Saturday, December 17, 2016

Οι προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις σε Χανιά και Αθήνα – και η γιορτή στις 18 Γενάρη

Για όσους φίλους μπορούν να έρθουν σε κάποια από τις παρουσιάσεις των καινούργιων βιβλίων μου που θα γίνουν στα Χανιά και στην Αθήνα:
Στις 23 Δεκεμβρίου, δηλαδή την ερχόμενη Παρασκευή, μαζί με το αγαπημένο μου θεωρητικό φροντιστήριο Πρωτοπορία για μια ακόμα φορά, θα παρουσιάσουμε θεατρικά, επί σκηνής του Πνευματικού Κέντρου, το «Δεν είσαι εδώ», που κλείνει την αστυνομική «Τριλογία της Κρήτης».
Στις 12 Ιανουαρίου, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, παρέα με δύο σπουδαίες κυρίες, συγγραφείς και κριτικούς λογοτεχνίας, την Μαρίζα Ντεκάστρο και την Αργυρώ Μουντάκη, θα παρουσιάσουμε το «Αθηναϊκό Μπλουζ» που εκδίδεται ταυτόχρονα εκείνη την ημέρα στην Ελλάδα και στην Αγγλία, και το «Δεν είσαι εδώ».
Και στις 18 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, γιορτάζουμε την έκδοση του «Αθηναϊκού Μπλουζ» παρέα με τον φίλο, πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης Νάσο Αθανασόπουλο που θα παρουσιάσει το βιβλίο και θα συζητήσουμε γι’ αυτό. Ο Νάσος μου κάνει την διπλή τιμή να περάσει την ημέρα της γιορτής του παρουσιάζοντας το βιβλίο. Για να είναι μεγαλύτερη η γιορτή, θα έχουμε και μουσική, και μάλιστα μουσική που θα ενώσει τους μεγαλύτερους και τους μικρότερους σε ηλικία αναγνώστες.
Το χανιώτικο ροκ συγκρότημα Coretheband που ήδη έχει κάνει αίσθηση στην Ελλάδα και όπως μαθαίνω ετοιμάζει τα πανιά του για το εξωτερικό, θα παίξει live στην σκηνή του Πνευματικού Κέντρου. Θα ξεκινήσουν με μπλουζ κομμάτια που ακούγονται τακτικά από το τζούκμποξ στο Papis, το μπαρ που πρωταγωνιστεί στο «Αθηναϊκό Μπλουζ», όπως το “Every time we say goodbye” της Έλλα Φιτζέραλντ, το “Im a fool to want you”, της Μπίλι Χόλιντεϊ, το “Cry me a river” της Ντάινα Ουάσινγκτον, δίνοντας την δική τους ερμηνεία στα κομμάτια που αγαπούν πολύ οι μεγαλύτεροι. Και θα συνεχίσουν με τραγούδια του συγκροτήματος, που ήδη αγαπούν πολύ οι νεότεροι.
Ακολουθούν οι προσκλήσεις.



No comments:

Post a Comment