Monday, October 17, 2016

Στα χαμηλότερα ανθρώπινα ένστικτα

Διάβασα πολλά σχόλια για όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα. Για τους σκυλοκαυγάδες στην Βουλή, για την εμφάνιση τόσων στελεχών του παλιού ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ τους, το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου, τώρα πια παράγοντας στον ΣΥΡΙΖΑ), για τον Πάνο τον Καμμένο που αποκάλεσε «συντρόφους» του τους Συριζαίους, για την νέα κωλοτούμπα του Φώτη Κουβέλη που επέστρεψε μες την καλή χαρά εκεί που έβριζε και τον έβριζαν, για την αποκάλυψη του Φρανσουά Ολάντ ότι ο Τσίπρας ετοιμαζόταν να τυπώσει δραχμές στην Ρωσία, για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να εκλέγει πρώτο σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή τον Νίκο Φίλη! Επειδή οι αξίες αναγνωρίζονται σε αυτό τον τόπο.
Αλλά δεν είδα να σχολιάζει κανένα μέσο ενημέρωσης μία από τις σημαντικότερες, για μένα, δηλώσεις των τελευταίων δεκαετιών μέσα στη Βουλή. Την δήλωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα: ««Χάρηκα πιο πολύ γιατί αυτοί οι ογκόλιθοι (οι καναλάρχες) πήραν την βαλιτσούλα τους και κλείστηκαν για τρία μερόνυχτα μέσα στα καμαράκια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και δεν βγήκε κανείς. Γιατί τηρείται ο νόμος. Αυτό είναι το μήνυμα. Εδώ τηρείται ο νόμος. Το νταβατζηλίκι τελείωσε κανονικά».
Παρακολουθώ την πολιτική σκηνή της χώρας κοντά τριάντα χρόνια, από κάποιου είδους διαστροφή, μάλλον. Έχω δει και έχω ακούσει τέρατα, από όλες τις παρατάξεις, από όλους τους αρχηγούς κομμάτων.
Ποτέ, κανείς πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει δοκιμάσει να απευθυνθεί μέσα από την Βουλή στα χαμηλότερα ανθρώπινα ένστικτα των Ελλήνων, όπως έκανε ο Α. Τσίπρας με αυτή του τη δήλωση.
Χάρηκε πολύ, λοιπόν. Χάρηκε επειδή κάποιοι πλούσιοι κλείστηκαν για τρεις μέρες σε καμαράκια. «Παλιοπλούσιοι, τώρα θα περάσετε μαύρα κι εσείς επιτέλους», αυτό το μήνυμα θέλει να περάσει στον λαό. Ας αφήσουμε στην άκρη το ότι ακόμα και σ’ αυτό λέει λιγότερη από την μισή αλήθεια, αφού μόνο δύο «ογκόλιθοι» (Μαρινάκης, Σαββίδης) βρίσκονταν εκεί μέσα, όλοι οι υπόλοιποι έστειλαν υπαλλήλους τους. Ας πάμε στην ουσία της δήλωσης, που προμοτάρει την εκδίκηση του κακομοίρη. Που θέλει να δημιουργήσει ανθρώπους που δεν θα ενδιαφέρονται να ανέβει το δικό τους επίπεδο (πνευματικό, ηθικό, οικονομικό) αλλά θα θέλουν να βλέπουν τους πλούσιους να κακοπερνάνε, από αυτό θα ηδονίζονται. Αυτόν τον ελληνικό λαό θέλει να διαμορφώσει ο Τσίπρας. Γι’ αυτό διαλύει, παρέα με τον Φίλη και τον Λιάκο την Παιδεία. Ο μαθητής που θα αναγκάζεται να φύγει από το σχολείο στα 16, θα γουστάρει να «εκδικείται» τους πλούσιους όταν ο ίδιος παίρνει 400 Ευρώ. Και θα θέλει τον Τσίπρα και τον Φίλη ως εκπροσώπους του.
Μόνο που ακόμα και αυτή η άθλια δήλωση είναι εντελώς κατασκευασμένη, σαν φτηνό ταχυδακτυλουργικό κόλπο που προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια από τα μάτια μας. Διότι δεν μας λέει για ποιο λόγο οι «ογκόλιθοι» κλείστηκαν στα καμαράκια. Κλείστηκαν επειδή ήθελαν τις τηλεοπτικές άδειες. Τέσσερις, όλες κι όλες. Δηλαδή κλείστηκαν στα καμαράκια επειδή τους δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν ολιγάρχες. Απόλυτοι κυρίαρχοι της τηλεοπτικής ενημέρωσης στην Ελλάδα. Κλείστηκαν στα καμαράκια και «κακοπέρασαν» επειδή αυτός ο νόμος που «τηρείται» είναι ένας νόμος που φτιάχτηκε για να κάνει τους πλούσιους και δυνατούς ακόμα πιο δυνατούς, ακόμα πιο πλούσιους.
Και ο λαός να πανηγυρίζει, τυφλωμένος, από κάτω, επειδή «εκδικήθηκε» τάχα τους κακούς πλούσιους, πριν επιστρέψει στη μιζέρια του. Και να αποθεώνει τον «λαϊκό» (που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του) και πολύ ηθικό ηγέτη-πρωθυπουργό, που έχει φιλαράκο του τον εκδότη της «Αυριανής», της πιο βρωμερής φυλλάδας που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Της φυλλάδας που υπερασπιζόταν τότε, το 1987, ο εξαιρετικός κύριος Φώτης Κουβέλης («Η Αυριανή καταξιώθηκε σαν έπαλξη του ελεύθερου τύπου με τους αγώνες της μέσα στην οντολογία του πολιτικού και του κοινωνικού μας γίγνεσθαι» είχε δηλώσει), όπως και οι κ.κ. Πάγκαλος, Λαλιώτης και όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ, όταν η Αυριανή έβριζε με εμετικά κείμενα υποκόσμου τον Μάνο Χατζιδάκι: http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/58469
Σκοτάδι.

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Προσυπογράφω ακόμα και τις τελείες σου.
    Και λυπάμαι για το ο,τι δεν έχω κότσια να το παραδεχθώ δημόσια.
    Νά στε καλά.

    ReplyDelete