Monday, April 25, 2016

Γιώργη, σε ξάνοιξα να λες κατσουκανιές

Μια που μιλούσαμε για τον Τζόρνταν τις προάλλες, θέλω να δηλώσω πόσο χαρούμενος είμαι που υπάρχει ένας άνθρωπος στην Ελλάδα που του μοιάζει. Ένας υπουργός που θέλει κάθε φορά να ξεπερνάει τον εαυτό του, όπως ο Τζόρνταν όταν έπαιζε, και τα καταφέρνει. Μιλάω φυσικά για τον τιτανομέγιστο γιγαντοογκόλιθο, τον Γιώργη τον Κατρούγκαλο. Που κάθε φορά θα πει κάτι και θα αφήσει τους υπόλοιπους συριζανελουπουργούς και βουλευτές να τρώνε τη σκόνη του.

Μην ξεγελιέστε, δεν είναι εύκολο αυτό που κάνει ο Γιώργης. Σκέψου να’ χεις να ανταγωνιστείς π.χ. τον Δρίτσα, που για κάθε τι που υπογράφει λέει ότι μπορεί και να μην ισχύει αυτό που υπέγραψε. Τον Φίλη που απαγορεύει τις εκδηλώσεις στα σχολεία γιατί είναι λέει πολλά τα αιτήματα που φθάνουν στο υπουργείο και βαριούνται να τα κοιτάξουν, τώρα που πιάσανε οι ζέστες. Τον ανυποχώρητο Κοντονή, που τα καταργεί και τα διαλύει όλα και μετά δεν καταργεί τίποτα και σφυρίζει κλέφτικα. Τον Μάρδα που περιμένει να κάνουν επενδύσεις οι πρόσφυγες από τις σαπιόβαρκες γιατί άκουσε από τον Νότη τον Σφακιανάκη ότι έχουν τρελά λεφτά. Τον Πάνο τον Καμμένο με στολή παραλλαγής. Τον Γιώργο Πάντζα, που δεν χρειάζεται στολή παραλλαγής, είναι γεννημένος κομάντο. Τον Μπαλτά, που δεν γουστάρει να έρθουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά που δεν απαντάει στις επιστολές της Ryanair γιατί είναι πολύ busy με τα projects της, δεν έχει enough time για απαντήσεις και δεν θυμάται και ποιος είναι αυτός ο Ryan ο αέρινος που της φωνάζει ότι θα φύγει από τη χώρα. Kάποιος της είπε ότι είναι ξάδερφος του άλλου αέρινου, του Τζόρνταν, αλλά δεν ήταν σίγουρος κι έτσι η Κουντουρά έβαλε έναν μετακλητό υπάλληλο του γραφείου της Βουλής να τηλεφωνήσει στον Τζόρνταν για να μάθει για το σόι του. Ο Τζόρνταν δεν απάντησε, αλλά τι περίμενες, μια ζωή αγενέστατος, έβγαζε και την γλώσσα έξω όταν έπαιζε μπάσκετ, καθόλου σαβουάρ βιβρ. Η υπουργός στενοχωρήθηκε που δεν μπορούσε να μάθει ποιος είναι ο Ryan ο air που της στέλνει τόσα γράμματα και πήγε να βάλει τα κλάματα. Ο μετακλητός υπάλληλος δεν άντεχε να την βλέπει στενοχωρημένη, σηκώθηκε επάνω και της τραγούδησε το «πιάσε τον λεβιέ, κούνα τον λεβιέ, πάμε πρώτη πάμε τρίτη, όπισθεν καλέ» - είχε μόλις επιστρέψει από το μπουζουξίδικο όπου δουλεύει τα βράδια πριν πάει το πρωί να συμβουλεύσει τον πρόεδρο της Βουλής, υπάρχουν και τα βιντεάκια του που τραγουδάει στο Ίντερνετ, αν θέλετε να τα απολαύσετε, γράψτε «Ζάμπας, λεβιές» στο google και θα μερακλώσετε.
Με λίγα λόγια, ο Γιώργης o Κατρούγκαλος έχει δύσκολο έργο, μεγάλο ανταγωνισμό. Αλλά ο Γιώργης είναι εγγύηση – θυμάστε ας πούμε τότε που ζήτησε από τον κόσμο να βγει στον δρόμο για να διαδηλώσει ενάντια στα μέτρα που ο ίδιος αποφάσιζε και υπέγραφε. Ή την άλλη του δήλωση, ότι με το νέο ασφαλιστικό «θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα». Γιατί ο Γιώργης παραμένει πάντα βαθιά μέσα του ένα αγνό, λαϊκό αγόρι.
Η τελευταία του δήλωση, αν δεν την πήρατε χαμπάρι, ήταν μαγική. Είπε, ο Γιώργης, για τις συντάξεις των παλιών βουλευτών:
«Στο νόμο δεν είχαμε στείλει τις βουλευτικές συντάξεις στο νέο φορέα κοινωνικής ασφάλισης ακριβώς γιατί ο νέος φορέας θα περιλαμβάνει μόνο συντάξεις για τις οποίες έχουν καταβληθεί εισφορές. Επειδή όμως δημιουργήθηκε ένας πολιτικός θόρυβος υποβολιμαία, όχι επειδή υπήρχε ένα πραγματικό θέμα, ο πρωθυπουργός μου ζήτησε και αποδέχτηκα απολύτως γιατί είναι λογικότατο, να μην υπάρξει η εξαίρεση των βουλευτών από τον νέο ΕΦΚΑ και οι βουλευτές λοιπόν οι παλιοί, θα παίρνουν συντάξεις από το νέο φορέα κοινωνικής ασφάλισης».
Πάμε πάλι, για να συνειδητοποιήσουμε τι ακούσαμε: θέμα δεν υπήρχε. Όλος ο θόρυβος δημιουργήθηκε υποβολιμαία. Επειδή όμως δημιουργήθηκε θόρυβος από κακοπροαίρετους ανθρώπους για το θέμα που δεν υπήρχε, ο πρωθυπουργός άλλαξε γνώμη. Λόγω θορύβου! Και μόλις ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Γιώργη να αλλάξει εντελώς την απόφασή του, ο Γιώργης το αποδέχτηκε «απολύτως» γιατί είναι «λογικότατο». Είναι λογικότατο να δουλεύεις πολύ πάνω σε κάτι, και μόλις δημιουργείται θόρυβος γύρω από αυτό που δούλεψες, εσύ να κάνεις κωλοτούμπα και να εφαρμόζεις αμέσως τα ανάποδα από αυτά που είχες αποφασίσει.
Λογικότατο. Τι δεν καταλαβαίνετε, πραγματικά; Απορώ μαζί σας.
Υ.Γ. Για όσους δεν γνωρίζουν κρητικά, ο τίτλος του κειμένου σημαίνει: «σε είδα να λες πονηριές».




No comments:

Post a Comment