Monday, October 21, 2013

Εμείς δεν είμαστε τίποτα γύφτοι

Σε μια κοινωνία όπου η λέξη "γύφτος" λέγεται ως βρισιά και η λέξη "αθίγγανος" (τσιγγάνος) το λιγότερο υποτιμητικά, το μπαράζ δημοσιευμάτων για αθίγγανους που είναι πιθανώς αναμεμιγμένοι σε εμπόριο παιδιών ή ακόμα και οργάνων μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε περαιτέρω εκτόξευση του ρατσισμού μας - και δεν μας παίρνει να το κάνουμε αυτό, γιατί τον ρατσισμό που κουβαλούσε μέσα της η ελληνική κοινωνία τον έχουμε ήδη βρει μπροστά μας.
Βεβαίως όσοι είναι αναμεμιγμένοι σε τέτοιες υποθέσεις είναι τέρατα και πρέπει να σαπίσουν στη φυλακή, χωρίς να βγουν ποτέ έξω με άδειες ή άλλες τέτοιες αστειότητες. Αλλά πάμπολλοι εξ αυτών δεν είναι αθίγγανοι, είναι λευκότατοι Έλληνες και ξένοι που ζουν στη χώρα. Αθίγαννος, από την άλλη, και περήφανος για την καταγωγή του είναι ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς που έχει βγάλει η χώρα, ο Κώστας Χατζής.
Και για να μην ξεχνάμε ποτέ πόσο όμορφη είναι η κοινωνία μας, ημών των "καθαρών" Ελλήνων που δεν είμαστε τίποτα γύφτοι, διαβάστε αυτό το άρθρο και προσπαθήστε να μην ανατριχιάσετε:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_252346_18/06/2006_187742

No comments:

Post a Comment