Thursday, September 10, 2015

Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα – Μέρος 2ο : Ένωση Κεντρώων
Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κ. Βασίλης Λεβέντης θα οδηγήσει το κόμμα του, την Ένωση Κεντρώων, στην Βουλή, μετά από 23 χρόνια προσπάθειας μέσω του συγκεκριμένου κόμματος (1992-σήμερα) και άλλα 18 χρόνια (1974-1992) δικής του προσωπικής προσπάθειας να εκλεγεί βουλευτής τόσο με το ΠΑΣΟΚ, αρχικά, όσο και με την ΝΔ, χωρίς να τα καταφέρει.
Ουσιαστικά, ο κ. Λεβέντης προσπαθεί να εκλεγεί βουλευτής σε ολόκληρη σχεδόν την ενήλικη ζωή του. Το ότι τώρα όλα δείχνουν ότι θα τα καταφέρει σχολιάζεται με διάφορους τρόπους. Κάποιοι λένε πως είναι δίκαιο, λόγω της υπερπροσπάθειάς του, άλλοι λένε πως είναι απαραίτητο, διότι είχε προφητέψει κάποια από αυτά που μας συμβαίνουν.
Εγώ λέω πως έχουμε τρελαθεί τελείως αν δώσουμε πάνω από 3% στο κόμμα του κ. Λεβέντη, και πως τα πράγματα με το συγκεκριμένο κόμμα είναι έως και επικίνδυνα, για τον λόγο που θα εξηγήσω παρακάτω.
Λέω ακόμα πως, όση κι αν είναι η απελπισία μας, όσο κι αν έχουν περάσει τα χρόνια και λόγω ηλικίας ο κ. Λεβέντης έχει κάπως κατεβάσει τους τόνους, δεν μπορούμε να ξεχνάμε μερικές ενδεικτικές στιγμές της πορείας του συγκεκριμένου πολιτικού, όπως αυτήν: https://www.youtube.com/watch?v=nFhCRm1bjtY
και αυτήν (δείτε ιδιαίτερα μετά το 50ο δευτερόλεπτο): https://www.youtube.com/watch?v=7B0ptrsoXpQ)
ούτε τόσα άλλα ευτράπελα από τους τηλεοπτικούς μονολόγους του (το YouTube είναι γεμάτο από τέτοια, μπορείτε να βρείτε όσα θέλετε).
Και για να μας θυμίζει ότι δεν έχει αλλάξει, ο κ. Λεβέντης φρόντισε προχθές να δηλώσει πως έχει σχέδιο ώστε να βγάλει την Ελλάδα από το μνημόνιο μέσα σε 2 μήνες. Ποιοι οικονομολόγοι, υπουργοί και πρωθυπουργοί όλης της υφηλίου, που δεν τα καταφέρνουν με την κρίση; Τίποτα δεν ξέρουν αυτοί. Σε δύο μήνες η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα χάρη στον κ. Λεβέντη, που όπως δήλωσε δεν θα καταδεχθεί ούτε να δει τον κ. Τσίπρα, αν κερδίσει τις εκλογές. Θα στείλει απλώς, όπως δήλωσε, μια επιστολή με 9 αιτήματα στον κ. Τσίπρα και θα τον ελέγχει κάθε μήνα για να δει την πρόοδό του (κάπως σαν το σχολείο, με τους ελέγχους τριμήνου μάλλον το σκέφτεται). Αν δεν του αρέσει η πρόοδος του κ. Τσίπρα, θα ρίξει την κυβέρνηση.
Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο Έλληνας, και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι το καταλαβαίνει σήμερα, είναι ότι οι εκλογές δεν είναι χαβαλές. Ψηφίζουμε για μας, για τους γονείς μας και κυρίως για τα παιδιά μας. Το επιχείρημα «έλα μωρέ, οι άλλοι που θέλουν να κυβερνήσουν είναι καλύτεροι από τον Λεβέντη;» δεν στέκει ούτε γι’ αστείο. Βρες έναν καλύτερο, ανάμεσα στους χιλιάδες υποψήφιους όλων των κομμάτων, και στήριξέ τον.
Το ότι ο κ. Λεβέντης «προφήτεψε» κάποια από αυτά που συνέβησαν, δεν ήταν και πολύ δύσκολο. Όταν κάποιος μιλάει ως Κασσάνδρα και προφητεύει δεινά μέρα-νύχτα σε έναν τόπο όπου οι κυβερνώντες κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, ε, κάποια θα τα πετύχει.
Όμως το πιο σημαντικό που αφορά στην Ένωση Κεντρώων, αυτό που αυξάνει τον βαθμό επικινδυνότητας με την ψήφο στο κόμμα αυτό, είναι άλλο. Το κόμμα είναι απολύτως αρχηγικό, προσωποκεντρικό. Όλοι οι ψηφοφόροι γνωρίζουν τον κ. Λεβέντη, ελάχιστοι γνωρίζουν οποιοδήποτε άλλο στέλεχος του κόμματος. Οι εκλογές αυτές γίνονται με λίστα, όχι με σταυρό προτίμησης. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα που ήταν στην Βουλή κατεβάζουν τους υποψήφιούς τους (περίπου) με την σειρά με την οποία εξελέγησαν με σταυρό στις εκλογές του Γενάρη.
Στο κόμμα του κ. Λεβέντη, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, γίνεται χαμός από κόσμο που θέλει να είναι υποψήφιος. Η σειρά με την οποία θα μπουν στα ψηφοδέλτια θα καθοριστεί φυσικά από τον κ. Λεβέντη. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως θα μπουν στην Βουλή και θα επηρεάζουν το μέλλον μας άνθρωποι τους οποίους ελάχιστοι γνωρίζουν και κανείς δεν τους έχει στείλει με τον σταυρό προτίμησής του να μπουν στην Βουλή.
Με άλλα λόγια, ψήφος στην Ένωση Κεντρώων δεν είναι μόνο στήριξη στον αρχηγό της να γίνει βουλευτής, αλλά εξουσιοδότηση εν λευκώ στον κ. Λεβέντη να διορίσει 10-15 βουλευτές στη Βουλή, όποιους γουστάρει εκείνος.
Φαντάζομαι πως θα είναι οι άνθρωποι με τους οποίους θα βγάλει την Ελλάδα από το μνημόνιο μέσα σε δύο μήνες. Τους οποίους τόσα χρόνια επιμελώς μας τους κρύβει, όσο ο ίδιος κάνει τα σόου του στην τηλεόραση.
Αύριο θα μιλήσουμε για την Λαϊκή Ενότητα και τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.

No comments:

Post a Comment