Wednesday, April 27, 2016

Όταν τελειώνουν τα αστεία και πρέπει να πας σπίτι σου

Είχα όρεξη να κάνω πλάκα, σήμερα. Να σας μιλήσω, ας πούμε, για τις δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, κυρίου Αντώνη Λιάκου, που μας ενημέρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται να υλοποιήσει μια εκπληκτική ιδέα για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Αντί να είναι 3+3 χρόνια το γυμνάσιο και το λύκειο, θα είναι 4+2. Κάποιος από την επιτροπή που ήταν δυνατός στα μαθηματικά τους είπε ότι εκτός από το 3+3 και το 4+2 υπάρχουν και άλλα αθροίσματα που οδηγούν στο 6, όπως τα 5+1 και 6+0. Η επιτροπή τα εξέτασε, αλλά τα απέρριψε προς το παρόν, ως πολύ προχωρημένα. Επίσης, η επιτροπή (φυσικά) δεν καταργεί τις πανελλήνιες, γιατί είναι λέει αντικειμενικό σύστημα, αλλά επειδή έχουν μεγάλη καρδιά τα μέλη της σκέφτονται να επιτρέπουν να μπαίνουν χωρίς εξετάσεις οι μαθητές σε σχολές που δεν τις επιλέγει σχεδόν κανείς. Δηλαδή όσοι φοιτητές αποτυγχάνουν στις εξετάσεις θα μπορούν να μπαίνουν σε άδειες σχολές που δεν γουστάρουν. Μιλάμε για πραγματική επανάσταση.
Αυτά λοιπόν θα έλεγα, και μερικά ακόμα, για πλάκα. Αλλά μετά διάβασα την τελευταία είδηση από το υπουργείο Παιδείας. Και το πήρα απόφαση, ότι με αυτή την κυβέρνηση και με αυτόν τον υπουργό Παιδείας, τον Ν. Φίλη, τα αστεία τελειώνουν. Σαν να μην έφτανε λοιπόν ότι αυτός ο πολύ δημοκράτης κύριος απαγόρευσε ομιλίες, εκδηλώσεις, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας, χθες ήρθε να τσακίσει και τα δημοτικά σχολεία.  
Από τον Σεπτέμβρη λοιπόν, αν δεν το μάθατε όσοι έχετε παιδιά στο δημοτικό, τα παιδιά σας θα διδάσκονται μία ώρα λιγότερη, θα τελειώνουν το μάθημα στις 13:15 (εκτός αν πηγαίνουν σε ολοήμερο, μέχρι τις 16:00). Γιατί να πηγαίνουν λιγότερες ώρες στο σχολείο τα παιδιά; θα αναρωτηθείτε. Η ανακοίνωση του υπουργείου σας εξηγεί το γιατί: «εξασφαλίζεται η δημιουργία ζώνης ανάμεσα στο διδακτικό (08:15-13:15) και εργασιακό ωράριο (13:15-14:00) των εκπαιδευτικών ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα πραγματοποίησης των συναντήσεων του συλλόγου διδασκόντων όσο συχνά κρίνεται αναγκαίο».
Τα παιδιά θα πηγαίνουν κάθε μέρα μία ώρα λιγότερη στο σχολείο ώστε ο σύλλογος διδασκόντων να συνεδριάζει όποτε χρειαστεί!
Εδώ πια μιλάμε ξεκάθαρα για μια πολύ οργανωμένη προσπάθεια να οδηγηθούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σκοτάδι τα παιδιά σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες της χώρας. 
Και γιατί να μην οδηγηθούν στο σκοτάδι, θα μου πείτε; Εδώ κοτζάμ κύριος Φίλης έβγαλε ένα λύκειο, πέρασε όλη του τη ζωή ως κομματικό στέλεχος-δημοσιογράφος, και έφτασε να γίνει υπουργός Παιδείας. Γιατί να μην καταφέρουν το ίδιο και τα δικά σας παιδιά, χωρίς γνώσεις;
Κοιτάζω το λεξικό. Στο γράμμα «Ο». Ανάμεσα στο «ουσιώδης» και στο «ούτε» βρίσκεται η λέξη «ουστ».

    

No comments:

Post a Comment