Wednesday, July 01, 2015

Μια θερμή παράκληση

Θέλω να παρακαλέσω θερμά για κάτι. Δεν με νοιάζει τι θα ψηφίσετε στο δημοψήφισμα, αν είστε φανατικοί του ΟΧΙ ή του ΝΑΙ, αν μισείτε την Ευρώπη και θέλετε να μείνουμε μόνοι μας στα Βαλκάνια ή αν λατρεύετε την Ευρώπη όπως κι αν είναι, χωρίς όρους. Θέλω να παρακαλέσω μόνο για το παρακάτω:
Όσοι είδατε σήμερα το επεισόδιο με τον κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο και την κυρία Ραχήλ Μακρή στον ΑΝΤ1, που του επιτέθηκε «για την οικογένειά του, που έχει λεφτά στο εξωτερικό» επειδή είναι σύντροφος της κόρης της Ντόρας Μπακογιάννη. Όσοι τον ακούσατε να της λέει: «ξέρεις την οικογένειά μου; Μιλάς για τον πατέρα μου, που έχει πεθάνει;» και ακούσατε εκείνη να του λέει, για τον νεκρό πατέρα του, «εντάξει, μην παίζεις και θέατρο και κλαις κιόλας». Όσοι τα ακούσατε και τα είδατε όλα αυτά, και γουστάρατε την Ραχήλ που «τα έχωσε» μάγκικα, όπως εκείνη ξέρει, σας παρακαλώ, άμεσα, χωρίς να το σκεφτείτε δεύτερη φορά, να με σβήσετε από φίλο στο FB. Ακόμα καλύτερα, αν ζείτε στα Χανιά, να μην μου μιλάτε καν στον δρόμο. Θα το εκτιμήσω πολύ. Ευχαριστώ.

12 comments:

  1. Δεν μπορούσα να σας χαριστώ με αυτό...

    Είστε φανατικός... Δεν σέβεστε πραγματικά τίποτα και κανέναν...
    Ακούσατε χαρακτηρισμούς από τη μία μεριά και ακούσατε χαρακτηρισμούς από την άλλη... Είστε από αυτούς που σε αυτό το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=a_dAzxlZxgM παίρνουν τη θέση του Γκλέτσου. Ξέρετε τι έκανε ο Γκλέτσος και ο κάθε Γκλέτσος; Επιτέθηκε ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ σε έναν άνθρωπο για τα κιλά του. Στηρίζετε κάτι τέτοιο; ΝΑΙ το στηρίζετε. Ναι το στηρίζετε, λέτε σε όλα ναι.
    Θα έπρεπε να ντρέπεστε που υποστηρίζετε και αφήνετε αιχμές για έναν διάλογο που μέχρι και ο πιο ΧΑΖΟΣ βλέπει ποιος έχει ένδεια επιχειρημάτων. Ποιος αρχίζει να βρίζει δίχως να συζητά. Ποιος έχασε την ψυχραιμία του.
    Λοιπόν κ. Κουτσάκη, όλες αυτές τις μέρες παρά την τρομοκρατία που ζούμε και τρώμε στη ΜΑΠΑ καθημερινά από όλους και από όλα οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ δείχνουν ποιοι είναι. Χθες βλέπαμε τον ΗΛΙΘΙΟ Άδωνι Γεωργιάδη να επιτείθεται στον κ. Φίλη με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και αυτό να μην λέει κουβέντα. Και δεν έλεγε κουβέντα ΟΧΙ επειδή δε μπορεί. Πολιτικά και σε μία πολιτισμένη συζήτηση μπορεί να τον ξεφτυλίσει. Δεν νοείται να μιλά για τις εξελίξεις των τελευταίων πέντε μηνών ο άνθρωπος που είναι το ΤΣΙΡΑΚΙ κάθε πρωθυπουργού. Δεν νοείται να μιλά ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ της ελλάδας(με μικρό "ε").
    Και πάμε στο δια ταύτα.
    Πείτε μας ξεκάθαρα την άποψη σας.
    Είστε ΥΠΕΡ του ΝΑΙ προφανώς. Έχετε ιδέα τι σημαίνει το ΝΑΙ;
    Έχετε τη στοιχειώδη σκέψη να καταλάβετε τι σημαίνει ναι;;;
    έλληνα(με μικρό "3") στον πάτο. Να πάτε να το πείτε σε όλους τους ανέργους αυτό. Ελάτε να το πείτε σ εμένα που φέτος κάνω τις σπουδές μου από απόσταση γιατί οι μισθοί των γονιών μου όλα αυτά τα 5.5 χρόνια μειώθηκαν κατά 58%. 58% ξέρετε τι σημαίνει;;;
    Αυτοί που θα ψηφίσετε ναι είστε είτε βολεμένοι(βλέπε συναδέλφους σας που λυσσάνε για τον ναι), είστε είτε ψευτοβολεμένοι(άλλοι βλάκες απο κει) ή ΦΟΒΑΣΤΕ.
    Αυτοί είστε. Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται κύριε Κουτσάκη.
    Τόση τρομοκρατία από τα μέσα για να αποφασίσει ο έλληνας ανεπηρέαστα. Τόση τρομοκρατία γιατί;;;; Ποιος φοβάται το ΟΧΙ;; Εγώ ή εσείς και το σύστημα που στηρίζετε τόσα χρόνια;
    Σας έχω ακούσει να μιλάτε για ελλείψεις στο Πολυτεχνείο. Ε λοιπόν αν βγει ναι θα χαρώ πολύ να σας ξανακούσω να μιλάτε για ελλείψεις. Θα είμαι εκεί, μπροστά σας να απαντήσω. Αλλά όχι με την ευγενική γλώσσα και το ευγενικό πνεύμα που με διακατέχει. Θα απαντήσω με τον τρόπο και τις λέξεις που αξίζει σε βολεμένους, ψευτοβολεμένους και τρομοκρατημένους.
    Δεν έχω λεφτά και ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ. Δεν θα βρω δουλειά και ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ. Θα ψηφίσω ΟΧΙ και ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ. Βλέπω τα κανάλια κι ακούω τον κάθε θιγμένο Παπαδόπουλο και ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ.
    ΦΟΒΑΜΑΙ όμως που κάποτε σας εκτίμησα ως άνθρωπο(ως καθηγητή σας εκτιμούσα και δεν θα σταματήσω να σας εκτιμώ).
    Αλλά απαντήστε μου σε κάτι.
    Τόσα χρόνια με τις κυβερνήσεις που ΕΣΕΙΣ στηρίζετε τώρα και ακολουθώντας κατά γράμμα τις επιταγές και τις εντολές των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, είδατε κάποια πρόοδο πουθενά;; Μη μου πείτε κι εσείς "μα ναι δεν έκλεισαν οι τράπεζες", θα το θεωρήσω εντελώς ηλίθιο. Πείτε μου έναν τομέα που είδαμε πρόοδο. Μην μου πείτε ότι η κατάσταση αυτή ήρθε για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και του κάθε Τσίπρα τους τελευταίους 5 μήνες.

    Σας το λέω με πλήρη επίγνωση και αλήθεια.
    Αν την επομένη του δημοψηφίσματος βγει ΝΑΙ, τότε πράγματι θα χαρώ και θα αδιαφορήσω για τον ερχομό των πιο βάναυσων μέτρων που έχουμε δει. Αλλά ναι εσείς δεν επηρεάζεστε.. Θα πάτε σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Εγώ που δε θα μπορέσω να πάω όμως, τι θα κάνω;;
    Θα κάτσω να φάω το αγγούρι που ΕΣΕΙΣ και κάποιοι ανίδεοι ψηφίσατε για μένα. Εσάς λέω Πασοκονεοδημοκράτες...

    Ευχαριστώ για το μέλλον που μου ετοιμάσατε...

    Δείτε κι αυτό.
    http://www.protothema.gr/politics/article/118200/ti-apanta-o-kathhghths-p-stayroylakhs-ston-v-digalakh-/

    ReplyDelete
  2. Α και κύριε Κουτσάκη αηδιάστε λίγο με τον κ. Φίλη.
    Τον τρόπο θα τον βρείτε εσείς. Εδώ λογικά θα ταυτίζεστε με τον Γκλέτσο που αναφέρεται σε ένα 400 κιλών βόδι...
    Καλά τα λες Απόστολε! Καλά τα λες...

    https://www.youtube.com/watch?v=a_dAzxlZxgM

    ReplyDelete
  3. Τι να πρωτοαπαντήσω εδώ... Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος αλλά να τα καλύψω όλα.
    1. Δεν έχω την απαίτηση να παρακολουθείτε το blog μου, προφανώς. Αλλά αν είναι να μου επιτεθείτε, μέσα στον θυμό που φανερά έχετε, καλό θα είναι πριν μου επιτεθείτε να έχετε ρίξει μια ματιά στο τι έγραφα τα προηγούμενα χρόνια. Τα κείμενά μου, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, "έκραζαν" τους Πασοκονεοδημοκράτες στους οποίους αναφέρεστε. Έχω γράψει μάλιστα ότι χάρηκα που έφυγαν επιτέλους από την εξουσία. Εσείς μου γράφετε ότι τους στηρίζω. Σας παρακαλώ ξαναδιαβάστε τα κείμενα στο blog μου, αν βρείτε τον χρόνο.
    2. Την χώρα δεν την έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην άθλια κατάσταση που βρισκόταν τον Ιανουάριο του 2015. Την έφεραν οι τραγικές προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο λόγος που εκλέγονταν, ήταν ο ίδιος για τον οποίο εκλέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είπαν ψέματα στον λαό, ο λαός γουστάρει να ακούει ψέματα, τις ψήφιζε. Όπως ψήφισε τώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πει άπειρα ψέματα για να βγει.
    3. Εγώ μίλησα για συγκεκριμένο βίντεο, όπου ειρωνεύεται η κυρία Μακρή έναν άνθρωπο που μιλάει για τον νεκρό πατέρα του. Ο λόγος που η κυρία Μακρή (και εσείς, μάλλον) τον αντιπαθείτε είναι επειδή συζεί με το παιδί ενός πολιτικού που αντιπαθείτε. Αν πιστεύετε ότι είστε σωστός, με αυτό που λέτε, δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Αν πιστεύετε ότι αυτός που βρίζει, όταν του προσβάλλουν την οικογένειά του και τα αισθήματά του για τον νεκρό πατέρα του έχει άδικο, μας χωρίζει χάος απόψεων.
    4. Αυτό που είπε ο κ. Γκλέτσος είναι απαράδεκτο. Αν εσείς θέλετε να πιστεύετε ότι το επικροτώ, πάλι δεν έχω να πω κάτι.
    5. Εγώ, προσωπικά, δεν έχω ψηφίσει ποτέ κάποιο κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα (ψηφίζω από το 1992). Αν υποθέσουμε ότι λέτε αλήθεια ότι εκτιμάτε την δουλειά μου, και με δεδομένο ότι δεν ψήφισα κάποιο από τα κόμματα που κυβέρνησαν, τι νόημα έχει αυτό που λέτε: "ευχαριστώ για το μέλλον που μου ετοιμάσατε;"
    6. Το link που μου στείλατε δεν κατάλαβα γιατί το στείλατε.
    7. Το τι θα ψηφίσω στο δημοψήφισμα δεν το ανακοινώνω. Έχω εξηγήσει ότι το ερώτημα, έτσι όπως έχει τεθεί, είναι κάλπικο, συμφωνώ με το ΚΚΕ σε αυτό, όπως έγραψα σε προηγούμενο post.
    8. Το "όχ"ι σας είναι φανερό ότι είναι προϊόν θυμού. Δίκαιου θυμού απέναντι στην πραγματικότητα που ζείτε, όπως την περιγράφετε. Το "ναι" είναι βέβαιο ότι δεν θα βελτιώσει την πραγματικότητα, και πιθανότατο, κατά την γνώμη μου, ότι θα την χειροτερέψει. Το "όχι" είναι πολύ πιθανό ότι θα οδηγήσει σε ολοκληρωτική καταστροφή πολύ μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού από αυτό που ήδη ζει μια φριχτή πραγματικότητα. Αν δείτε, έχω γράψει σχετικά ένα προηγούμενο post, με τίτλο: "Χωρίς ευτυχισμένο τέλος".
    9. Το "εγώ που δεν θα μπορέσω να πάω στο εξωτερικό", όπως γράφετε, δεν είναι δίκαιο απέναντι στον εαυτό σας. Κάντε τα αδύνατα δυνατά για να πάρετε τέτοιους βαθμούς (έστω και στον τομέα που έχετε επιλέξει για διπλωματική μονάχα) ώστε να φύγετε, αν το θέλετε, για μεταπτυχιακό με υποτροφία στο εξωτερικό.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, να μου γράψετε (όλο αυτό το κατεβατό!) και αν θέλετε να τα πούμε και από κοντά, θα χαρώ να έρθετε στο γραφείο μου να συζητήσουμε.

    ReplyDelete
  4. Δεν είχα δει το βίντεο πριν το ποστ σας. Μόλις το είδα. Μερικά απ' αυτά που απάντησε ο κος Παπαδόπουλος: νούμερο, ξεφτιλισμένη, φασίστρια, σούργελο, πολιτικό σκουπίδι, σκουπίδι, κάθαρμα. [sic]

    ReplyDelete
  5. Αυτό λέω. Ότι δηλαδή με δεδομένο ότι τον εγκαλεί για τα "χρήματα της οικογένειάς του", αναφερόμενη στα χρήματα του νέου συζύγου της πεθεράς του! Με δεδομένο επίσης ότι τον ειρωνεύεται για τα αισθήματά του για τον νεκρό πατέρα του, και του λέει και να πάει "να φάει τα λεφτά της οικογένειάς του", δηλαδή τα λεφτά της γυναίκας του, η αντίδρασή του μου φαίνεται απολύτως φυσιολογική. Αντιθέτως, η αντίδραση του δημοσιογράφου/παρουσιαστή της εκπομπής που με σκυμμένο το κεφάλι και με υπομειδίαμα αφήνει να εξελίσσεται όλο αυτό δεν είναι καθόλου φυσιολογική.

    ReplyDelete
  6. Δεν έχω σε καμία εκτίμιση την κα Μακρή. Την θεωρώ "γελοία" όσο βαρύς και αν είναι ο χαρακτηρισμός.όμως από όλα αυτό τον οχετό που έχουμε ακούσει και δει στην τηλεόραση τόσο καιρό, αυτό σε πείραξε; Νομίζω ότι μπορείς να καταλάβεις ότι δεν είχε σκοπό (όσο απαράδεκτη και αν είναι) να πει για τον νεκρό πατέρα του αλλα ήθελε να τονίσει ότι έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω. έτσι τουλάχιστον κατάλαβα εγώ....και μετά αρχίζει ο οχετός νούμερο δυο βρίσκοντας ευκαιρία ο Παπαδοπουλος, γιατί ξεκάθαρα δεν αναφέρθηκε στον πατέρα του ούτε άφησε προσωπικές υπόνοιες συγκεκριμένα γι' αυτόν....οσο για το δημοψήφισμα είναι μεγάλη η κουβεντα και μακάρι να βρεθουμε κάποια στιγμή από κοντά να τα πουμε γιατί δεν γίνεται από ποσταρίσματα.... Α.Μ

    ReplyDelete
  7. Γεια σου, Αντρέα. Κι εγώ ελπίζω να βρεθούμε να τα πούμε. Όπως έγραψα και παραπάνω, απαντώντας σε άλλο post, τι σημαίνει "τα λεφτά τους;". Δηλαδή γνωρίζεις κάποιαν, κάνετε σύμφωνο συμβίωσης και ένα παιδί, και φέρεις ευθύνη για τα λεφτά του νέου συζύγου της πεθεράς σου; Τι είδος ευθύνης είναι αυτό, και μέχρι ποιου βαθμού συγγένειας φτάνει; Αν είναι, να ξέρουμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (και Χρυσής Αυγής, που έχουν γίνει κολλητάρια με την νέα πρόεδρο της Βουλής) θα πρέπει να ζητάει όποιος ερωτεύεται οικογενειακό πόθεν έσχες από αυτόν που γουστάρει, για να ξέρει μήπως στο μέλλον του φορτώσουν ευθύνες για κανέναν δεύτερο ξάδερφο του έρωτά του. Όσο για τον πατέρα του Παπαδόπουλου, της λέει "ξέρεις την οικογένειά μου; ο πατέρας μου έχει πεθάνει", εννοώντας ότι οικογένειά του θεωρεί εκείνην στην οποία μεγάλωσε, και αυτήν τον ειρωνεύεται και του λέει να μην παίζει θέατρο. Νιώθω τον τελευταίο καιρό ότι καθημερινά εκφασίζεται η χώρα και περισσότερο, και ότι υπάρχουν ακραίες δυνάμεις σε όλα τα κόμματα που το προωθούν αυτό πολύ δυνατά.

    ReplyDelete
  8. Η Χρυσή Αυγή κολλητάρια με την Κωνσταντοπούλου...
    Το ακούσαμε κι αυτό....
    Λοιπόν κ. Κουτσάκη, την επίκληση στο συναίσθημα την γνωρίζετε πολύ καλά λόγω της ιδιότητας σας(συγγραφέας) και την χρησιμοποιείτε για πολλοστή φορά.
    Δεν αναφέρθηκε σε κανένα σημείο του βίντεο στον νεκρό πατέρα του.
    Κάνω μία παρένθεση. Για εσάς ο πατέρας του είναι νεκρός, αλλά οι δεκάδες χιλιάδες αυτοκτονίες δεν είναι τίποτα. Ντροπή...
    Απορώ που είδατε να προσβάλλει η Μακρή την οικογένεια του Παπαδόπουλου.

    Παρακουλοθώ αρκετό καιρό το blog σας και βλέπω πολύ καλά τα μηνύματα που προσπαθείτε ανεπιτυχώς να περάσετε. Και ομολογώ ότι μου κάνει εντύπωση πώς γίνεται εσείς και άλλοι καθηγητές να ωρύονται για το πολιτικό ενδιαφέρον των φοιτητών του ΠΚ και ταυτοχρόνως να κάνετε χειρότερη προπαγάνδα κι από τον Σαμαρά. Ο καθένας παίζει το ρόλο του κ. Κουτσάκη. Φανερά ή κρυφά παίζει το ρόλο του.

    Λέτε ότι αυτό που είπε ο Γκλέτσος είναι απαράδεκτο, αλλά ένα άρθρο δεν γράψατε, ούτε ασχοληθήκατε με αυτό. Σας υπενθυμίζω τι έγραψα και πριν. "Ο καθένας παίζει το ρόλο του, φανερά ή κρυφά". Δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός ότι δεν ασχοληθήκατε με το βίντεο του ΗΛΙΘΙΟΥ γκλέτσου.

    Ποιος ευθύνεται για το μέλλον μου κ. Κουτσάκη;
    Μήπως η γενιά των καθηγητών και των γονιών μου; Μήπως εσείς που από το 1992 ψηφίζετε τα λάθος άτομα; Μήπως εσείς και άλλοι καθηγητές του ΠΚ που βρίκατε τον παράδεισο στο κόμμα ενός δημοσιοκάφρου που ξαφνικά ενδιαφέρθηκε να κατέβει στην πολιτική; Ενός δημοσιοκάφρου που το έπαιζε αριστερός για να πάρει ποσοστό της Αριστεράς και τώρα δείχνει το κανονικό του πρόσωπο και ρόλο;
    Υπενθυμίζω, "Ο καθένας παίζει το ρόλο του κρυφά ή φανερά".
    Μήπως ο κ. Θεοδωράκης φανερώθηκε;

    Το link σας το έστειλα για να σχολιάσετε τα σκάνδαλα του ΠΚ...
    Αλλά μάλλον αυτό δε σας ενδιαφέρει...

    Το όχι μου δεν είναι προϊόν θυμού κ. Κουτσάκη.
    Είναι προϊόν σκέψης και πάλης με τον εαυτό μου. Σκεφτείτε τι θα γίνει με το Ναι. Μέτρα, μέτρα, μέτρα, εξαθλίωση, συνήθεια, μέτρα, μέτρα, μέτρα, εξαθλίωση, συνήθεια, ΘΑΝΑΤΟΣ.

    Κ. Κουτσάκη ευχαριστώ για τις συμβουλές και το ψυχολογικό boost αλλά σας διαβεβαιώ ότι είμαι ικανός για όλα και έχω τεράστια εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα αδιαφορίσω απέναντι σε μία κοινωνία που εξαθλιώνεται. Δεν θα αδιαφορίσω που οι γονείς μου θα πάρουν μία σύνταξη της πλάκας. Δεν θα αδιαφορήσω που 50 φοιτητές έχουν εγκαταλείψει το ΠΚ λόγω οικονομικής ανεπάρκειας. Δεν θα αδιαφορίσω που το πολιτικό σύστημα των τελευταίων 35 χρόνων,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 5 ΜΗΝΩΝ, κάνει τη ζωή μου πιο δύσκολη. Είμαι έτοιμος να αντέξω καταστάσεις δύσκολες. Εγώ μπορώ, θα βρω την άκρη μου. Οι γονείς μου όμως με μία σύνταξη της πλάκας δεν μπορούν κ. Κουτσάκη.
    Αν κοιτούσα το συμφέρον μου θα έλεγα "Ναι θα ψηφίσω ρε μάγκες. Εγώ σε 1 χρόνο θα πάρω το πτυχίο μου, θα σας πω καλό κουράγιο, καλή πείνα κι άντε γεια". Θα στέλνω και όσα χρήματα μπορώ στους δικούς μου να κάνουν μια χαρά ζωή. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ. Δεν με νοιάζει το ΕΓΩ, με νοιάζει το ΕΜΕΙΣ.
    Αυτό αδυνατείτε να καταλάβετε κ. Κουτσάκη.

    Απαντήστε μου τι θα γίνει αν ψηφίσουμε Ναι.
    Πείτε μου τι πρέπει να περιμένω εγώ.
    Σταματήστε την τρομοκρατία κ. Κουτσάκη.

    Υ.γ:
    Επειδή δεν βλέπω μόνο τα δικά σας posts αλλά και άλλων καθηγητών.
    Απαντήστε μου επίσης αν το ΠΚ πέρσι έκλεισε για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας ή όχι. Γιατί θα μας τρελάνουν αυτοί οι αξιόλογοι και επιτυχημένοι στον τομέα τους άνθρωποι.

    ReplyDelete
  9. "O καθένας παίζει φανερά ή κρυφά τον ρόλο του". Τι να σας πω. Με ανακαλύψατε. Έχετε δίκιο. Είμαι ένα κρυφό όργανο του συστήματος. Κάνω προπαγάνδα επειδή από κάπου τα παίρνω. Ή επειδή είμαι βολεμένος, ή ψευτοβολεμένος, όπως γράψατε. Ή επειδή φοβάμαι. Βέβαια, αν τα παίρνω, ή είμαι βολεμένος, ή φοβάμαι, θα μείνω στην Ελλάδα για να συνεχίσω να τα παίρνω ή να βολεύομαι - δεν έχει νόημα να τα κάνω όλα αυτά αν φύγω, ούτε έχει νόημα να φοβάμαι αν φύγω. Εσείς ο ίδιος όμως, στο προηγούμενο σχόλιό σας, λέτε ότι θα φύγω στο εξωτερικό. Άρα, γιατί κάνω προπαγάνδα αφού θα φύγω; Μήπως θα συνεχίσουν να με πληρώνουν και εκεί; Έχω τέτοιες τρελές "άκρες" με το σύστημα; Ποιοι είναι οι σκοτεινοί εγκέφαλοι που κρύβονται πίσω μου; Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή, μ' αυτά που γράφετε, τα οποία δεν έχουν καν λογική ροή, απλώς παίρνετε φόρα και λέτε "θα του χώσω τώρα, για να μάθει να διαφωνεί μαζί μου".
    Να ρωτήσω κάτι: γιατί εσείς πιστεύετε ότι νοιάζεστε για την σύνταξη των γονιών σας περισσότερο απ' ότι εγώ για την σύνταξη των δικών μου γονιών; Και κάτι ακόμα: με το 'όχι', πόση σύνταξη και πόσο μισθό εκτιμάτε ότι θα παίρνουν οι γονείς σας; Έτσι, για να καταλάβω τι σκέφτεστε.
    Και όχι, δεν σας νοιάζει το "εμείς". Σας νοιάζει ένα συγκεκριμένο "εμείς", των ανθρώπων που έχουν συντριβεί από την κρίση, και είναι πολλοί αυτοί και είναι άδικο που έχουν συντριβεί γιατί κατά κανόνα συντρίβονται οι πιο αδύναμοι. Δεν σας νοιάζει όμως το μεγάλο "εμείς", που συμπεριλαμβάνει και τους δεκάδες (εκατοντάδες;) χιλιάδες ανθρώπους που θα προστεθούν στους παραπάνω, μόλις κλείσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, μόλις αρχίσουν οι μαζικές απολύσεις αν βγει "όχι" στο δημοψήφισμα.
    Βεβαίως, το "ναι" είναι μια τραγική επιλογή, μια επιλογή που θα οδηγήσει σε περαιτέρω απώλεια ΑΕΠ, σε επιπλέον έμμεσες μειώσεις μισθών μέσω φόρων, σε επιπλέον απώλειες θέσεων εργασίας και σε απόλυτο έλεγχο της χώρας από τους δανειστές. Γι' αυτό εγώ δεν λέω σε κανέναν τι πρέπει να ψηφίσει, ανάμεσα σε δύο καταστροφικές επιλογές. Αλλά το "ναι" είναι "ναι" σε μια άθλια πρόταση που λόγω ατέλειωτων ψεμάτων που δεν μπορούσε να πάρει πίσω έφερε η κυβέρνηση να την ψηφίσουμε - είναι ένα 'ναι' σε μια πρόταση φτιαγμένη ώστε να σε αναγκάζει να πεις 'όχι' επειδή είναι εξωφρενική. Μήπως σας αρέσει η πρόταση της κυβέρνησης για μέτρα 8 δις ΕΠΙΠΛΕΟΝ των μέτρων Σαμαρά-Βενιζέλου, που δεν τα καταργεί; Το πρόβλημά σας είναι η διαφορά ανάμεσα στα 8 δις της κυβέρνησης και στα 9, π.χ. που ζητούν οι δανειστές;
    Η αλήθεια, λοιπόν, για να επανέλθω, είναι ότι αυτό που λέτε είναι: "αφού έχουν καταστραφεί Χ άνθρωποι, να καταστραφούν και οι υπόλοιποι για να ξεκινήσουμε όλοι από το τίποτα". Όλοι πλην των πλούσιων, βέβαια, αυτοί δεν καταστρέφονται ποτέ, για την ακρίβεια με την δραχμή θα γίνουν πάμπλουτοι αφού έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Αυτό λέτε - εκτός αν πιστεύετε ότι θα πάμε στην δραχμή και θα ευημερούμε. Ο κ. Λαπαβίτσας, βασικός θεωρητικός του ΣΥΡΙΖΑ για την δραχμή, μιλάει για δελτία τροφίμων και καυσίμων για "κάποιο χρονικό διάστημα" που δεν ξέρει πόσο θα είναι, μόλις πάμε στην δραχμή. Αυτός το λέει, δεν το λέω εγώ. Αν οι τράπεζες καταρρεύσουν, οι ελληνικές επιχειρήσεις τελειώνουν - οι ίδιες οι επιχειρήσεις το ξέρουν, μιλήστε με ανθρώπους γύρω σας να δείτε τι θα σας πουν, αν γνωρίζετε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες. Από πότε είναι τρομοκρατία το να λες την αλήθεια; Εσείς βέβαια, μπορεί να πιστεύετε, όπως αρκετοί άνθρωποι στην αριστερά, ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι κάτι σατανικό - πρέπει να ζούμε όλοι μόνο από το καλό κράτος, που θα ορίζει πλήρως τις ζωές μας, κι εμείς θα είμαστε ευτυχισμένοι μέσα στην ισότητά μας (ισότητα στο μηδέν). Το ότι το μοντέλο αυτό απέτυχε οικτρά παντού στον κόσμο και δημιούργησε αδιανόητη δυστυχία και καταπίεση, φαντάζομαι δεν σας προβληματίζει.

    ReplyDelete
  10. "Ψηφίζω από το 1992 τα λάθος άτομα", γράφετε. Γιατί; Ξέρετε ποιους ψηφίζω από το 1992; Επίκληση στο συναίσθημα ποιος κάνει, εγώ ή εσείς που για να υπερασπιστείτε την κυρία Μακρή μιλάτε για τις αυτοκτονίες; Τι σχέση έχουν οι αυτοκτονίες με την συγκεκριμένη συζήτηση στο βίντεο; Λόγω των αυτοκτονιών, μήπως, η κυρία Μακρή προσβάλλει το συναίσθημα του συνομιλητή της για τον πατέρα του; Επίσης, το τι posts κάνει ο κάθε καθηγητής και οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος είναι δικαίωμά του να το κάνει. Εσείς προφανώς πιστεύετε ότι εγώ γνωρίζω τι ποστάρουν οι υπόλοιποι ή είμαστε συνεννοημένοι κατά κάποιον τρόπο, σε αυτή την τεράστια συνωμοσία των ανθρώπων του βρωμερού συστήματος - εδώ πιστεύετε ότι "παίζω τον ρόλο μου κρυφά". Περίπτωση να μην έχω ιδέα τι γράφουν οι υπόλοιποι, εκτός από 2-3 που έχουμε σύνδεση στο FB, παίζει στο μυαλό σας, ή μπα;
    Είναι πολύ προσβλητικά αυτά που λέτε, και δείχνουν ότι βλέπετε φαντάσματα γύρω σας - κάτι που η ελληνική αριστερά κάνει εδώ και δεκαετίες, γι' αυτό είναι σ' αυτά τα χάλια και γι' αυτό έριξε την χώρα σε ναυάγιο, αντί να κυβερνάει εδώ και χρόνια με άνεση, να κερδίζει χαλαρά απέναντι στους άθλιους (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) που είχε ως αντιπάλους. Το ότι ψάχνετε για εχθρούς, ότι δεν δέχεστε ότι μπορεί κάποιος χωρίς σκοτεινό κίνητρο να έχει διαφορετική άποψη από σας είναι πολύ κακό για άνθρωπο της ηλικίας σας. Φυσικά, δεν φταίτε κυρίως εσείς. Νοιάζεστε τουλάχιστον για κάποιο "εμείς", κι ας μην είναι το μεγάλο "εμείς". Είναι καλύτερο από το νοιαζόσασταν μόνο για τον εαυτό σας και 2-3 δικούς σας, όπως κάνουν οι περισσότεροι Έλληνες εδώ και δεκαετίες και είδατε πού φτάσαμε. Αλλά δυστυχώς, με το να νοιάζεστε για περισσότερους ανθρώπους απ' ότι νοιάζεται ο εγωίσταρος μέσος Έλληνας δίπλα σας, νιώθετε ηθικά ανώτερος. Και αυτό σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτομάτως, αφού είστε ηθικά ανώτερος, έχετε δίκιο και στα θεωρητικά σας "πιστεύω". Και επειδή είστε και νέος, αυτό σημαίνει με τη σειρά του ότι έχετε ανακαλύψει την αλήθεια. Άρα, οι υπόλοιποι που δεν συμφωνούν μαζί σας είναι εχθροί σας - κι αν έχουν πετύχει 5 πράγματα στη ζωή τους, όπως π.χ. οι καθηγητές, αυτό σημαίνει πως τα πέτυχαν επειδή ξεπουλήθηκαν (περίπτωση να τα πέτυχαν επειδή δούλεψαν πολύ σκληρά, χωρίς πλάτες, παίζει, ή μπα;). Εγώ λοιπόν δεν είμαι εχθρός σας, και διεκδικώ μόνο το δικαίωμα να γράφω την αλήθεια μου στο blog μου. Αν πιστεύετε στ' αλήθεια ότι είμαι πουλημένος, γιατί με διαβάζετε; Εκτός αν με διαβάζετε για να μπείτε στα σχόλια και να αποκαλύψετε τον σκοτεινό μου ρόλο. Α, και αφού ασκώ τρομοκρατία γράφοντας ενάντια στην στάση της κυβέρνησης τώρα, όταν έγραφα ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ, το 2013 και το 2014, τι συμφέροντα εξυπηρετούσα; Το ότι εξακολουθώ να γράφω ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ, τι συμφέροντα εξυπηρετεί;

    ReplyDelete
  11. Επίσης, να μην το ξεχάσω: το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, μέχρι και το 2009, έπαιρναν το 85-90% των ψηφοφόρων. Του ελληνικού λαού, που τώρα σιχαίνεται τα κόμματα αυτά και τους βουλευτές τους. Φέρει ευθύνη ο λαός, ιδιαίτερα για τα πρόσωπα που εξέλεγε ξανά και ξανά, ή φύτρωναν αυτοί στην Βουλή από μόνοι τους; Αν φέρει ευθύνη ο Έλληνας, αν εξέλεγε εν γνώσει του τους λάθους ανθρώπους για να απολαμβάνει τα δανεικά φράγκα που του έδιναν και να του κάνουν τα ρουσφέτια που ήθελε, είναι έκπληξη ότι φτάσαμε ως εδώ;
    Το ότι δεν σχολίασα τον Γκλέτσο, λέτε πως δείχνει κι αυτό ότι παίζω κρυφά τον ρόλο μου. Εδώ πλέον είστε σαν την διαφήμιση, που έλεγε "έχεις ξεφύγει". Περίπτωση να μην το θεώρησα άξιο σχολιασμού; Τι να κάνω, να σχολιάζω όλα τα ρατσιστικά σχόλια που γίνονται στην τηλεόραση; Θα' πρεπε να μην κάνω τίποτα άλλο στη ζωή μου. Το επάγγελμά μου δεν είναι σχολιαστής, ξέρετε. Αν κάτι μου "χτυπήσει" στο μάτι, το σχολιάζω, ανάμεσα σε πολλά άλλα πράγματα που προσπαθώ να κάνω κάθε μέρα, δεν ζω για να σχολιάζω.
    Δεν σχολίασα τον Γκλέτσο - ποια μεγαλύτερη απόδειξη υπάρχει απο αυτήν ότι "παίζω κρυφό ρόλο;" ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ, ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ, παντού!
    Το ΠΚ έκλεισε, απ' όσο γνωρίζω, για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, ναι. Είναι η δεύτερη ερώτηση που μου κάνετε (μαζί με το άρθρο από το πρώτο θέμα) που δεν καταλαβαίνω γιατί μου την κάνετε (τώρα που μου εξηγήσατε για εκείνο το άρθρο, τι να σας πω; Η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί, απ' όσο ξέρω, επανειλημμένα γι' αυτή την υπόθεση, και πριν και μετά από το 2011 που γράφτηκε το άρθρο, αλλά υπάρχουν - επίσης νομίζω, δεν το παρακολουθώ το θέμα από κοντά - και δίκες που εκκρεμούν ακόμα). Γενικά, αν θέλετε να πείτε κάτι, πείτε το, δεν τα πιάνω τα υπονοούμενα, μάλλον εκτός από πουλημένος είμαι και χαζός. Δεν θα επανέλθω, γράψτε ότι θέλετε, ανοιχτό είναι το blog σε σχόλια.

    ReplyDelete
  12. Θα τα πάρω ένα ένα γιατί γράψατε και πολλά.
    Κ. Κουτσάκη, έχετε δηλώσει ανοιχτά ότι θέλετε και ετοιμάζεστε να φύγετε στο εξωτερικό...
    Δεν ξέρω αν τα παίρνετε ή αν το κάνετε από "λάθος", πάντως το ρόλο του συστήματος παίζετε...

    Κοιτάξτε. Να παραδεχτούμε το εξής. Αν πούμε ναι ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι ο θάνατος είναι σίγουρος. Η ελπίδα υπάρχει μόνο στο όχι κ. Κουτσάκη.
    Αν πεις Ναι δεν έχεις σωτηρία. Δεν μου αρέσουν καθόλου οι ιστορικές φράσεις και τα τσιτάτα αλλά εδώ η φραση "καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη παρα 40 χρονια σκλαβια και φυλακη" ταιριάζει γάντι... Προτιμώ να περάσουμε δύσκολα 5-10 χρόνια και να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας. Είμαι έτοιμος γι αυτό κ. Κουτσάκη. Δε θέλω όμως να περάσουμε 50 χρόνια, να γεράσω και να χρωστάω ακόμη.
    Για του λόγου το αληθές:
    http://news247.gr/eidiseis/politiki/article3557382.ece/BINARY/original/image.jpg

    Όχι αν πεινούσα με τα 8 δις του Τσίπρα με των δανειστών θα πέθαινα. Δε συμφωνώ με τα μέτρα των 8 δις και δε συμφωνώ γενικά με τα μέτρα. Συμφωνώ με τον νόμο και την ισχύ που έχει αυτός, παρόλο που δεν εφαρμόζεται. Συμφωνώ με το να πάνε μέσα όλοι αυτοί που τα έφαγαν. ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ του ΠΚ(βλέπε link προηγούμενου σχολίου).

    Επίσης όσον αφορά τις επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν φόρους και εργαζομένους, με συγχωρείτε αλλά ΑΔΙΑΦΟΡΩ για το αν κλείσουν ή όχι.

    Κ. Κουτσάκη δεν αναφέρθηκα πρώτος σε νεκρούς, εσείς το κάνατε...
    Δεν με νοιάζει να υποστηρίξω καμία κ. Μακρή κλπ. Αλλά σταθείτε, αν σας πω νούμερο, καραγκιόζη κλπ στολίδια θα έχω δίκιο;
    ΟΧΙ!!!

    ReplyDelete