Monday, May 18, 2015

Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια



Να τι δεν είναι μαγκιά: να φωνάζεις τόσα χρόνια για τα χάλια της Παιδείας, να γίνεσαι κυβέρνηση χωρίς να έχεις κανένα σχέδιο για να την φτιάξεις κι όταν έρχεται η ώρα να δώσουν για μια ακόμα φορά οι μαθητές τις δολοφονικές για την ψυχή τους πανελλήνιες εξετάσεις να βγαίνεις, εσύ ο Α. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός της χώρας, κι αντί να πεις, π.χ., ότι αυτή είναι η τελευταία γενιά παιδιών που θυσιάζουμε χωρίς λόγο, να βγαίνεις στο Facebook και το μόνο που έχεις να πεις είναι «καλή δύναμη σε όσους δίνουν εξετάσεις».

Να τι δεν είναι μαγκιά: να ισχυρίζεσαι πως θα σκίσεις το μνημόνιο, πως θα το καταργήσεις με ένα άρθρο και έναν νόμο. Και όταν έρχεσαι στην εξουσία και δεν το καταργείς, να λες (όπως έκανε χθες η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου) πως ήταν απλώς «σχήμα λόγου». Σαν να γελάς στα μούτρα του κόσμου που σε πίστεψε, και να νιώθεις και πολύ καλά με τον εαυτό σου, αφού δεν φταις εσύ, εκείνοι ήταν οι ηλίθιοι που τα έχαβαν.

Να τι είναι απογοήτευση: να είσαι η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση της χώρας, να έχεις την δυνατότητα να σώσεις τόσα παιδιά από το να μεγαλώνουν μόνα, χωρίς οικογένεια στα ορφανοτροφεία της χώρας, να έχεις την δυνατότητα να δώσεις και στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα της υιοθεσίας, και να κάνεις πίσω στις προεκλογικές σου δεσμεύσεις. Γιατί; Ποιον φοβάστε; Ακόμα και το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους η κυβέρνηση ετοιμάζεται να το «περάσει» ως αναγκαίο για να μην συνεχιστούν οι καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Για το θέμα της υιοθεσίας, η κυβέρνηση δηλώνει απλώς ότι «λαμβάνει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν» τις διεκδικήσεις των ομόφυλων ζευγαριών.

Ε! Εκεί στην κυβέρνηση! Κουνήστε δεξιά-αριστερά το κεφάλι σας. Ή αριστερά-αριστερά, αν σας χαλάει η λέξη «δεξιά». Η ανάγκη να υιοθετηθούν τόσα παιδιά που είναι μόνα τους και έχουν ανάγκη από αγάπη δεν είναι ανάγκη των ομόφυλων ζευγαριών, πρωτίστως. Είναι ανάγκη των παιδιών! Αυτό θεσμοθετήστε. Αυτό είναι μαγκιά. Όχι οι δηθενιές στην Ευρώπη, που θα λύγιζε τάχα μόλις σας έβλεπε και θα σας έραινε με χρήματα επειδή είστε ωραίοι ενώ οι προηγούμενοι ήταν κακοί και άσχημοι. Κάντε πέντε πράγματα για τα παιδιά – τα ορφανά από οικογένεια, τα διαλυμένα από το εκπαιδευτικό σύστημα – και μπορεί να μείνετε στην ιστορία ως κάτι διαφορετικό από το τσίρκο που ζούσαμε τόσα χρόνια και το συνεχίζετε προς το παρόν με τεράστιο, αποκαρδιωτικό για όσους σας παρακολουθούμε ζήλο.

No comments:

Post a Comment