Monday, January 02, 2017

Απέναντι στο τέρας

Ναι, το ξέρω ότι είναι χρονιάρες μέρες και πρέπει να είμαι πιο γλυκούλης.
Μόνο που με τα «πρέπει» δεν τα πάω πολύ καλά.
Έγιναν δύο πράγματα αυτή την εβδομάδα που με έκαναν να σκεφτώ πως αν δεν αλλάξουν μυαλά οι δήθεν «προοδευτικοί» άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, τότε έχουμε να δούμε πολλούς ακροδεξιούς, κήρυκες του μίσους να παίρνουν την εξουσία. Διότι αυτοί οι κήρυκες του μίσους δεν κερδίζουν τις εκλογές. Οι αντίπαλοί τους είναι που τις χάνουν, που θρέφουν τέρατα χωρίς να το καταλαβαίνουν. Και για ένα από αυτά τα τέρατα θέλω να σας πω σήμερα, το τέρας της πολιτικής ορθότητας.
Το πρώτο τρελό πράγμα που συνέβη λοιπόν, πριν λίγες μέρες, ήταν ότι ο σπουδαίος κωμικός Στιβ Μάρτιν (πρωταγωνιστής, ανάμεσα σε πολλές άλλες επιτυχίες, στην καταπληκτική κωμωδία “Dirty Rotten Scoundrels” μαζί με τον Μάικλ Κέιν) έγραψε ένα tweet για να αποχαιρετίσει την Κάρι Φίσερ, την πριγκίπισσα Λέια του Star Wars. Έγραψε λοιπόν ότι: «Όταν ήμουν νέος, η Κάρι Φίσερ ήταν το πιο όμορφο πλάσμα που είχα δει. Αποδείχτηκε πως ήταν και ευφυής και πνευματώδης».
Και του την έπεσαν κάποια δηθεναριά δημοσιογράφοι όπως και χρήστες του twitter ότι τάχα ήταν σεξιστικό το σχόλιό του, ότι η ίδια η Κάρι Φίσερ δεν ήθελε να είναι σύμβολο του σεξ, ότι τέτοιο σχόλιο δεν θα γραφόταν ποτέ για άντρα, κλπ, ώσπου ο Στιβ Μάρτιν αναγκάστηκε να σβήσει το σχόλιό του για να μην συνεχιστεί ο ντόρος, ενώ το μόνο που ήθελε ήταν να την αποχαιρετίσει με τον τρόπο του.
Μιλάμε για κανονικότατη ανωμαλία εδώ, όσων την «έπεσαν» στον Μάρτιν. Μιλάμε για ανθρώπους που αρνούνται να παραδεχτούν το στοιχειώδες, ότι δηλαδή πάντα όταν συναντάμε κάποιον την πρώτη εντύπωση μας την προσφέρουν τα μάτια μας, και μετά βεβαίως θα λειτουργήσουν και οι υπόλοιπες αισθήσεις μας και το μυαλό μας. Αλλά τα μάτια κάνουν την πρώτη επαφή, και το να είναι κάποιος άνθρωπος όμορφος στα μάτια σου προφανώς δεν οδηγεί σε οποιοδήποτε συμπέρασμα για την ευφυΐα του, ούτε σημαίνει πως η ευφυΐα του δεν σε ενδιαφέρει. Μήπως να σταματήσουμε να κοιταζόμαστε, για να ικανοποιηθούν κάμποσα μυαλά που δεν την παλεύουν;
Για να έρθουμε στα εντός Ελλάδας, το δεύτερο που συνέβη έχει να κάνει με την αποφυλάκιση του δολοφόνου/σατανιστή Ασημάκη Κατσούλα, για τον οποίο διάβασα κείμενα και σχόλια που έλεγαν ότι καλώς αποφυλακίστηκε αφού έμεινε 23 χρόνια στη φυλακή, και ο στόχος της φυλακής πρέπει να είναι να σωφρονίσει κάποιον, όχι να τον τιμωρήσει.
Θα μπορούσα να ξεκινήσω από την γελοιότητα του τελευταίου επιχειρήματος, αφού πριν τέσσερα χρόνια ο Κατσούλας φέρεται να έχει εμπλακεί σε υπόθεση τηλεφωνικής σεξουαλικής παρενόχλησης κοριτσιών 10 και 11 χρονών. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πριν δέκα χρόνια σε μια άδειά του από τις φυλακές είχε εμφανιστεί σε μια κοπέλα ως αστυνομικός με στόχο να την αποπλανήσει.
Αλλά δεν θα κολλήσω στον σωφρονισμό. Ας πούμε πως έχει σωφρονιστεί πλήρως.
Ο Κατσούλας, ως αρχηγός της παρέας των σατανιστών, είχε δολοφονήσει μια 28χρονη κοπέλα, μητέρα δύο παιδιών, και ένα 14χρονο κορίτσι.
Έτσι απλά. Ούτε εν βρασμώ ψυχής, όπως γίνονται κάποιες δολοφονίες, ούτε επειδή υπήρχε οποιοδήποτε ελαφρυντικό. Δολοφόνησε δυο κοπέλες και άφησε δυο παιδιά ορφανά, έτσι.
Τιμωρήθηκε από το δικαστήριο με δύο φορές ισόβια. Τα δύο φορές ισόβια, μία φορά για την κάθε κοπέλα, μετατράπηκαν σε 23 χρόνια. Δηλαδή το να δολοφονήσεις ένα κορίτσι τιμωρείται με έντεκα και μισό χρόνια φυλακή. 
Και τώρα, στα 44 του, βγαίνει έξω για να συνεχίσει τη ζωή του.
Τέτοιες αποφάσεις, όπως και οι γρήγορες αποφυλακίσεις επικίνδυνων εγκληματιών με τον νόμο του μέχρι πρόσφατα υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου δεν πηγαίνουν μόνο κόντρα στην καρδιά αλλά και στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων που εγώ τουλάχιστον γνωρίζω.
Και όταν πιέζεται ή προσβάλλεται το μυαλό και η καρδιά των ανθρώπων, όπως συχνά συμβαίνει στις προσπάθειες επιβολής μιας δήθεν «προοδευτικότητας», τότε οι άνθρωποι οδηγούνται να επιλέξουν όποιον βλέπουν να αντιτίθεται σε αυτήν την «προοδευτική» καταπίεση. Και αυτές τις ευκαιρίες ψάχνουν διάφοροι πολύ επικίνδυνοι τύποι για να «πουλήσουν» την δήθεν αντίθεσή τους στην πολιτική ορθότητα, την δήθεν αντισυστημικότητά τους για να αρπάξουν την εξουσία και να εγκαθιδρύσουν το μίσος.
Αφού μοιράζουν όλοι ευχές για τον καινούργιο χρόνο, να μία ακόμα από μένα: να τελειώνουμε με το τέρας της πολιτικής ορθότητας. 

No comments:

Post a Comment