Thursday, January 04, 2018

Σπουδαία τέχνη η υποκριτική

Κομμένες λοιπόν οι πολιτιστικές και περιβαλλοντικές εκδρομές στο εξωτερικό, για τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Και ο λόγος που ο Κώστας ο Γαβρόγλου, γνωστός και ως Κώστας ο Πονόψυχος επέλεξε να κόψει τις συγκεκριμένες εκδρομές είναι «η γενική διαπίστωση ότι οι οικογένειες πολλών μαθητών και μαθητριών αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα μιας εκδρομής εξωτερικού. Εξαιτίας αυτού, η διοργάνωση τέτοιων εκδρομών βιώνεται τραυματικά από τα παιδιά που δεν μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτές μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των συμμαθητών/τριών τους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι πάμπολλες και ποικίλες οι εναλλακτικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών, κρίθηκε αναγκαίο να προστατευθούν από τέτοιες πικρίες οι μαθητές και οι μαθήτριες των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα»
Πόσο πολύ χαίρομαι που είναι τόσο πονόψυχος ο Κώστας ο Πονόψυχος και σκέφτεται τα παιδιά και δεν θέλει να τα τραυματίσει ψυχικά. Έχω μόνο μια απορία: οι εκδρομές που καταργήθηκαν οργανώνονται το πολύ μια φορά το χρόνο. Άρα αν τύχει να πάει εκδρομή εκείνη τη χρονιά η τάξη του παιδιού που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά, το παιδί θα τραυματιστεί ψυχικά εκείνη τη φορά. Αφού ο Κώστας και η παρέα του στο υπουργείο είναι τόσο πονόψυχοι, γιατί δεν σκέφτονται να καταπολεμήσουν το καθημερινό ψυχικό τραύμα που προκαλείται στα φτωχότερα παιδιά όταν πηγαίνουν στην τάξη τους και βλέπουν τα πλουσιότερα παιδιά να είναι ντυμένα με πανάκριβα ρούχα, παπούτσια, ρολόγια, κλπ. Η λύση για τον Κώστα τον Πονόψυχο είναι απλή: να επαναφέρει από αύριο το πρωί την κοινή ενδυμασία όλων των μαθητών στα σχολεία, την γνωστή και ως «ποδιά». Έτσι θα δείξει πραγματικά ότι ενδιαφέρεται για τους φτωχότερους μαθητές.
Μόνο που ο Κώστας ο Πονόψυχος και η παρέα του έχουν ιδεολογική αλλεργία στην ποδιά, το νιώθουν καταπιεστικό μέτρο (καταπιεστικά μέτρα είναι μόνο αυτά που δεν αρέσουν στον Κώστα). Οπότε, το βάζουν κάτω από το χαλί, προετοιμάζουν τις πιο συμπονετικές τους μούτες και βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις για τα καημένα τα παιδιά που τόσο υποφέρουν και μόνο ο Κώστας τα σκέφτεται.
  

2 comments:

  1. Πραγματικά αυτές οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό ήταν οι μοναδικές μου ευκαιρίες να ταξιδέψω στο εξωτερικό, θα μου μείνουν αξέχαστες αφού είναι από τις λίγες στιγμές υγιούς ψυχαγωγίας που μου προσέφερε το ελληνικό δημόσιο σχολείο. Λυπάμαι που δε θα έχουν άλλα παιδιά την τύχη όπως εγω να τα βιώσουν. Δήμητρα Μπαγάκη, 18.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι ακριβώς είναι, Δήμητρα - αλλά ας ελπίσουμε πως μετά τις επόμενες εκλογές αυτό το μέτρο, και πολλά ακόμα, θα αποτελέσουν παρελθόν.

      Delete