Tuesday, May 17, 2016

Σύντροφε Ντόναλντ (μια επιστολή μόνο για πραγματικούς άντρες)

Σύντροφε Ντόναλντ,
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι είσαι ο μόνος στον οποίο μπορώ να απευθυνθώ αυτή την δύσκολη ώρα και να με καταλάβει.
Ξέρεις ότι έχουμε εικονικά τις διαφορές μας, αφού εγώ δηλώνω αριστερός κι εσύ δεξιός, αλλά επίσης ξέρεις ότι αυτά τα δηλώνουμε απλώς για να έχουμε κάποιες σίγουρες ψήφους. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ βαθύτερα: η αγάπη για εξουσία και η απέχθεια για τις γυναίκες.
Έχοντας βαθιά γνώση των σχετικών σου απόψεων, σου γράφω για να ζητήσω την αλληλεγγύη σου, ως πιθανού μελλοντικού προέδρου των ΗΠΑ, καθώς η Αριστερά (δηλαδή ΕΓΩ) στην χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση, εξαιτίας μιας επιστολής που έστειλα πριν από τρία χρόνια.
Τότε, σύντροφε, κάποιες βλαμμένες κακομοίρες υπάλληλοι της πρεσβείας της Βενεζουέλας διαμαρτυρήθηκαν επειδή ο πρέσβης τους φερόταν όπως αξίζει σε όλες τις γυναίκες. Δηλαδή τις χούφτωνε όποτε γούσταρε, τις ρωτούσε αν είναι υγρές ή στεγνές, εμφανιζόταν ημίγυμνος και απαιτούσε να του κάνουν μασάζ, προσπάθησε να βιάσει μία από αυτές και τις απειλούσε πως θα τις απολύσει όταν έφτασαν, οι σιχαμένες, στο σημείο να κάνουν και γραπτές καταγγελίες εις βάρος του. Όπως καταλαβαίνεις, λόγω των στενών μου σχέσεων με τον πρόεδρο Μαδούρο, έπρεπε να κάνω κάτι γι’ αυτό.
Του έγραψα λοιπόν πως περίμενα την παρέμβασή του για το ζήτημα, αφού αν μαθευόταν οτιδήποτε τα συστημικά ΜΜΕ θα το εκμεταλλεύονταν για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα. Και πράγματι ο πρόεδρος Μαδούρο απέσυρε τον πρέσβη και φρόντισε ώστε ο καινούργιος πρέσβης να απολύσει τις καριόλες. Που στο κάτω-κάτω, τι τους είχε ζητήσει ο άνθρωπος; Να του κάθονται όποτε γουστάρει απλώς, κι αυτές έκαναν φασαρία. Τι φωνάζετε ρε; Όπως έχεις δηλώσει κι εσύ, σύντροφε Ντόναλντ, η πιο ωραία ατάκα σε ταινία είναι από το Pulp Fiction, εκεί όπου ένας τυπάς λέει στην γκόμενά του: «Σκύλα, ηρέμησε».
Σύντροφε Ντόναλντ, ξέρω πως εσύ, που έχεις δεχτεί αντίστοιχες κατηγορίες στο παρελθόν για προσπάθεια βιασμού από κάποιες αγνώμονες γυναίκες, συμπεριλαμβανόμενης και της πρώην γυναίκας σου, θα με στηρίξεις τώρα που η επιστολή μου διέρρευσε στην δημοσιότητα. Θυμάμαι τις εμπνευσμένες δηλώσεις σου πως «δεν έχει σημασία τι γράφουν για σένα τα ΜΜΕ, αρκεί να έχεις δίπλα σου έναν νεαρό και όμορφο κώλο» και πως «στις γυναίκες πρέπει να φέρεσαι σαν τα σκατά». Όμως στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα αρκετοί οπισθοδρομικοί άνθρωποι που σκέφτονται τις μανάδες, τις αδερφές και τις γυναίκες τους ως ανθρώπινα όντα, και αυτό μπορεί να μου δημιουργήσει προβλήματα και να χάσω μερικές ψήφους.
Σύντροφε Ντόναλντ,
Είμαστε στην διάθεση σου και από την πλευρά μας θα πάρουμε κάθε θεσμική και πολιτική πρωτοβουλία ώστε να πραγματοποιηθεί μια επίσημη επίσκεψή σου εδώ, μόλις με το καλό εκλεγείς πρόεδρος. Μια τέτοια επίσκεψη θα αποδώσει σημαντικά οφέλη στους λαούς μας, αφού θα βοηθήσει να αναδειχθεί η δύναμη του πραγματικού αρσενικού και θα σταματήσουν οι συμπατριώτες μου να είναι φλώροι.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς αλληλεγγύης, δηλώνουμε και πάλι την απόλυτη στήριξή μας στον ελπιδοφόρο αγώνα σου και περιμένουμε τις ιδέες σου για να βγούμε από την καινούργια λούμπα που πέσαμε.
Αλέξης Τσίπρας
Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ
Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Υ.Γ. Αν και η παραπάνω επιστολή δεν είναι αληθινή, η πραγματική επιστολή του κ. Τσίπρα στον κ. Μαδούρο, για το θέμα των γυναικών υπαλλήλων, δεν είναι λιγότερο ανατριχιαστική:  http://www.protothema.gr/politics/article/578536/to-maximou-uvrizei-adi-na-apada-giati-kalupse-ton-zoiro-presvi-tis-venezouelas-/

No comments:

Post a Comment