Wednesday, July 05, 2017

Ο Αρκάς και η Έλενα Ακρίτα

Το άρθρο της κυρίας Έλενας Ακρίτα στα Νέα εις βάρος του Αρκά (http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5456575/h-periptwsh-arka/) πάσχει τόσο πολύ και από τόσες πλευρές ώστε αναρωτιέται κανείς πώς μια τόσο έμπειρη αρθρογράφος και συγγραφέας μπόρεσε να το υπογράψει.
Από πού να το πιάσει κανείς; Από τον πληθυντικό της μεγαλοπρέπειας «Όλοι εμείς λοιπόν που σας θαυμάζουμε, απογοητευτήκαμε φίλτατε Αρκά»; Επειδή δεν αρέσει πια στην Ακρίτα ο Αρκάς, αυτό σημαίνει πως απογοητεύτηκαν ΟΛΟΙ από αυτόν; Δεν έχει μείνει ΕΝΑΣ άνθρωπος σε όλη την χώρα που να θαύμαζε τον Αρκά και να συνεχίζει να τον θαυμάζει; Η Έλενα Ακρίτα εκπροσωπεί, στο μυαλό της Έλενας Ακρίτα, όλη την χώρα;
Μήπως να πιάσει κανείς το άρθρο από το ότι η κυρία Ακρίτα δηλώνει μεγάλη θαυμάστρια του «παλιού» Αρκά αλλά φαίνεται να αγνοεί σκίτσα του όπως το παρακάτω που έκραζαν τις παλιές κυβερνήσεις…



αλλά και «δολοφονικά» πρόσφατα σκίτσα του όπως τα παρακάτω που επιτίθενται σε όλο το πολιτικό σύστημα;

Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι η κυρία Ακρίτα γράφει το κείμενό της για να ταυτίσει τον Λαζόπουλο με τον Αρκά, ότι ο ένας δηλαδή έχει θέσει το ταλέντο του στην υπηρεσία της κυβέρνησης και ο άλλος εναντίον της κυβέρνησης.
Δηλαδή παίρνει έναν άνθρωπο (Λαζόπουλο) που εδώ και χρόνια προπαγανδίζει ξεκάθαρα υπέρ ενός κόμματος και κάνει προσωπικές επιθέσεις σε όσους είναι αντίπαλοι του κόμματος αυτού, χαϊδεύοντας διαρκώς το κοινό του που είναι πάντα αθώο και για όλα φταίνε οι συγκεκριμένοι πολιτικοί που ο τηλεευαγγελιστής απεχθάνεται. Και τον ταυτίζει με έναν σκιτσογράφο ο οποίος στην συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών του σκίτσων τολμάει και κράζει τον ελληνικό λαό για τα λάθη του, και τονίζει ότι ο λαός φταίει για όσα του συμβαίνουν.
Ακόμα και στα σκίτσα του που σατιρίζουν ανελέητα την κυβέρνηση, ο Αρκάς κάνει αυτό που οι σατιρικοί καλλιτέχνες από την αρχαιότητα έκαναν: στέκεται απέναντι στην εξουσία. Ενώ ο Λαζόπουλος την στηρίζει μανιασμένα. Μεταξύ των δύο υπάρχει χάος.
Η Έλενα Ακρίτα έχει αποδείξει, μέσα από τα κείμενά της εδώ και πολλά χρόνια, πως είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Αυτό είναι που κάνει το συγκεκριμένο κείμενό της τόσο ακατανόητο.

No comments:

Post a Comment