Monday, March 02, 2015

Twitter, σ’ ευχαριστώ



Θα σας πω ένα μυστικό… Αν μπορούσατε να με ακούσετε, θα σας το έλεγα με πολύ μπάσα φωνή, ψιθυριστά στο αυτί. Οπότε, φανταστείτε με, πως αυτό κάνω. Βρισκόμαστε κάπου, εσείς κι εγώ, σκύβω στο αυτί σας (ή τεντώνομαι για να σας φτάσω, αν είστε ψηλολέλεκες) και σας λέω: «υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας… χαρισματικοί… άνθρωποι που βλέπουν και ακούνε πράγματα που εσείς κι εγώ… εμείς… οι κοινοί θνητοί… δεν μπορούμε να δούμε… δεν μπορούμε να ακούσουμε… προσπαθήστε να βρείτε αυτούς τους ανθρώπους… είναι οι ΕΚΛΕΚΤΟΙ… ψάξτε τους… ακούστε τους χρησμούς τους… ανακαλύψτε την αλήθεια…)
Τέλος μυστικού.
Τι; Θέλετε παραδείγματα; Όχι, όχι, δεν μπορώ, δεν μπορώ, δεν… Καλά, θα σας πω ένα.
17 Φεβρουαρίου. O αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της ΝΔ και πρώην δήμαρχος της Αθήνας κ. Κακλαμάνης, περιμένει πάνω από την κινητή συσκευή του. Ξέρει ότι έχει έρθει η ώρα να φανερώσει σε όσους έχουν μάτια και αυτιά ανοιχτά ότι είναι ένας από τους ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ. Έτσι, μόλις ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ανακοινώνει το όνομα του κ. Παυλόπουλου ως υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κακλαμάνης ποστάρει στο twitter μια φωτογραφία του να αγκαλιάζει τον κ. Παυλόπουλο και γράφει από κάτω:
«Φίλε Προκόπη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής χαμογελάει από ψηλά. Θεός και λαός μαζί σου. Καλή εκλογή. Γράψε ιστορία».
Μην κολλήσετε στα τετριμμένα, στα επουσιώδη θέματα, όπως σε τέτοιες ερωτήσεις: «Πώς ακριβώς να γράψει ιστορία ο οποιοσδήποτε πρόεδρος, αφού δεν έχει καμία ουσιαστική αρμοδιότητα; Ποιος πρόεδρος της Δημοκρατίας εδώ και 40 χρόνια «έγραψε ιστορία» με την θετική έννοια του όρου;».
Όχι, μην κολλήσετε σε αυτά. Δείτε την μεγάλη εικόνα. (μπάσα φωνή πάλι) Συγκεντρωθείτε… Συγκεντρωθείτε… στα υπόλοιπα λόγια του σοφού tweet.
«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής χαμογελάει από ψηλά», ξεκινάει το κειμενάκι. Ποια άλλη απόδειξη χρειάζεστε ότι ο κ. Κακλαμάνης βλέπει καθημερινά τον αείμνηστο Κ. Καραμανλή και τα κάτασπρα -ελπίζω να τα βουρτσίζει- δόντια στο χαμόγελό του;
Και ποια άλλη απόδειξη από αυτό το tweet χρειάζεστε ότι ο κ. Κακλαμάνης δεν περιορίζεται στις οπτικές επαφές με τον αείμνηστο, αλλά μιλάει συχνά και με τον Θεό τον ίδιο; Αφού το λέει ο άνθρωπος: «Θεός και λαός μαζί σου». Απλά πράγματα. Ο Θεός αποφάσισε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την επιλογή Παυλόπουλου, και έστειλε στον επί γης προφήτη του κ. Κακλαμάνη την εντολή για να μεταφέρει το θέλημά Tου.
Το ίδιο έκανε και ο ελληνικός λαός (εδώ κοτζάμ Θεός μιλάει μέσω Κακλαμάνη, δεν θα το κάνει ο λαός;) που τηλεπαθητικά μετέφερε στον κ. Κακλαμάνη την θερμή υποστήριξή του στον κ. Παυλόπουλο.
Twitter, σ’ ευχαριστώ. Που προσφέρεις τόση διασκέδαση μέσα σε 140 ή λιγότερους χαρακτήρες.

1 comment:

  1. Εδώ ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει πως μίλησε με την Παναγία. "Μίλησε", δε ξέρω αν καταλαβαίνεται: duplex. Στις τηλ/νιες είναι καλό, στην επικοινωνία με τα θεία όμως, ε, το λες και σχιζοφρένεια....

    ReplyDelete