Tuesday, August 29, 2017

Αυτοί που μισούν το παιδί σου

Πριν τρεις μήνες ο Κώστας ο Γαβρόγλου δήλωσε πως θα καταργήσει τις πανελλήνιες, που πρέπει να «αποδραματοποιηθούν», όπως είπε, αλλά δεν ήξερε τον τρόπο (κι ας είχε ανακοινώσει την προηγούμενη μέρα την κατάργησή τους ο Τσίπρας σε συνέντευξη τύπου). Την λύση που βρήκε την ανακοίνωσε χθες. Την διάβασα και νόμιζα πως είναι hoax, δηλαδή διαδικτυακή απάτη/φάρσα. Δεν είναι hoax.
Όχι μόνο δεν καταργεί τις πανελλήνιες, αλλά τις διπλασιάζει. Αντί τα παιδιά της τρίτης Λυκείου να δίνουν πανελλήνιες τον Ιούνιο, θα δίνουν εξετάσεις τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο και θα μετράνε και οι δύο βαθμοί για να μπουν στο πανεπιστήμιο. Κι επειδή αυτό δεν του φάνηκε αρκετό, ο Γαβρόγλου αποφάσισε, στο νομοσχέδιο που φέρνει, πως θα μετράει για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο και ο προφορικός βαθμός από τον καθηγητή του παιδιού, στο σχολείο. Φανταστείτε και τις σκηνές ανάμεσα σε γονείς και καθηγητές που έχουν βάλει χαμηλό βαθμό στα παιδιά τους στην τρίτη λυκείου. Φανταστείτε την πίεση όλων προς όλους.
Μιλάμε για τον μεγαλύτερο βιασμό που έχει γίνει ποτέ πάνω στους Έλληνες εφήβους. Η ιδέα ότι αντί να τρέμεις μία φορά μέσα στη χρονιά πρέπει να τρέμεις δύο και να τρέμεις και τον καθηγητή σου είναι μια ιδέα γεννημένη από άρρωστα μυαλά. Τα μυαλά που κυβερνούν εδώ και δυόμισι χρόνια την Παιδεία της χώρας.
Έχω μια καλύτερη ιδέα, Κώστα. Αποδραματοποίησε κι άλλο τις εξετάσεις. Βάλε τα παιδιά να γράφουν εξετάσεις κάθε δεκαπέντε μέρες και να μετράνε όλοι οι βαθμοί για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Βάλε τα παιδιά να κάνουν και δυο κωλοτούμπες όταν βλέπουν τους καθηγητές τους στο σχολείο, ώστε να είναι βέβαια πως θα πάρουν καλό βαθμό.
Το έχω ξαναγράψει: στο λεξικό, στο γράμμα «ο», ανάμεσα στο «ουσιώδης» και στο «ούτε» βρίσκεται η λέξη «ουστ».
Και για όποιον ενδιαφέρεται για την λύση στο τεράστιο πρόβλημα των πανελληνίων, η πρότασή μου είναι εδώ: http://polyk.blogspot.com.au/2015/09/2.html

No comments:

Post a Comment