Monday, June 08, 2015

Σπουδαίοι κωμικοί καλλιτέχνες


Τουλάχιστον, εκεί στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να καταρρέουν σε ποσοστά αλλά έχουν χιούμορ. Θα μου πείτε, τώρα, πού το θυμήθηκες κι εσύ το ΠΑΣΟΚ; Όπως όλα δείχνουν, οι ψηφοφόροι κοντεύουν να το ξεχάσουν τελείως.
Το θυμήθηκα όμως, διαβάζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ κατεβάζει πρόταση για καθιέρωση της απλής αναλογικής!
Ποιος; Το ΠΑΣΟΚ! Πού επί δεκαετίες φώναζε για την ανάγκη της ενισχυμένης αναλογικής, για να μπορεί να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση στην χώρα. Και έρχεται τώρα να πει ότι με το σύστημα που το ίδιο υποστήριζε εδώ και 35 χρόνια «διαστρεβλώνεται πλήρως η αρχή της ισοδυναμίας της ψήφου και αναιρείται κάθε ιδέα εκλογικής δικαιοσύνης». Και προχωρούν, οι συντάκτες του κειμένου, χωρίς να κοκκινίζουν, γράφοντας ότι: «ο μετασχηματισμός από το 2012 και μετά του κομματικού συστήματος από δικομματικό σε πολυκομματικό και το χαμηλό ποσοστό του πρώτου κόμματος στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις κατέστησε πλέον το bonus… απρόσφορο για τον σκοπό που θεσπίστηκε, δηλαδή την απόκτηση κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας».
Και από πότε οι νόμοι προσαρμόζονται στα ποσοστά των τελευταίων εκλογών; Ο εκλογικός νόμος πρέπει να έχει έναν στόχο, την κυβερνητική σταθερότητα. Μόνο που το ΠΑΣΟΚ, τώρα που εξανεμίζεται εκλογικά, δεν ενδιαφέρεται για την κυβερνητική σταθερότητα. Ενδιαφέρεται να έχει μερικές έδρες παραπάνω μπας και αναγκαστεί όποιος βγει πρώτος στις επόμενες εκλογές να το πάρει μαζί του αναγκαστικά στην κυβέρνηση.
Κι αν δεν τα καταφέρουν, πάντως, στους στόχους τους δεν πειράζει. Η ελληνική κωμωδία πάντα χρειάζεται μερικούς καινούργιους σεναριογράφους.

No comments:

Post a Comment