηγυρίζουν για τις προφορικές του υποσχέσεις. Ξέρουν ότι συναντήθηκαν με έναν άνθρωπο ο οποίος πρόσφατα δήλωσε σε όλο τον πλανήτη (στην συνέντευξή του στην Guardian) ότι γνωρίζει πως ο λαός της χώρας του τον έχει για ψεύτη, απλώς όχι για απατεώνα. Ξέρουν ότι συναντήθηκαν με τον άνθρωπο που θα γονάτιζε μόνος του την Ευρώπη και τις παγκόσμιες αγορές αλλά τελικά εκχώρησε τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια. Με τον άνθρωπο ο οποίος τον Μάιο έδωσε συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει ότι καταργεί τις πανελλήνιες και αμέσως μετά τις διπλασίασε. Ξέρουν ότι συναντήθηκαν με έναν άνθρωπο που λέει ψέματα πιο γρήγορα από την σκιά του και δεν έχει κανένα πρόβλημα να τα λέει.
Οπότε, όταν πανηγυρίζουν για τις προφορικές του υποσχέσεις, ενώ οι προηγούμενες που τους έχει δώσει για την Κρήτη ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί, είτε ως αφελείς μπορούν να χαρακτηρισθούν είτε ως καθόλου αφελείς, που πανηγυρίζουν μόνο και μόνο για να κάνουν ντόρο με σκοπό την δική τους επανεκλογή, στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019.

1 comment:

  1. Ρε μεγαλε κρατησου λιγο...και εμεις δεν τον παμε αλλα μην εκτιθεσαι...θα σε παρει χαμπαρι ο Πολακης...

    ReplyDelete