Monday, December 19, 2016

H μέρα που έκλαψαν αγκαλιά ο Αριστοφάνης με τον Ιονέσκο

Πριν λίγες μέρες, στη Βουλή, έγινε ο κακός χαμός ανάμεσα στους κ.κ. Πολάκη και Γεωργιάδη. Και όλα τα ΜΜΕ επικεντρώθηκαν σε αυτόν, χάνοντας μια σπάνια σκηνή, που συνέβη στην Βουλή λίγο μετά, μια σκηνή που θα έκανε τον Αριστοφάνη να κλάψει για την ανεπάρκειά του, να καταλάβει πως 2400 χρόνια αργότερα βρέθηκαν οι κωμωδιογράφοι που τον ξεπέρασαν. Μια σκηνή που θα έκανε τον Ιονέσκο να σκύψει το κεφάλι, αντιλαμβανόμενος πως το θέατρο του παραλόγου το οποίο ο ίδιος απογείωσε έχει φτάσει πια σε άλλα επίπεδα, που εκείνος αδυνατούσε να σκεφτεί.
Διότι, εκεί πάνω στον «σκοτωμό» Πολάκη-Γεωργιάδη, με αγαπησιάρικες εκφράσεις όπως «γαϊδούρι», «θρασύδειλε απατεώνα», «κότα λειράτη», «σκυλί του Σόιμπλε», «γλείφεις εκεί που έφτυνες», «άσε τα σάπια», «δεν τη γλιτώνεις με τίποτα», στις οποίες πρόσθεσε και ο κ. Σαλμάς από την ΝΔ μερικές δικές του, όπως «παλιοκτήνος, παλιοτόμαρο», και συμμετείχαν με ουρλιαχτά και άλλοι βουλευτές, ο προεδρεύων της Βουλής κ. Κουράκης αποφάσισε να κάνει μια ανακοίνωση.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε, από τα πρακτικά της Βουλής, τι ακολούθησε. Προσπαθήστε να σκεφτείτε, καθώς το διαβάζετε, την εικόνα που έβλεπαν οι μαθητές, και να γελάσετε, ή να κλάψετε, ότι προτιμάτε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Θα σας δώσω τον λόγο αμέσως μετά την ανακοίνωση. Δώστε μου δύο λεπτά. Ηρεμήστε όλοι. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Σώμα ότι τη συνεδρίασή μας παρακολουθούν από τα άνω δυτικά θεωρεία…
ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ: Θα σε κλείσω φυλακή όταν θα αρθεί η ασυλία σου! Σε έχω έτοιμο!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Σαλμά, σας παρακαλώ! Να ηρεμήσουμε λίγο. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Σώμα ότι τη συνεδρίασή μας παρακολουθούν από τα άνω δυτικά θεωρεία, αφού προηγουμένως ξεναγήθηκαν στην έκθεση της Αίθουσας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, τριάντα οκτώ μαθήτριες και μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί συνοδοί τους από το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.
Η Βουλή σάς καλωσορίζει.
(Χειροκροτήματα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής)


No comments:

Post a Comment