Wednesday, June 21, 2017

Στείλε το παιδί σου εκεί, πιστέ ψηφοφόρε

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τον Νίκο Φίλη ανέλαβε το υπουργείο Παιδείας ένας άνθρωπος που κατά την γνώμη μου εξευτελίζει ακόμα περισσότερο με την τοποθέτησή του εκεί την θέση του.
471 προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου υπέγραψαν επιστολή και λένε: «Η παραβατικότητα, οι κλοπές, τα ναρκωτικά, η πορνεία και η βία είναι πλέον καθημερινότητα για όσους περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας σε αυτούς τους χώρους, ιδιαίτερα στην περιοχή της Πολυτεχνικής Σχολής. Από τα πιο απλά περιστατικά –όπως η διαρκής παρουσία μεγάλου αριθμού χρηστών ναρκωτικών σε χώρους του ιδρύματος π.χ. στο κυλικείο της σχολής – έως τα σοβαρά, δηλαδή την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους χώρους του πανεπιστημίου, και τα ακόμη κρισιμότερα, όπως ο θάνατος ανθρώπων εντός του πανεπιστημίου, όλα δημιουργούν αίσθηση μόνιμης ανασφάλειας και φόβου για το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας... Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της βιβλιοθηκάριου των Μηχανολόγων Μηχανικών, η οποία δέχθηκε επίθεση εντός της βιβλιοθήκης τον Σεπτέμβριο του 2016, καθώς και το πολύ πρόσφατο περιστατικό με τη σορό κοπέλας που βρέθηκε σε χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής νεκρή από υπερβολική δόση ναρκωτικών... Αρνούμαστε να προσερχόμαστε για μάθημα σε έναν χώρο όπου «ανθίζει» το εμπόριο ναρκωτικών, γεμάτο χρησιμοποιημένες σύριγγες».
Τι απάντησε ο υπουργός Παιδείας της χώρας Κώστας Γαβρόγλου:
«Στα πανεπιστήμια αυτά τα θέματα λύνονται από μέσα, αν υπάρχει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα και σύλλογος καθηγητών. Αν κάποιοι καλοθελητές θέλουν να το παρουσιάσουν ως κανόνα τι να πω. Ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους». (http://bit.ly/2sUcxLL)
Ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα! Δηλαδή να επιτεθούν οι φοιτητές στους εμπόρους ναρκωτικών και στους νταβατζήδες για να τους βγάλουν από το πανεπιστήμιο! Σε ποιο μέρος του κόσμου επιτρέπεται το εμπόριο ναρκωτικών και η πορνεία εντός πανεπιστημίου με επίσημη δήλωση αδιαφορίας από τον υπουργό; Ή, αν το δούμε και ανάποδα, γιατί να περιορίσουμε το ρωμαλέο κίνημα στα πανεπιστήμια; Να έχουμε ρωμαλέα κινήματα και στην κοινωνία, να κυνηγάνε τους εμπόρους ναρκωτικών, ώστε να καταργήσουμε την αστυνομία και να αναλάβουν τον νόμο στα χέρια τους οι πολίτες. Κι αν με ρωτήσετε πού συμβαίνει αυτό με τα ρωμαλέα κοινωνικά κινήματα, θα σας απαντήσω ότι συμβαίνει στις Φιλιππίνες. Όπου ο πρόεδρος έχει καλέσει τον κόσμο να σκοτώνει τους εμπόρους ναρκωτικών όπου τους βρίσκει, με συνέπεια να έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι χωρίς να ξέρει κανείς ποιος σκοτώνει ποιον και γιατί.
Αυτού του τύπου το ξεκαθάρισμα ονειρεύεται ο ρωμαλέος Κώστας Γαβρόγλου για τα πανεπιστήμια.
Λοιπόν, επειδή επιτέλους πρέπει να σταματήσει η υποκρισία των Συριζαίων οπαδών σε αυτή τη χώρα, φθάνουμε σε 2-3 ξεκάθαρες ερωτήσεις: αν είσαι ακόμα οπαδός του Σύριζα και το παιδί σου έδωσε μόλις πανελλήνιες σε θετική κατεύθυνση ή ετοιμάζεται να δώσει του χρόνου, θα το σπρώξεις να πάει στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ; Θα το συμβουλέψεις, μόλις πάει, να οργανωθεί στο ρωμαλέο κίνημα που θα πετάξει δια της βίας έξω από το πανεπιστήμιο τους εμπόρους ναρκωτικών και τους νταβατζήδες; Για να παραφράσω μια διάσημη φράση, “will you put your kids where your mouth is”;
Αν το κάνετε, τότε ναι, πιστεύετε αληθινά στην κυβέρνηση, στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κώστα Γαβρόγλου. 


2 comments:

  1. Στο Μενίδι Αττικής, σκοτώθηκε απο σφαίρα ένα παιδί 11 χρονών στο προαύλιο του σχολείου του. Ως αντίμετρο στο γεγονός, ο ρωμαλέος υφυπουργός ανακοίνωσε πως οι αθίγγανοι θα εισάγονται στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις για να ενισχυθεί η κοινονικοποίηση τους.

    Φαντάζομαι μπορεί να εφαρμοστεί και αλλού: -Σε πιάσανε να περνάς με κόκκινο; Θα σε γράφουν σε σχολή καλών τεχνών για να μάθεις να ξεχωρίζεις τα χρώματα (προφανώς πέρασες με κόκκινο γιατί το μπέρδεψες με γαλάζιο). -Σε πιάσανε να κλέψεις 200.000ευρώ από το ταμείο του οργανισμού που εργάζεσαι; Θα σε γράψουν σε σεμινάριο "η Αξία του χρήματος" για να καταλάβεις την αξία του χρήματος που στέρησες.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Επιπλέον, ο υφυπουργός Μπαλάφας μιλώντας για τον θάνατο του παιδιού είπε πως έγινε "μια στραβή".

      Delete