Monday, May 12, 2014

Ποιους θα ψήφιζα, αν μπορούσα


Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές πλησιάζουν, κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι/περιφερειάρχες μου φαίνονται απωθητικοί με όσα λένε/κάνουν/έχουν κάνει, αλλά αυτό που είναι απολύτως σημαντικό, για μένα, είναι να πιάσει ο τόπος την ευκαιρία. Ποια ευκαιρία; Να εκλέξει άξιους ανθρώπους της γενιάς μου, και στον δήμο και στην περιφέρεια. Υπάρχουν για πρώτη φορά αρκετοί υποψήφιοι σε όλα τα ψηφοδέλτια από την γενιά των ανθρώπων που είναι λίγο πάνω/λίγο κάτω από τα σαράντα, έχουν επιτυχημένη και αξιοπρεπή προσωπική διαδρομή και όρεξη να προσφέρουν. Μερικοί εξ αυτών είναι μάλιστα παλιοί συμμαθητές μου, οπότε γνωρίζω πόσο εντάξει παιδιά ήταν από μικροί, και παραμένουν. Αν εκλεγούν, σίγουρα θα βρουν μεταξύ τους κοινούς τόπους και κώδικες συνεννόησης, ξεπερνώντας τις όποιες διαφορές των ψηφοδελτίων τους (βεβαίως υπάρχουν και μεγαλύτεροι σε ηλικία υποψήφιοι που έχουν προσφέρει).
Δυστυχώς, τα αγαπημένα μας κόμματα που κυβερνούν ή φιλοδοξούν να κυβερνήσουν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) τελικά συνεννοήθηκαν μια χαρά ώστε να μην περάσει ο νόμος που θα έδινε την δυνατότητα να υπάρχει ένα ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για τον υποψήφιο δήμαρχο ή περιφερειάρχη και ένα άλλο, ενιαίο, με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς/περιφερειακούς συμβούλους ανεξαρτήτως ψηφοδελτίου. Έτσι, όσο κι αν το θέλω, δεν θα μπορέσω να ψηφίσω όλους τους υποψήφιους της γενιάς μου που εκτιμώ.
Γι’ αυτό γράφω εδώ τα ονόματα των υποψήφιων που θα ήθελα να στηρίξω προσωπικά – σίγουρα υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι της γενιάς μου και σε άλλα ψηφοδέλτια από αυτά που αναφέρω παρακάτω, αλλά δεν τους γνωρίζω προσωπικά ώστε να έχω άποψη. Αν τυχόν έχετε αποφασίσει να ψηφίσετε τον συνδυασμό με τον οποίο κατεβαίνουν οι υποψήφιοι που εγώ θα ήθελα να ψηφίσω, σας προτείνω να σκεφθείτε σοβαρά να τους «σταυρώσετε» μπας και δούμε κάτι σημαντικά διαφορετικό στο άμεσο μέλλον για τα Χανιά και την Κρήτη.

Δήμος Χανίων:
Χαράλαμπος (Χάρης) Παπαδάκης, υποψήφιος για την δημοτική κοινότητα Χανίων με τον συνδυασμό του Τάσου Βάμβουκα.
Σωτήρης Κάτσουνας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Μανόλη Σκουλάκη.
Πέτρος Χατζησταύρος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Άρη Παπαδογιάννη.

Περιφέρεια Κρήτης:
Βίκυ Κόλλια, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό των Σταύρου Αρναουτάκη-Απόστολου Βουλγαράκη
Μιχάλης Λαγουδάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό των Σεραφείμ Τσόκα-Μανώλη Σταματάκη
Γιάννης Χίνος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό των Μιχάλη Κριτσωτάκη-Γιώργου Αγοραστάκη

1 comment:

  1. Ο Γιάννης Χίνος είναι παιδί μάλαμα και καλός κιθαρίστας ;-) Στηρίζουμε με χίλια!!!
    Α.Μ

    ReplyDelete