Friday, September 11, 2015

Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα – Μέρος 3ο : Λαΐκή Ενότητα



Λαϊκή Ενότητα, λοιπόν. ΛΑΕΝ. Δεν ξέρω αν παρατηρήσατε ότι τα αρχικά του κόμματος αποτελούν αναγραμματισμό του ΑΝΕΛ, του κόμματος του κ. Καμμένου. Τυχαίο, βέβαια, αλλά ωραία σύμπτωση, μια και αυτά τα δύο κόμματα λένε κατά την γνώμη μου ίδιου στιλ και μεγέθους μπούρδες, το ένα από «αριστερή» και το άλλο από «δεξιά» οπτική (τα εισαγωγικά είναι απολύτως απαραίτητα).
Η ΛΑΕΝ βέβαια δεν είναι απλώς ένα κόμμα, στα δικά μου τα μάτια. Είναι ένα παιχνίδι μπίνγκο, ή για τους παλιότερους που το θυμούνται είναι το τηλεπαιχνίδι «τα τετράγωνα των αστέρων» που παρουσίαζε η Μαρία Αλιφέρη στην ΕΡΤ. Διότι ο κ. Λαφαζάνης πήρε την καρτέλα με τα ονόματα των μεγαλύτερων αστεριών του ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθησε να την γεμίσει, οριζοντίως, διαγωνίως και καθέτως. Δεν κατάφερε να τους πάρει όλους, αλλά η καρτέλα του γέμισε για τα καλά.
Ποιον να πρωτοπιάσει κανείς;
Την εθνική μας ιεροεξετάστρια, κυρία Κωνσταντοπούλου, που δήλωσε σήμερα ότι ο Τσίπρας της θυμίζει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο; (είχα γράψει σχετικά για την ιερά εξέταση εδώ: http://polyk.blogspot.gr/2015/05/blog-post_82.html)
Την κυρία Ραχήλ Μακρή; Που ξεκίνησε ως ακροδεξιά και φώναζε μέσα στη Βουλή «είστε προδότες, θα σας κρεμάσουμε» στους μνημονιακούς, συνέχισε ως Συριζαία έτοιμη να τυπώσει μερικά δις Ευρώ και κατέληξε στην ΛΑΕΝ να ειρωνεύεται τους Συριζαίους ότι είναι ψευτοαριστεροί;
Τον κ. Στρατούλη; Που μας έλεγε μόλις πριν λίγους μήνες, προεκλογικά, πόσο πλήρως κοστολογημένο είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ; (πρόκειται για κορυφαίο βίντεο, αν δεν το έχετε δει: https://www.youtube.com/watch?v=uus7zvwU4bg). Φαντάζομαι πως ο κ. Στρατούλης θα βγει ξανά στα κανάλια τώρα να μας πει για το πλήρως κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα της ΛΑΕΝ.
Τον κύριο Λαπαβίτσα; Που βγαίνει και σε τηλεοπτικό σποτ για να μας πει ότι δεν θα πεινάσουμε με το σχέδιο της Λαϊκής Ενότητας για δραχμή. Μόνο που ο ίδιος σε δηλώσεις του σε αμερικάνικο περιοδικό πριν λίγους μήνες είχε μιλήσει για συνδυασμό της πορείας προς την δραχμή με δελτίο για τρόφιμα και καύσιμα ανά οικογένεια, χρησιμοποιώντας μάλιστα την λέξη “rationing” που σημαίνει ακριβώς αυτό. Και μετά, όταν άκουσε κράξιμο, βγήκε και είπε, αυτός, ο καθηγητής σε αγγλικό πανεπιστήμιο, ότι το rationing σημαίνει άλλο πράγμα, σημαίνει «ιεράρχηση αναγκών». Τι σχόλιο να κάνει κανείς για όλα αυτά, παραμένοντας κόσμιος…
Ο καλύτερος όλων όμως, είναι ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος, ο κ. Λαφαζάνης. Αυτός που είχε τόσα χρόνια μεγάλο άχτι τον Τσίπρα που δεν τον άφησε να γίνει αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα ελπίζει επιτέλους στα 64 του να στήσει κι αυτός το προσωπικό του μαγαζάκι-κόμμα στην Βουλή. Τι μας είπε τον τελευταίο καιρό ο κ. Λαφαζάνης; Και τι δεν μας είπε. Ότι την κυβέρνηση δεν την έριξε αυτός και η Αριστερή Πλατφόρμα, αφού παραιτήθηκε. «Κι αν σας ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης;» τον ρώτησαν. «Εμείς ψήφο εμπιστοσύνης σε μνημόνια δεν δίνουμε», απάντησε. Δηλαδή, έπεσαν επειδή θα τους ρίχναμε, αλλά αφού τυπικά δεν τους ρίξαμε, σιγά μην αναλάβω την ευθύνη.
Επίσης, μας λέει ότι έχει σχέδιο για να φύγουμε από την Ευρωζώνη, αλλά εξακολουθεί να μην μας το παρουσιάζει αναλυτικά, πέντε λέξεις λέει μόνο για τερματισμό όλων των ιδιωτικοποιήσεων, διαγραφή του χρέους στα πρότυπα του Ιράκ!! και εθνικοποίηση των τραπεζών – μετά, η ζωή μας θα είναι ένας περίπατος στο πάρκο. Άλλωστε η Ελλάδα όπως όλοι ξέρουμε είναι μια χώρα που παράγει τρελά, και έχει ασφαλή σύνορα, οπότε τι τους χρειαζόμαστε τους σκατοευρωπαίους; Έχουμε τους Ρώσους, που ο κ. Λαφαζάνης τους λατρεύει όσο κι αν εκείνοι του γυρίζουν την πλάτη όταν τους ζητάει δανεικά. Δεν μπορεί, κάποτε θα του πουν «ναι». Κι ο ξάδερφός μου ο Επαμεινώνδας κάποτε θα ρίξει στο κρεβάτι την Αντζελίνα Τζολί. Το θέμα είναι να το πιστεύεις.
Όταν τον ρωτούν τι θα γίνει όταν φύγουμε από την Ευρωζώνη, ο κ. Λαφαζάνης δηλώνει, εντελώς κουλ, ότι για μας δεν είναι καταστροφή, αλλά αν φύγουμε θα διαλυθεί η Ευρωζώνη! Με άλλα λόγια, όλοι οι υπουργοί Οικονομικών που συντάσσονται με τον Σόιμπλε και θέλουν να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, είτε επιδιώκουν την διάλυσή της ή δεν έχουν το ευρύ πνεύμα του κ. Λαφαζάνη για να καταλάβουν πόσο άχρηστη είναι η συλλογιστική τους. Πού το βρήκε το ευρύ πνεύμα ο κ. Λαφαζάνης, θα με ρωτήσετε, αφού μια ζωή την έχει περάσει υπηρετώντας νυχθημερόν κάποιο κόμμα, ως στελεχάρα; Θα σας απαντήσω ότι είστε κοντόφθαλμοι, κομπλεξικοί φασίστες που αμφισβητείτε τον σύντροφο.
Την καλύτερη δήλωσή του σας την άφησα βέβαια για το τέλος. Είπε, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ότι δεν θέτει θέμα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως στην περίπτωση που η συμμετοχή στην ΕΕ θέτει εμπόδια στην εφαρμογή του προγράμματος της Λαϊκής Ενότητας θα απευθυνθεί στον λαό με δημοψήφισμα για να δούμε αν θα φύγουμε και από την ΕΕ. Με άλλα λόγια, αν τολμήσουν οι Ευρωπαίοι να έχουν αντιρρήσεις που θα τους πούμε ότι δεν τους χρωστάμε τίποτα και θα αρχίσουμε να μοιράζουμε τρισεκατομμύρια δραχμές στον λαό, καταργώντας και σχεδόν οτιδήποτε ιδιωτικό στην χώρα, δεν θέλουμε και πολύ να κόψουμε κάθε σχέση μαζί τους, και θα δουν τότε αυτοί τι θα πάθουν.
Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κ. Λαφαζάνης μπορεί και να μην μπει στην Βουλή. Ξέρω πως αυτό είναι δύσκολο, αλλά αφήστε με να ελπίζω.
Την Δευτέρα θα μιλήσουμε για το Ποτάμι και για το ΚΚΕ.

No comments:

Post a Comment