Monday, January 08, 2018

Ο παζλοκράτορας

Τα παζλ είναι τόσο ωραία, αν και μερικές φορές μπορούν να γίνουν και λίγο εκνευριστικά. Αυτό ανακάλυψε πρόσφατα, με μια μικρή ενόχληση, και ο μάστρο-Κώστας ο Γαβρόγλου, ο άνθρωπος που έγραψε ιστορία ως υπουργός Παιδείας της Ελλάδας δηλώνοντας μέσα στην Βουλή: «Αν οι καλοί είναι να φύγουν στο εξωτερικό επειδή δεν πληρώνονται, εγώ τους προτρέπω να φύγουν». Εκεί που καθόταν λοιπόν ο Κώστας και έπαιζε με τα τμήματα των 2 ΤΕΙ που ενώθηκαν κι έγιναν πανεπιστήμιο χωρίς να ακολουθηθεί καμία διεθνώς αποδεκτή ακαδημαϊκή πρακτική (μπορείτε να διαβάσετε τα όσα λέει σχετικά για την διαδικασία η Σύνοδος Πρυτάνεων και να φρίξετε: http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/sunodos-prytanewn-enstaseis-kai-sklhrh-kritikh-gia-to-panepisthmio-dytikhs-attikhs.5014520.html), βρέθηκε να έχει στα χέρια του ένα τμήμα που δεν του κολλούσε πουθενά. Δεν του έβγαινε το παζλ για να το εντάξει σε κανένα από τα τμήματα του νέου πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ήταν το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Αθήνας.
Αυτό ενόχλησε τον Κώστα σε σημείο που τον ανάγκασε να κουνήσει αριστερά και δεξιά το μουστάκι του – δεν μπορούσε, φυσικά, να αφήσει μια τέτοια λεπτομέρεια να χαλάσει την πρωτοβουλία του για το νέο πανεπιστήμιο, μια πρωτοβουλία που χαρακτηρίστηκε “εμβληματική και πρωτόγνωρη” από την πιο αξιόπιστη πηγή, δηλαδή από τον εαυτό του.
Ο Κώστας άνοιξε πάλι μπροστά του την σελίδα που περιέγραφε το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας. Η σελίδα έλεγε πως το Τμήμα “καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της Ανάπτυξης, του Ποιοτικού Ελέγχου, του Ελέγχου Ασφάλειας-Τοξικότητας, της Αποτελεσματικότητας και της Εφαρμογής των καλλυντικών προϊόντων-Δερμοκαλλυντικών, τις μεθόδους αισθητικής-βιοχημικής και laser αντιμετώπισης προβλημάτων από ενδοκρινολογικά νοσήματα όπως η ακμή, η υπερτρίχωση-δασυτριχισμός και η παχυσαρκία- κυτταρίτιδα, τις ιαματικές θεραπείες, τις αισθητικές μεθόδους κάλυψης ατελειών του δέρματος και τις μεθόδους ψιμυθίωσης”. Ψιμυθίωση είναι το μακιγιάζ.
O Κώστας χάιδεψε το μουστάκι του και χαμογέλασε. Την επόμενη μέρα ανακοίνωσε πως το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Αθήνας εντάσσεται στο νέο Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, οπότε και οι φοιτητές Αισθητικής και Κοσμητολογίας που είχαν ήδη μπει στο Τμήμα θα έχουν την δυνατότητα να αποφοιτήσουν ως Βιοϊατροί. Τι λογικότερο από αυτό; Αμ πώς.

No comments:

Post a Comment