Monday, January 04, 2016

Υστερικές Κατίνες

Υστερικές κατίνες ντυμένες με ράσα πάντα υπήρχαν στην ελληνική εκκλησία, σε διάφορα πόστα, από τα πολύ υψηλά ως τα χαμηλότερα. Φυσικά υπάρχουν και φωτισμένοι άνθρωποι, που προβάλλονται πολύ λιγότερο από τις κατίνες.
Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η υστερία των κατίνων δεν είναι καινούργια. Κάποιοι τέτοιοι αναθεμάτισαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ολόκληρη η Ιερά Σύνοδος το 1954 ζήτησε με έγγραφό της την απαγόρευση της κυκλοφορίας των βιβλίων του Καζαντζάκη (δεν φαίνεται να τρελαίνονται για τους Κρητικούς).
Έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς όσα ο διαβόητος ιεροκήρυκας και μετέπειτα μητροπολίτης Καντιώτης είχε γράψει για τον Καζαντζάκη την ημέρα της κηδείας του, λυσσασμένος επειδή o Καζαντζάκης ετάφη κανονικά (αντιγράφω από το http://www.sarantakos.com/fistiki/kaz-anap.html):
«Σήμερα ήταν μια σκοτεινή μέρα του Ελληνικού Έθνους. Ο γλυκύτατος Χριστός ξανασταυρώθηκε από τους αισχρούς αντιπροσώπους της λογοτεχνίας και του κράτους. Ρεζίλια των σκυλιών γίναμε. Η συντέλεια των αιώνων έφτασε! Η πέννα του βρωμερού αντίχριστου ξέσχισε το στήθος του Κυρίου. Βόθρος ρέει από τους ακάθαρτους ποταμούς στις σελίδες του ανήθικου. Σήμερα η Ελλάς κηδεύει με δημόσιον δαπάνη ποιον, τον υβριστή της εκκλησίας μας και ο Υπουργός παιδείας και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κρατώντας με ασέβεια τα διεστραμμένα βιβλία του βλάσφημου αντί του Ευαγγελίου, παίνεψαν τον αισχρό νεκρό. Φρίκη, φρίκη, ούτε ο υπόνομος των Αθηνών δεν θα ανέδιδε τέτοια δυσωδία. Έφτασε η Δευτέρα παρουσία! Θλίψη, θλίψη και το θλιβερότερο ο Μητροπολίτης Ευγένιος, παρόλο που ειδοποιήθηκε αυστηρά από την Ιεραρχία άφησε το βλάστημο να μπει μέσα σε Χριστιανική εκκλησία και παραστεί στην κηδεία του! Εύγε 'Aγιε της Κρήτης Μητροπολίτη Ευγένιε! Η εκκλησία της Κρήτης έδωσε εξετάσεις σήμερα και μηδενίστηκε στη συνείδηση της Ορθοδοξίας! Ντροπή σας, ντροπή σας χυδαιολόγοι της πίστης μας. Να πάτε στις Χάβρες, να πάτε στα τζαμιά αλλά να μην πατήσετε τα πόδια σας σε ιερό ναό της εκκλησίας μας πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, λογοτέχνες και πολιτικοί. Αν ζούσαν σήμερα οι τρεις Ιεράρχες θα σας είχαν αφορέσει όλους σας!».
Όπως είπαμε, δεν φαίνεται να τρελαίνονται για τους Κρητικούς.
Είδαμε και πολύ πρόσφατα κάμποσες κατίνες να κάνουν σόου στα ΜΜΕ με την υστερία τους επειδή δόθηκε στους ομοφυλόφιλους το δικαίωμα να κάνουν ουσιαστικά μια νομική πράξη που θα τους δίνει στοιχειώδη δικαιώματα - να έχουν κοινή περιουσία, να καλύπτει ασφαλιστικά ο ένας τον άλλο αν είναι άνεργος κλπ. Στοιχειώδη πράγματα που έχουν λυθεί σε όλον τον δυτικό κόσμο. Στοιχειώδη πράγματα που οφείλουμε ως κοινωνία να αναγνωρίζουμε σε οποιουσδήποτε δύο ανθρώπους αγαπιούνται και θέλουν να περάσουν την ζωή τους μαζί.  
Φυσικά, οι κατίνες δεν μπορούν να χωρέσουν στο τοσοδούλικο μυαλό τους ότι με όσα κάνουν δημιουργούν την αίσθηση πως η ομοφυλοφιλία είναι κάτι επαναστατικό, αφού το κυνηγάει η εξουσία τόσο πολύ.
Όλα αυτά τα σόου που βλέπουμε να κάνουν διάφοροι ομοφυλόφιλοι, από τις παρελάσεις των γκέι μέχρι τα πρόσφατα σόου εντός και εκτός βουλής όταν ψηφιζόταν το σύμφωνο συμβίωσης, είναι αποτέλεσμα της καταπίεσης χρόνων που υφίστανται και βέβαια της προσπάθειας κάποιων επιδειξιομανών γκέι να εντυπωσιάσουν, σαν να κάνουν κάτι πολύ σημαντικό. Ο μόνος λόγος που δικαιολογούσε την επιδειξιομανία τους ήταν η καταπίεση από το κατιναριό. Τώρα που η καταπίεση σε μεγάλο βαθμό είναι παρελθόν, είναι καιρός να τελειώσουμε με τις επιδείξεις και να πάμε παρακάτω, ε, παιδιά; Προσωπικά, η επιδειξιομανία οποιουδήποτε γκέι με ενδιαφέρει εξίσου με την δήλωση του κ. Σπαλιάρα ότι έχει κοιμηθεί με 4000 γυναίκες. Μπράβο, το βιβλίο Γκίνες σε περιμένει.
Κι εσύ που κάνεις ότι μπορείς για να μάθει η γη κι ο κόσμος ότι είσαι αγόρι και σου αρέσουν τα αγόρια, ή κορίτσι και σου αρέσουν τα κορίτσια, επίτρεψέ μου να σου πω ότι η ομοφυλοφιλία είναι τόσο επαναστατική όσο το να έρθει κάποιος και να σου πει ότι δεν του αρέσει να τρώει ψάρι, αλλά προτιμάει τις φακές. Δεν είναι επαναστατικό να έχεις διαφορετικά γούστα – και δεν με ενδιαφέρουν τα γούστα σου στο κρεβάτι, για τον ίδιο λόγο που δεν με ενδιαφέρουν τα γούστα σου στην διατροφή. Με ενδιαφέρει μόνο τι ποιότητας άνθρωπος είσαι εσύ που έχω απέναντί μου.    
Όπως έχω γράψει, πάντως, και εδώ: http://polyk.blogspot.gr/2013/12/blog-post_2.html
είμαι πολύ ευτυχής που η εκκλησία μας, εδώ στην Κρήτη, είναι ανεξάρτητη από την εκκλησία της Ελλάδος.
Και λυπάμαι, που είδα δίπλα στις Κατίνες να συντάσσονται και άνθρωποι της εκκλησίας της Ελλάδας που δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, άνθρωποι για τους οποίους είχα σεβασμό, όπως π.χ. ο μητροπολίτης Μεσογαίας, ένας άνθρωπος με λαμπρές σπουδές και συχνά με πολύ ενδιαφέροντα και φωτεινό λόγο. Οι δηλώσεις του ότι το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους είναι «ιδιαίτερα προκλητικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και ότι «Κανένα Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν μπορεί να τιμωρήσει την λογική, το ήθος, τον αυτοσεβασμό», ήταν για μένα σοκαριστικές. Δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, αν αυτά δεν συμβαδίζουν με ότι η εκκλησία θεωρεί λογικό! Τα μόνα δικαιώματά σου είναι αυτά που αναγνωρίζουμε εμείς, μας λέει ο μητροπολίτης!  
Δεν είναι βέβαια λίγες οι φορές που σημαντικά μυαλά πέφτουν θύματα του ακραίου φανατισμού που τα καταλαμβάνει και τα θολώνει. Από τον χώρο της λογοτεχνίας, πρόχειρα μπορεί κάποιος να αναφέρει δύο διάσημα παραδείγματα, του Πάουντ και του Σελίν, που παρά το σπουδαίο έργο τους ήταν βαθύτατα ρατσιστές και φασίστες, συντασσόμενοι με τις πιο σκοτεινές δυνάμεις στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.
Απλώς, θα περίμενε κανείς ότι θα υπήρχαν στην ελληνική εκκλησία του 21ου αιώνα και κάποιοι μητροπολίτες που θα στέκονταν δημοσίως απέναντι στο σκοτάδι. Που θα θυμόντουσαν ότι βρίσκονται στη θέση τους για να κηρύττουν μόνο την αγάπη, και θα έβγαιναν μπροστά για να αντιτεθούν στους υπόλοιπους.
Δεν πειράζει, η αγάπη τελικά, βήμα-βήμα, όσος καιρός κι αν χρειαστεί, θα έρθει.  

No comments:

Post a Comment