Saturday, July 04, 2015

Εσύ, ο τσατίλας



Επειδή μαθαίνω τις τελευταίες μέρες για αρκετές περιπτώσεις φίλων και γνωστών που τσακώθηκαν γερά για το δημοψήφισμα, ανακεφαλαιώνω:
Αν η κυβέρνηση μας λέει την αλήθεια, σε αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή για την χώρα (οπότε, η στοιχειώδης πατριωτική συνείδηση επιβάλλει να λέει τουλάχιστον τώρα, την ύστατη στιγμή, την αλήθεια), τότε θα έχουμε σύντομα συμφωνία, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αποτελέσματος στο δημοψήφισμα. Αν έρθει «ναι» θα έχουμε (περίπου) την συμφωνία του δημοψηφίσματος. Αν έρθει «όχι», η κυβέρνηση ελπίζει (οι Ευρωπαίοι το διαψεύδουν) ότι θα έχει μια λίγο καλύτερη συμφωνία, όπως π.χ. την δική της, που περιλαμβάνει μέτρα 8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, επιπλέον των μέτρων των Σαμαρά-Βενιζέλου, τα οποία ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ.
Κι εσύ, ο τσατίλας, σκοτώνεσαι με τους φίλους και τους γνωστούς σου, είτε κατά πρόσωπο, είτε με ειρωνείες είτε με βρισιές στο Facebook. Για ένα κάλπικο δημοψήφισμα, επί μιας πρότασης που έχει ήδη αποσυρθεί από τους Ευρωπαίους! Ψηφίζεις 'ναι' ή 'όχι' πάνω σε κάτι που δεν υπάρχει, και λυσσάς γι' αυτό! Μπράβο.
Γιατί τσακώνεσαι όμως στην πραγματικότητα; Επειδή, είτε ‘ναι’ ψηφίζεις είτε ‘όχι’ φοβάσαι ή ελπίζεις, αντίστοιχα, ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα! Ελπίζεις ή φοβάσαι πως όλα αυτά τα κάνει με σχέδιο για να μας βγάλει από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αν έχεις άδικο, άξιζε να χάσεις ανθρώπους από κοντά σου και να γεμίζεις την καρδιά σου με μίσος; Αν έχεις δίκιο, άξιζε να χάσεις ανθρώπους από κοντά σου και να γεμίζεις την καρδιά σου με μίσος;
(βρήκα την παρακάτω ατάκα στο Facebook, την προσφώνηση πάρτε την χαϊδευτικά)



No comments:

Post a Comment