Monday, June 29, 2015

Από τα Χανιά, φυσικά, του "προδότη" Ελευθέριου Βενιζέλου




Όπως είναι γνωστό παγκοσμίως, σοβινιστής είναι όποιος πιστεύει ότι ο τόπος του είναι ομορφότερος ή σημαντικότερος από τα Χανιά :))
Ξεκινάω με αυτήν την κατηγορηματική αλήθεια (εντάξει, μισή αλήθεια) για να υπενθυμίσω ότι, επειδή τόσα και τόσα σημαντικά πράγματα συμβαίνουν στα Χανιά, άλλο ένα σημαντικό γεγονός που πολλοί το αγνόησαν συνέβη φέτος, στις 25 Μαρτίου. Την ημέρα που ο κ. Βαρουφάκης, για τον οποίο έγραψα και προχθές εδώ στο blog (http://polyk.blogspot.gr/2015/06/blog-post_27.html) ήρθε ως απεσταλμένος της κυβέρνησης για την παρέλαση, έβγαζε selfies με πολίτες που τον υποδέχτηκαν ως ροκ σταρ, και όταν μια γυναίκα του είπε: «είμαστε μαζί σας», εκείνος απάντησε: «ναι, αλλά να είστε και μετά τη ρήξη, ε;».
Εγώ δεν πιστεύω στα σενάρια συνωμοσίας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκε είχε στόχο να τα σπάσει με την Ευρώπη και να μας πάει στην δραχμή. Αλλά μέσα σε δύο μήνες, ως τις 25 Μαρτίου δηλαδή, είχαν προφανώς καταλάβει οι κυβερνώντες ότι οι Ευρωπαίοι δεν χορεύουν με τα νταούλια που τους παίζει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη. Ότι όλη η υπόλοιπη Ευρώπη, ακόμα και η Κύπρος, ήταν απέναντι σε όσα έλεγε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για άμεση κατάργηση των μνημονίων και για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα αποδεικνύονταν λόγια του αέρα, αφού οι Ευρωπαίοι δεν θα τους έδιναν άλλα λεφτά χωρίς νέα μέτρα. Έτσι, στα τέλη Μαρτίου ο κ. Βαρουφάκης είπε, εδώ στα Χανιά, την αλήθεια γι' αυτό που έβλεπε ότι θα συμβεί. Ρήξη.
Το είπε, βέβαια, στο λάθος μέρος. Το είπε στον τόπο που γέννησε τον μεγαλύτερο Έλληνα πολιτικό στην ιστορία, τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ο οποίος Ελευθέριος Βενιζέλος έζησε ολόκληρη την πολιτική του καριέρα παλεύοντας με νύχια και με δόντια για να κρατήσει την Ελλάδα δίπλα στις τότε μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης, γιατί αισθανόταν πως μόνο εκεί ήταν η θέση της, πως μόνο εκεί μπορούσε να διασφαλίσει η χώρα το μέλλον της. Σε μια Ευρώπη των αρχών του 20ου αιώνα που ήταν πολύ πιο σκοτεινή από την σημερινή (όχι πως η σημερινή δεν έχει τα μεγάλα, πανίσχυρα σκοτάδια της). Βεβαίως, ο Ελευθέριος Βενιζέλος συχνά άκουγε την κατηγορία ότι ήταν προδότης, πράκτορας των ξένων, άνθρωπος που ξεπουλούσε την χώρα και λοιπά.  
Βλέπετε, οι αντιευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ελλάδα δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα συνθήματά τους εδώ και περίπου εκατό χρόνια.

No comments:

Post a Comment