Monday, November 10, 2014

Το κόλπο είναι να γελάς



Κάνουμε λάθος όσοι στενοχωριόμαστε, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας κάθε μέρα. Κάνουμε λάθος, και στερούμε την δυνατότητα ενός δυνατού, κακαριστού γέλιου από τους εαυτούς μας.
Ας πούμε, μπορεί να στενοχωρηθήκατε ακούγοντας ότι στην Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας!! της χώρας είπε σε γυναίκα βουλευτή πως "θέλει Κασιδιάρη", πως δηλαδή θέλει ξύλο. Μπορεί να στενοχωρηθήκατε πολύ περισσότερο επειδή η κουβέντα αφορούσε στα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα και η Βουλή ήταν τελείως άδεια - πού να ασχοληθούν τώρα με τόσο ασήμαντα θέματα οι βουλευτές μας; Αλλά αυτός είναι ο λάθος τρόπος για να κοιτάξετε το θέμα.
Το κόλπο είναι να το κοιτάξετε αλλιώς. Ας πούμε, να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο της Καθημερινής, για την ορκομωσία, αρχές Σεπτεμβρίου, του νέου (τότε) υφυπουργού Παιδείας Γ. Στύλιου. "Στύλος νέου πνεύματος" χαρακτηρίζεται ο υφυπουργός. «Αστέρι της νέας γενιάς πολιτικών που φέρνει φρέσκο πνεύμα, απόλυτα ταιριαστό με τις νέες απαιτήσεις της διαδικτυακής εποχής", συνεχίζει το άρθρο. Τώρα, που ξέρετε την συνέχεια και την κατάληξη της θητείας του δυο μήνες αργότερα, δεν γελάτε;
Και πάμε στο φοβερό δίδυμο του υπουργού παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και του υποψήφιου (όπως λένε τα ρεπορτάζ) υπουργού παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη. Μπορεί να στενοχωριέστε ακούγοντας ότι ο μεν κ. Λοβέρδος είχε την "φοβερή" ιδέα να προτείνει να δουλεύουν εθελοντικά!! οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, με αντάλλαγμα κάποια μόρια ώστε να ελπίζουν κάποτε να προσληφθούν, ο δε κ. Κουράκης (που αν θυμάστε είναι ενάντια σε κάθε αξιολόγηση και θεωρεί βασική προτεραιότητα  την κατάργηση των παρελάσεων) δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε εθελοντική προϋπηρεσία. Οπότε αν υποθέσουμε ότι ο κ. Λοβέρδος θα μετατρέψει σε νόμο την καταπληκτική του ιδέα, εκβιάζοντας ουσιαστικά τους εκπαιδευτικούς, ο κ. Κουράκης δηλώνει ότι δεν θα αναγνωρίσει τον νόμο, άρα θα πει στους εκβιασμένους εθελοντές εκπαιδευτικούς ότι είναι και κορόιδα από πάνω. Τι να κάνουν και οι εκπαιδευτικοί, θα μου πείτε, ανάμεσα στην Σκύλα και στην Χάρυβδη; Θα σας πω τι να κάνουν. Να διαβάσουν το παρακάτω ρεπορτάζ για τον κ. Λοβέρδο (http://www.makeleio.gr/?p=200490) και το παρακάτω ποίημα του κ. Κουράκη, από το προσωπικό του site (http://bit.ly/1wKg0qU).
Για να γελάσει λίγο το χειλάκι τους.

1 comment:

  1. Επιτέλους το έπιασες! Blog με Βήτα κεφαλαίο

    ReplyDelete