Tuesday, October 08, 2013

Δεν τρέχει τίποτα, Πολωνός ήταν

Τα έγραφα πριν λίγες μέρες, γαμώτο, για τους άστεγους (http://polyk.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html).
Και να, σήμερα, νεκρός άστεγος στα Χανιά (http://bit.ly/1a6Mmgz)
Το ξαναγράφω, ειδικά για όσους μεγαλώσαμε σ' αυτή την πόλη. Νεκρός. Άστεγος. Στα Χανιά. Αν όταν μεγαλώναμε μας το έλεγαν αυτό, θα ήμασταν βέβαιοι πως αυτός που μας μιλούσε είναι ούφο, πρέπει να τον δει γιατρός.

Και εντάξει, από τον πρώην δήμαρχο Κυριάκο Βιρβιδάκη (ξέρετε, τον "εγκρίνεται το άρθρο 46; εγκρίνεται κατά πλειοψηφία" http://www.youtube.com/watch?v=qnepvJi4XZk)

δεν περιμένουμε ποτέ καμία συγνώμη για τίποτα από όσα δεν έκανε για την πόλη επί 8 χρόνια. Εδώ θα μπορούσαμε τόσα χρόνια να έχουμε το στρατόπεδο Μαρκοπούλου για να παίζουν τα παιδιά μας και το μποϋκόταρε προσωπικά ενάντια σε όλη την κοινωνία, και λέει ακόμα πως είχε και απόλυτο δίκιο - ο άστεγος Πολωνός θα τον νοιάξει;

Αλλά η νυν δημοτική αρχή τι κάνει; Άκουσα σήμερα το πρωί την υπεύθυνη αντιδήμαρχο να τα ρίχνει ουσιαστικά όλα στο κράτος. Αν τα φταίει όλα το κράτος, και εσείς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, τότε μπορείτε να κάτσετε και σπίτι σας και να κράζετε το κράτος από εκεί, λέω εγώ.

Νεκρός άστεγος στα Χανιά. Ο δεύτερος, μέσα στη χρονιά. Και οι καφετέριες-ορθάδικα και άλλες - να γεμίζουν κανονικά, με χαμογελαστό κόσμο. Δεν τρέχει και τίποτα, ε; Πολωνός ήταν.

  

No comments:

Post a Comment