Monday, December 08, 2014

Δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι



Λόγω του καταιγισμού των ειδήσεων, η πιο σημαντική και ανατριχιαστική, κατά τη γνώμη μου, δήλωση της περασμένης εβδομάδας πέρασε πολύ γρήγορα από την επικαιρότητα. Την έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, κ. Αθανασίου, ο οποίος δήλωσε για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων ότι το υπουργείο το εξετάζει, αλλά «πρέπει να εξετασθούν οι συνέπειες από την υιοθέτησή του». Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθος της υποκρισίας αυτής της κυβέρνησης δεν έχει ταβάνι. Όλες οι οικονομικές θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο ελληνικός λαός γίνονται στο όνομα της παραμονής μας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μας λέει η κυβέρνηση ότι πρέπει οπωσδήποτε να τηρούμε «τις συμβατικές μας υποχρεώσεις» προς την Ευρώπη. Μία τέτοια ακριβώς συμβατική υποχρέωση είναι η θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους, ώστε να μπορούν να έχουν την ασφαλιστική κάλυψη και δικαιώματα στην περιουσία του/της συντρόφου τους. Αλλά αυτή την υποχρέωση η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να την τηρήσει, όσα πρόστιμα κι αν τρώμε από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Να πληρώνουμε δηλαδή για τα δάνεια από την ΕΕ, επειδή αυτές τις υποχρεώσεις θέλει η κυβέρνηση να τις τηρήσει, και να πληρώνουμε και για όσες υποχρεώσεις η κυβέρνηση δεν θέλει να τις τηρήσει!!!
Το γιατί δεν θέλει να τις τηρήσει, αυτή η «φιλοευρωπαϊκή» κυβέρνηση το έχω ξαναγράψει, σε παλιότερο ποστ (http://polyk.blogspot.gr/2013/12/blog-post_2.html). Υπάρχει ένας και μόνο λόγος. Τα ψηφαλάκια που της προσφέρουν συγκεκριμένοι μητροπολίτες οι οποίοι αμαυρώνουν με την παρουσία τους την Εκκλησία της Ελλάδας. 
«Να μελετηθούν οι συνέπειες από την υιοθέτησή του»!! Δηλαδή ποιες συνέπειες μπορεί να υπάρχουν, εκτός από το να μην είναι άδικα ξεκρέμαστοι κάποιοι άνθρωποι; Πώς γίνεται ένας άνθρωπος που είναι υπουργός Δικαιοσύνης να ξεστομίζει τέτοιες ατάκες χωρίς ντροπή;
Όμως ο κ. Αθανασίου προχώρησε και σε άλλες δηλώσεις σχετικά με το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών. Όταν τον ρώτησαν για την περίπτωση θεσμοθέτησης του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων (άλλο θέμα από το σύμφωνο συμβίωσης, αυτό), είπε: «Δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι. Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται την φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την υπουργία ο γάμος».
Όποιος έχει δυο δράμια μυαλό, αναρωτιέται: η ομοφυλοφιλία δεν εμφανίζεται (μειοψηφικά, βέβαια, αλλά εμφανίζεται) στην φύση; Εκτός από τους ανθρώπους, δεν εμφανίζεται και σε πολλά είδη ζώων; (αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals)
Όταν κάτι υπάρχει λοιπόν στην φύση, πώς είναι δυνατόν να το χαρακτηρίζει κάποιος ως «μη φυσικό», πώς είναι δυνατόν να ορίζει ως φυσική μόνο την τάση της πλειοψηφίας; Η απάντηση είναι πως είναι δυνατόν, αρκεί αυτός ο κάποιος να είναι ο ορισμός του ρατσιστή. Και στις ΗΠΑ, πριν το 1965, πολλοί πολιτικοί δήλωναν πως δεν το συζητούσαν, πως δεν το διανοούνταν ότι θα μπορούσαν ποτέ οι μαύροι να ψηφίσουν. Δυστυχώς για τον κ. Αθανασίου, ο κόσμος προχωρά με άλματα κατανόησης και αγάπης προς το διαφορετικό. Γι’ αυτό, ήδη δεκαεπτά χώρες έχουν θεσμοθετήσει τον πολιτικό γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων (Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Δανία, Ισλανδία, Αργεντινή, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Νότιος Αφρική, Λουξεμβούργο), ενώ το ίδιο έχουν κάνει και οι περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ.
Πάντως, αφού ο κ. Αθανασίου σέβεται τις παραδόσεις θα πρότεινα να βγάλει ένα διάταγμα που θα απαγορεύει στις γυναίκες να δουλεύουν (παραδοσιακά δεν δούλευαν), ένα δεύτερο που να επιτρέπει στους δασκάλους να σαπίζουν στο ξύλο τα παιδιά στο σχολείο (παραδοσιακά τα έδερναν) και ένα τρίτο που να υποχρεώνει τις γυναίκες μετά την πρώτη νύχτα του γάμου τους να κρεμούν τα σεντόνια για να βλέπει η γειτονιά αν υπάρχει αίμα πάνω τους, αν είχαν διαφυλάξει την παρθενιά τους μέχρι τότε (παραδοσιακά τα κρεμούσαν). Έτσι, για να επανέλθουμε στην Ελλάδα που ο κ. Αθανασίου ονειρεύεται.
Ας κάνω κι εγώ μια δήλωση. Δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να παραμένει στο πόστο του υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας μας.

1 comment:

  1. Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού είναι παγκόσμιο. Κάθε χώρα
    έχει σοφιστεί τον ιδιαίτερο τρόπο της για την αντιμετώπισή του. Στην Κίνα η
    οικογένεια επιτρέπεται να έχει μόνο ένα παιδί, στις Ινδίες πότε δίνουν ένα ραδιοφωνάκι σε γυναίκες για να στειρωθούν και πότε προκαλούν τη στείρωση με τεχνάσματα. Στις Η.Π.Α. επέλεξαν να προωθήσουν την ομοφυλοφιλία και ιδιαίτερα τα δικαιώματα στη διαφορετικότητα. Αυτός ο στόχος προωθείται με πρωτόγνωρη μανία μέσω ΜΜΕκαι προθύμων προσωπικοτήτων. Απώτερος στόχος είναι η εκ θεμελίων ανατροπή των αξιών του πληθυσμού της χώρας τους. Το εγχείρημα ήταν δύσκολο έχοντας υπόψη τον
    ακραίο συντηρητισμό των αμερικάνων. Παρά ταύτα η λυσσαλέα επιδίωξη του στόχου έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο των «συμμάχων και φίλων» των ΗΠΑ, με πρώτη την Ε.Ε. που έχει εκδώσει και
    σχετικό φιρμάνι. Στη Χώρα μας το θέμα κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σχετικό δημοψήφισμα.

    ReplyDelete