Monday, June 03, 2013

Είναι αυτό που το λένε αφοσίωση



Αν ρωτήσει κανείς τους φανατικούς μπασκετικούς οπαδούς ποιοι είναι οι κατά την γνώμη τους μεγαλύτεροι παίκτες όλων των εποχών στο ΝΒΑ, τα ονόματα που αμέσως έρχονται στο μυαλό είναι εκείνα των Τζόρνταν, Μάτζικ, Μπερντ. Αυτοί οι παίχτες, όπως και άλλοι σπουδαίοι όπως ο Ράσελ, από τους παλιότερους αλλά και οι Μπράιαντ, Ντάνκαν από τους νεότερους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: πέρασαν ολόκληρη την καριέρα τους σε μία ομάδα, με την οποία μεγαλούργησαν.

Υπάρχουν κι άλλοι σπουδαίοι παίχτες, φυσικά που άλλαξαν ομάδες στην καριέρα τους, αλλά κανείς τους δεν έχει μείνει χαραγμένος με τον ίδιο τρόπο στο μυαλό των φιλάθλων, επειδή ο παίχτης που ταυτίζεται με μια ομάδα (στα πάνω της και στα κάτω της) κερδίζει έξτρα σεβασμό και για την αφοσίωσή του.

Διαβάζω στο παρακάτω άρθρο ότι οι Λέικερς ενδιαφέρονται για τον Λεμπρόν Τζέιμς, που ήδη παράτησε μία ομάδα (το Κλίβελαντ) για να πάει στο Μαΐάμι όπου βρήκε καλύτερους συμπαίκτες και έφθασε να πάρει τον τίτλο πέρυσι (φέτος πιστεύω πως δεν κερδίζει τον τίτλο με τίποτα, ακόμα κι αν φθάσει το Μαΐάμι στον τελικό το Σαν Αντόνιο είναι καλύτερο).

Μπορεί οι Λέικερς να πάρουν τον Λεμπρόν, μπορεί και να κερδίσουν 1-2 πρωταθλήματα μαζί του. Αλλά η ουσία παραμένει: η Ιστορία γράφει με κεφαλαία τους αφοσιωμένους, όχι τους τυχοδιώκτες, όσο ταλαντούχοι κι αν είναι.

No comments:

Post a Comment