Thursday, June 06, 2013

Επειδή έχουμε χιούμορ, βρε!

Πολλοί αναρωτιούνται, γιατί να μένει κανείς στην Ελλάδα της κρίσης, γιατί να μην κάνει κάθε προσπάθεια να φύγει από δω.
Μα, γιατί έχουμε απίστευτο χιούμορ, σαν λαός. Χιούμορ που ξεκινάει από τους ηγέτες μας. Όπως τους κατά καιρούς Υπουργούς Πολιτισμού, ας πούμε. Τελευταίος στην λίστα των γεμάτων χιούμορ υπουργών, ο κ. Τζαβάρας.
Ο οποίος σε συνέντευξη τύπου (http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231251957) επανέλαβε την ίδια ευχή που τόσοι και τόσοι προκάτοχοί του είχαν ξεστομίσει: "θα πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να τηρηθεί ο κινηματογραφικός νόμος και τα τηλεοπτικά κανάλια να αποδίδουν το 1,5% στον κινηματογράφο".
Σοβαρά; Θα πρέπει να τηρηθεί ο νόμος; Άντε. Καλέ δεν σε πιστεύω. Για... για ξαναπές το, γιατί νιώθω ένα ιερό σύγκρυο να με διαπερνά. Ο νόμος, τον οποίο τα ιδιωτικά κανάλια αρνούνται (όχι τώρα, στην κρίση, αλλά ανέκαθεν) να εφαρμόσουν επειδή έτσι γουστάρουν, θα πρέπει να εφαρμοστεί;
Υπάρχει πιο αστείο μέρος από μια χώρα όπου οι αρμόδιοι υπουργοί δίνουν συνεντεύξεις τύπου κάνοντας ευχές να εφαρμοστούν οι νόμοι; Είναι τόσο αστείο που σου' ρχεται να βάλεις τα κλάματα. Το αν κλαις από τα γέλια ή από τα νεύρα σου, βέβαια, είναι δικό σου θέμα.




No comments:

Post a Comment