Saturday, June 27, 2015

Χωρίς χαρούμενο τέλοςΕπιτρέψτε μου να διατυπώσω την άποψη ότι μια είδηση είναι μεγάλη ή μικρή ανάλογα με το πόσο μεγάλοι ή μικροί άνθρωποι είναι οι πρωταγωνιστές της είδησης αυτής.

Κατά συνέπεια, μέσα στις τελευταίες ημέρες είχαμε δύο πολύ μεγάλες ειδήσεις:
1.     Την εκπληκτική επίδοση στις πανελλήνιες της τυφλής μαθήτριας από το Ηράκλειο: http://www.zarpanews.gr/%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%85%CF%86%CE%BB%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CF%84%CF%81/

2.     Την επισφράγιση της σπουδαίας θητείας του ηγέτη που λέγεται Μπαράκ Ομπάμα, στις ΗΠΑ. Μετά το Obamacare, που προώθησε εις βάρος τεράστιων συμφερόντων για να αποκτήσουν εκατομμύρια φτωχοί άνθρωποι επιτέλους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τώρα ο Μπαράκ Ομπάμα βγήκε μπροστά μετά την απόφαση του δικαστηρίου που αποφάσισε υπέρ της νομιμότητας των γάμων για τα ομόφυλα ζευγάρια σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. Και έγραψε πως η αγάπη νίκησε, πως έγινε ένα μεγάλο βήμα για να είναι όλοι οι άνθρωποι ίσοι. Αυτό, φίλες και φίλοι, λέγεται ηγέτης με cojones, ειδικά όταν έχει απέναντί του υπερσυντηρητικά λόμπι, γεμάτα μίσος για το διαφορετικό.

Είχαμε και μια μικρή είδηση. Το δημοψήφισμα. Πολύ μικρή, συγνώμη αν σας απογοητεύω, αλλά πολύ μικρή.
Βλέπει κανείς στην Βουλή από την μία πλευρά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τους ανθρώπους δηλαδή που κατέστρεψαν οικονομικά και διέλυσαν ηθικά, την χώρα επί 40 χρόνια. Τους βλέπει να παριστάνουν τους τιμητές, να ωρύονται ενάντια στην κυβέρνηση. Σαν να βγήκαν μόλις από το αυγό, όλοι τους. Αγνοί. Παρθένοι. Σαν να μην έχουν ιδέα πως φθάσαμε στην εξαθλίωση.
Και από την άλλη, βλέπει κανείς:
α) έναν πρωθυπουργό που είπε άπειρα τερατώδη ψέματα πριν τις εκλογές για να κερδίσει (επειδή ήξερε πως αυτός ο λαός γουστάρει το ψέμα σαν τρελός), και τώρα, εγκλωβισμένος ανάμεσα στα ψέματά του από την μία και στην βούληση των Ελλήνων να μείνουν στο Ευρώ, πετάει το μπαλάκι από πάνω του, και δεν τολμάει καν να βάλει δημοψήφισμα με καθαρή ερώτηση: «ευρώ ή δραχμή», συνεχίζει τα παιχνιδάκια.
β) έναν υπουργό οικονομικών, τον κ. Βαρουφάκη, που δήλωνε πριν ένα μήνα!! ότι το δημοψήφισμα είναι ανοησία, και αν ποτέ γίνει, όποια κι αν είναι η ερώτηση, επί της ουσίας θα είναι δημοψήφισμα για ευρώ ή δραχμή. Ο ίδιος άνθρωπος σήμερα, μετά από ένα μήνα, δηλώνει ότι το δημοψήφισμα είναι τονωτική ένεση για την δημοκρατία, και ότι αν κάνουν βελτιωμένη πρόταση οι Ευρωπαίοι η κυβέρνηση θα εισηγηθεί «ναι» στον λαό, αλλάζοντας την άποψή της. Δηλαδή, μέχρι και την τελευταία μέρα πριν το δημοψήφισμα, μας λέει ότι δεν θα ξέρουμε ούτε ποια θα είναι η ερώτηση του δημοψηφίσματος, ούτε ποια θα είναι η τελική θέση της κυβέρνησης πάνω στην ερώτηση!! Αυτός είναι ο άνθρωπος που διαπραγματεύεται τις τύχες της Ελλάδας επί 5 μήνες.  
γ) την πρόεδρο της Βουλής. Μια κυρία που κουνάει το δάχτυλο σε όλους, μια κυρία υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που επί χρόνια έτυχε να υπερασπίζεται στα δικαστήρια ως δικηγόρος τον «βιαστή με την τυρόπιτα» και ανάγκαζε, ζητώντας συνεχείς αναβολές (9 αναβολές πήρε η υπόθεση), τις 4 βιασμένες γυναίκες από τον πελάτη της να έρχονται από τον Καναδά και την Αυστραλία κάθε φορά και να φεύγουν άπρακτες. Σαν να μην έφτανε αυτό, με τον καινούργιο νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για αποσυμφόρηση των φυλακών, ο βιαστής κυκλοφορεί ελεύθερος και πάλι ανάμεσά μας. Έμεινε στην φυλακή για τεσσερισίμισι χρόνια, για τους τέσσερις βιασμούς. Στην Ελλάδα, πια, αν δεν το γνωρίζετε, το να βιάσεις μια γυναίκα κοστίζει ένα χρόνο φυλακή.
δ) τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Καμμένο. Που, μιλώντας στον Alpha χθες βράδυ, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου «αν πει όχι ο λαός, πού θα βρεθούν τα λεφτά για την χώρα την επόμενη μέρα». Και είπε, ο κ. Καμμένος, ότι ο ελληνικός λαός από τον Αύγουστο του 2014 πληρώνει μόνος του (δηλαδή δεν έχουμε πάρει δανεικά) για την άμυνα, για την παιδεία και για τις υπόλοιπες ανάγκες της χώρας. Ξεχνώντας να αναφέρει, βέβαια, ο κ. Καμμένος, ότι ο ελληνικός λαός τα πληρώνει αυτά μέσω των μνημονίων! Δηλαδή μέσω των νόμων που ψήφισαν εκείνοι που ο ίδιος και το κόμμα του κατηγορούν εδώ και χρόνια ως προδότες, νόμων τους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν κατάργησε και πρότεινε κι άλλα 8 δις μέτρα! Τώρα είναι καλοί οι νόμοι των «προδοτών», αφού βοήθησαν να πληρώνεται η άμυνα και η παιδεία της χώρας;

Γι’ αυτό σας λέω. Μικρή είδηση είναι το δημοψήφισμα.
Και μην ξεχνάμε ότι όλους αυτούς τους πολιτικούς – ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ – τους έχει εκλέξει ο ελληνικός λαός, και τους υποστηρίζει ακόμα με πάθος.
Νομίζω πως οι πιο ταιριαστοί στίχοι για την χώρα μας, οι στίχοι που θα τραγουδούσε η χώρα προς τους πολίτες της για τις επιλογές τους εδώ και δεκαετίες, είναι ενός υπέροχου ξένου τραγουδιού, του Happy Ending, από τον Mika: https://www.youtube.com/watch?v=pxA26LGI2Mc

Τhis is the hardest story that I’ve ever told
This is the way you left me, I’m not pretending
No hope, no love, no glory
No happy ending”.

(Αυτή είναι η πιο δύσκολη ιστορία που διηγήθηκα ποτέ
Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία με άφησες, δεν υποκρίνομαι
Χωρίς ελπίδα, χωρίς αγάπη, χωρίς δόξα
Χωρίς χαρούμενο τέλος).

No comments:

Post a Comment