Monday, April 24, 2017

Οι καλοί νεκροί, οι κακοί νεκροί και οι κακές βιασμένες γυναίκες

Όχι πως είχα καμία αμφιβολία για το ηθικό επίπεδο του κόμματος που κυβερνάει, αλλά οι άνθρωποι δεν κρατιούνται πια, δείχνουν ποιοι είναι σε κάθε ευκαιρία.
Με αφορμή τους νεκρούς (πάνω από είκοσι) από την καταστολή που εφαρμόζει το καθεστώς Μαδούρο στην Βενεζουέλα και από την τραγική πείνα στην οποία έχει καταδικάσει τον λαό, το γραφείο τύπου του Σύριζα και ο βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης έδωσαν ρεσιτάλ ύβρεων (η λέξη ύβρις με την αρχαιοελληνική έννοια) απέναντι στους νεκρούς.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στη Βενεζουέλα, για την οποία μεγάλη ευθύνη έχει η αντιπολίτευση», γράφει το γραφείο τύπου του κόμματος.
Έτσι, για να ξέρουμε ότι ο φιλαράκος μας ο Μαδούρο, που έχει τον λαό του να πεινάει και δίνει εντολή στην αστυνομία να πυροβολεί διαδηλωτές, που αρνείται να προκηρύξει νομαρχιακές εκλογές εδώ και ένα χρόνο επειδή έτσι γουστάρει, δεν φταίει.
Τι έχει να πει ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης για όλα αυτά; Έχει να πει απλώς ότι «δεν είναι μια δημοκρατία δυτικού τύπου» και ότι τέλος πάντων αυτός είναι αντίθετος σε κάθε καταστολή, αλλά αυτοί που θέλουν να ανατρέψουν τον Μαδούρο δεν είναι δημοκράτες.
Θυμίζω ότι ο Μηταφίδης είναι αυτός ο καταπληκτικός τύπος που ονειρεύεται να κλείσουν αύριο το πρωί όλα τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια στην Ελλάδα, να τα αρπάξει το κράτος χωρίς αποζημίωση από τους ιδιοκτήτες τους και να τα κάνουν δημόσια! (είχα γράψει εδώ, σχετικά: http://polyk.blogspot.com.au/2016/08/blog-post_8.html). Και κάθε φορά που οποιοσδήποτε προσπαθεί να του επισημάνει τις τρέλες που λέει, βάζει μπροστά τον αντιδικτατορικό του αγώνα πριν από 45 χρόνια και νομίζει ότι καθαρίζει. Λες και μια στιγμή στον χρόνο όπου κάποιος έπραξε σωστά μπορεί να τον ξεπλένει για ότι κι αν κάνει στην υπόλοιπη ζωή του.
Το γραφείο τύπου του Σύριζα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Προχώρησε υποδεικνύοντας στα ΜΜΕ να μην ασχολούνται τόσο με τη Βενεζουέλα, όσο με την Παραγουάη, εκεί όπου υπάρχει αστυνομική καταστολή και νεκροί από δεξιά κυβέρνηση.
Επειδή υπάρχουν οι καλοί νεκροί, αυτοί που σκοτώνονται από δεξιούς, και οι κακοί νεκροί, αυτοί που τολμούν να τα βάζουν με τα φιλαράκια μας.
Να θυμίσω εδώ και το υπέροχο κοντινό παρελθόν. Πριν τέσσερα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μια επιστολή στον «σύντροφο Μαδούρο». Τότε, κάποιες γυναίκες υπάλληλοι της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα διαμαρτυρήθηκαν επειδή ο πρέσβης τις χούφτωνε όποτε γούσταρε, τις ρωτούσε αν είναι υγρές ή στεγνές, εμφανιζόταν ημίγυμνος και απαιτούσε να του κάνουν μασάζ, προσπάθησε να βιάσει μία από αυτές και τις απειλούσε πως θα τις απολύσει όταν έφτασαν στο σημείο να κάνουν και γραπτές καταγγελίες εις βάρος του. Και ο Τσίπρας έστειλε επιστολή στον Μαδούρο ζητώντας του απλώς να αποσύρει τον πρέσβη, γράφοντας: «Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».
Είναι ανατριχιαστικοί άνθρωποι, αυτοί που κυβερνούν αυτή τη χώρα.

No comments:

Post a Comment